Alimentatia si sanatatea organismului tau

0 Shares
0
0
0

Stilul de viata sanatos impune in primul rand o alimentatie sanatoasa, o igiena crespunzatoare si bineinteles acivitati sportive atunci cand se poate.

Din cazua unei alimentatii necorespunzatoare, foarte multa lume se confrunta cu situatii neplacute atat in ceea ce priveste greutatea corporala cat si unele afectiuni care cauzeaza boli la diferite nivele ale organismului.

O alimentatie sanatoasa poate preveni boli cardiace, hipertensiune, diabet precum si tulburari gastrointestinale.

Ani de cercetari in domeniu au relevat ca un control eficient al greutatii atrage dupa sine un regim de alimentatie sanatos.

Multitudinea retetelor si regimurilor de slabit nu fac altceva decat sa inrautateasca situatia, provocand afectiuni asupra intregului organism.

Se pare ca anual se inregstreaza 14 milioane de decese la nivel global, datorate alimentatiei dezechilibrate si incorecte.

Alimentia de tip fast food si consumul de bauturi carbogazoase urmate de consumul de dulciuri si produse de panificatie ocupa primul loc intr-un top al alimentelor daunatoare organismului.

Indiferent de greutatea pe care o au, unele persoana sunt afectate de diverse tulburari datorita faptului ca organismul nu mai poate functiona corespunzator.

Tulburarile alimentare atrag dupa sine o serie de boli neplacute si uneori greu de vindecat.

Malnutritia, nu este cauzata doar de subalimentatie ci si de supraalimentatie. Acestea provoaca in general scaderea sistemului imunitar datorita deficitului de proteine si microelemente, pate duce la insuficienta renala, poate provoca atac de cord si in unele situatii deces.

Infectiile rinichilor pot fi cauzate uneori de un regim alimentar deficitar. Rinichii au rolul de a filtra si curata organismul de toxine, asadar, deshidratarea si scaderea tensiunii arteriale cresc riscul rinichilor de a se imbolnavi, ajungandu-se si insuficienta renala uneori.

Tulburarile digestive au devenit un lucru comun, luand in considerare ca zilnic sunt persoane care prezinta dureri stomacale, balonare, diaree, constipatie. Aceste tuluburari ale sistemului gastro-intestinal sunt provocate de bauturi carbogazoase, produse bogate in grasimi, mancaruri foarte picante sau semipreparate.

Bolile de inima, din pacate ocupa in tara noastra un loc de de top, datorita numarului mare de persoane care se confrunta cu disfunctii ale inimii.

Lipsa de activitate fizica, fumatul excesiv si consumul de alcool sunt principalele cauze ale riscului de a intampina o boala cardiaca.

Consumul mare de grasimi, in general este cel care duce la aparitia bolilor inimii, pacientii sunt afectati de atacuri de cord, accidente vasculare sau complicatii in cazul aterosclerozei. Ateroscleroza se instaleaza in urma unui consum mare de grasimi si care se acumuleaza pe vasele de sange.

Tot consumul de grasimi poate creste nivelul colesterolului iar acesta duce la atacuri vasculare si afectiuni ale inimii.

Un stil de viata santatos si un regim alimentar adecvat pot reduce colesterolul, desi in unele cazuri este indicat tratamentul medicamentos.

In urma unui consum exagerta de dulcriui, prodise de panifcatie si produse de patiserie, ne putem confrunta cu diabetul de tip II, care este cea mai comuna forma de diabet.

Osteoporoza apare in urma lipsei de calciu, si are consecinte grave in sanatate sistemului osos. O dieta nesanatoasa nu numai ca nu va aduce aportul de calciul in organism, dar in unele cazuri chiar il va consuma.

Consumul de cafea in exces este direct raspunzator pentru pierderea calciului din orgnism, precum si ciocolata, alcoolul, sarea, ceaiurile diuretice.

Studiile au aratat ca in urma unui regim alimentar necorespunzator se poate instala depresia si oboseala cronica.

Carentele de vitamine, malnutritia sau deshidratarea poate avea consecinte grave asupra sistemului psihic. Orele de masa nerespectate, mancarea fast food sau semipreparata este primul pas spre dergelari ale intregului organsim. Oboseala se pare ca apare in urma unei alimentatii in exces sau lipsa unora necesare. Lipsa consumului de lichide duce la dezhidratare si incetineste procesul de digestie.

In urma acestora pot sa apara stari de oboseala, stari depresive, schimbarea dispozitiei.

Din acest punct de vedere introducerea in alimentatie a proteinelor poate regla unele tulburari, deoarece proteinele sunt responsabile de cresterea nivelului de triptofan, un aminoacid care se transforma in serotonina si este direct responsabil de starea de bunadispozitie.

Atunci cand excesul de grasime se instaleaza la nivelul celulelor hepatice, imbolnavim ficatul, si apare ficatul gras. Boala este de obicei asociata cu obezitatea si are urmari destul de severe in viata de zi cu zi.

Consumul de fructe si legume imbunatateste radical sanatatea organismului iar o dieta echilibarata si un regim de viata sanatos va mentine santataea tuturor organelor.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…