Calin Georgescu stie tot: eolienele sunt nefaste, iar noi suntem in vant

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de opinii transante, candidatul Calin Georgescu le ofera cu generozitate, intr-un amestec ametitor de suveranism, pseudo-stiinta si populism de extrema dreapta. Declaratiile sale despre energia eoliana nu doar ca sfideaza logica, ci par sa provoace rasul amar al oricarui om informat. Asadar, sa desfacem firul in patru si sa analizam aceasta capodopera a dezinformarii care ne spune, nici mai mult, nici mai putin, ca eolienele sunt „la nivel de 0.01%” si ca distrug „tot ceea ce creste”.

Eolienele – radiatoare invizibile ale apocalipsei?

In viziunea lui Calin Georgescu, energia eoliana este mai degraba o conspiratie globalista menita sa sufoce culturile agricole si sa extermine flora si fauna. Cum demonstreaza dansul acest lucru? Simplu: nu demonstreaza nimic. Dar ce rost are demonstratia, cand publicul tinta pare sa accepte orice afirmatie livrata cu suficienta siguranta? Daca 16.5% din capacitatea energetica a Romaniei, generata de eoliene, nu este suficient pentru a-i schimba parerea, atunci poate nici alte fapte concrete nu vor fi. De exemplu, ca in 2022, eolienele au produs circa 7.000 GWh – un detaliu banal, dar complet ignorat in naratiunea sa apocaliptica.

Ce inseamna „suveranism” in viziunea lui Georgescu?

Sub masca patriotismului, candidatul Georgescu propune o Romanie izolata, scoasa din Uniunea Europeana si NATO. Cu razboiul la granita si o economie fragila, sa nu mai fim sub protectia aliantelor internationale ar echivala cu un salt mortal de pe marginea unei prapastii. Dar, desigur, in universul sau politic, independenta energetica nu vine din surse regenerabile, ci dintr-o combinatie de carbune si miracole divine.

Romania lui Calin Georgescu – un paradis al incertitudinii

Planul sau de guvernare, in esenta o colectie de clisee si nostalgii post-comuniste, ignora provocarile reale ale lumii moderne. Refuzul energiei verzi, dispretul fata de structurile internationale si promisiunile abstracte despre o Romanie „suverana” tradeaza o lipsa profunda de solutii concrete. In loc sa ne conduca spre un viitor sustenabil, Georgescu pare sa ne invite la un regres, unde promisiunile de prosperitate economica sunt doar fum si, ironic, vant.

Viitorul sub umbrela extremismului

Un presedinte ca Calin Georgescu ar insemna izolare geopolitica, regres economic si o destabilizare a securitatii nationale. In timp ce alte tari isi dezvolta industrii offshore in Marea Neagra, noi am ramane prizonierii unor idei anacronice si periculoase. Declaratiile sale despre eoliene nu sunt doar hilare; ele reflecta o mentalitate ce ignora atat stiinta, cat si interesele fundamentale ale romanilor.

Daca ar fi sa alegem intre „a fi in vant” si a fi impinsi de el intr-un abis politic si economic, cred ca raspunsul este clar: mai bine sa mergem inainte, impreuna cu UE si NATO, decat sa navigam pe furtunile suveranismului extremist.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like