Suntem intr-o continua dezvoltare, ceea ce evident ne intereseaza si este favorabil crearii unei societati si a unui mediu tot mai modern, insa din pacate nu toate sistemele si dotarile fac fata unui astfel de climat. Cunoastem spre exemplu o dezvoltare imobiliara masiva, insa alimentarea cu apa curenta nu este mereu una pusa la dispozitie.
Reteaua locala de apa curenta nu este posibila pentru toata lumea si, desi tindem sa credem ca in acest sens este vorba mai degraba de persoane ce locuiesc in mediu rural, de fapt si case sau cartiere de blocuri din zone urbane, in zone limitate ale oraselor spre exemplu, sufera de acelasi neajuns.
Solutia acestor persoane este de a investi in foraje puturi apa pentru a avea apa curenta la dispozitie, conform cu nevoia de debit. O astfel de alegere trebuie sa fie avuta in vedere tinand cont si de aspecte precum costuri, intretinere, durata de viata si timpul de amortizare a investitiilor.
La capitolul costuri merita amintit faptul ca exista factori ce influenteaza, drept pentru care fiecare caz este diferit. Va conta duritatea solului si in general orice caracteristica a acestuia. Va conta ce tip de foraj se alege, ce adancime va avea acesta si desigur, tehnica folosita.
Indiscutabil, trebuie sa fie vorba despre o echipa de profesionisti, ce dispun de experienta necesara, dar si de utilaje potrivite. In acest sens, o recomandare este EcoDrill.
Acestia se ocupa de foraje de mare adancime sau de adancime medie, sunt specialisti pe tehnici moderne privind realizarea forajului si au o reputatie foarte buna pe nisa lor de activitate. In cadrul paginii prezinta si abordarile lor.
Durata de viata
O data realizat un foraj, acesta nu se poate spune ca este pentru totdeauna. In primul rand, durata medie de viata a unui foraj in termeni calitativi vorbind tine strict de modul profesional in care a fost executat, tinand cont si de calitatea materialelor folosite. O greseala frecventa este aceea de a miza pe ceva mai ieftin, comparand preturile intre ofertele existente pe piata.
De preferat sa se tina cont de faptul ca daca un profesionist este scump privind serviciul sau de executie a unui foraj, atunci sa se compare asta cu riscul unor investitii ulterioare. Daca forajul este realizat de amatori, exista riscul de a nu avea apa suficienta sau calitativa sau, spre exemplu, sa se genereze nisip in timpul exploatarii.
In plus, partea de mentenanta poate fi de asemenea una scumpa sau de fapt exista riscul de a fi taxat pentru ceea ce echipa nu a procedat corect de la bun inceput. Ori alegerea unei echipe, unei firme de specialitate este imperativ necesara a fi luata cu maxima responsabilitate si cunoscand un istoric al acesteia, pe piata de profil.
In general, specialistii spun ca un foraj corect, unde se folosesc si tubulaturi calitative poate dura si 50 de ani. Cat despre timpul in care se amortizeaza investitia, se poate spune ca o medie este de 5-10 ani.