Care sunt cele mai atractive joburi din Thailanda?

0 Shares
0
0
0

Thailanda este un loc atat de minunat pentru a trai, ca in mod natural exista o multime de oameni care nu vor sa astepte pana cand se pensioneaza sa se mute aici. Cu toate acestea, piata muncii nu este lasata complet deschisa strainilor, insa cei care ajung in Thailanda prin intermediul JR recrutare vor avea locuri de munca sigure si bine platite.

Pentru a lucra in mod legal in Thailanda ca expat necesita un permis de munca si o viza corecta, mai ales ca guvernul thailandez a pus in aplicare anumite restrictii privind tipurile de locuri de munca disponibile pentru straini.

In urmatoarele randuri veti descoperi cateva locuri de munca in care aveti posibilitatea de a castiga bani multi, in cazul in care veti dori sa munciti in Thailanda.

Predarea in Thailanda

Sa incepem cu cea mai evidenta si cea mai mare piata de locuri de munca din Thailanda pentru expati din tarile occidentale – predarea limbii engleze. Scolile de invatamant primar, liceele, colegiile profesionale si universitatile din intreaga tara au nevoie de profesori de limba engleza pentru a ocupa posturi in salile de clasa.

In plus fata de clasele de limba engleza, scolile internationale si alte scoli private cu programe de imersie in limba engleza necesita profesori nativi de limba engleza pentru alte discipline, cum ar fi Math si Science, predate in limba engleza.

Tehnicieni si specialisti in IT

Exista o multime de oportunitati pentru expatriati care lucreaza in domeniul tehnic. Majoritatea locurilor de munca din Thailanda care lucreaza pentru companiile IT din Thailanda vor fi situate in Bangkok.  Unele dintre cele mai solicitate abilitati sunt dezvoltarea de aplicatii mobile Android si iOS, dezvoltarea backend-urilor PHP si Javascript atat pentru backend, cat si pentru dezvoltarea de aplicatii web.

Turism

Industria turismului este o mare parte din economia Thailandei. Unele locuri de munca in turism, cum ar fi ghidurile turistice, sunt limitate la cetatenii thailandezi. Exista insa multe pozitii in hoteluri de top, care sunt deschise strainilor. In special, exista o cerere pentru persoanele cu experienta si calificari bune in managementul Hotelului si cele cu experienta in bucataria.

Hotel Manager

Daca aveti pregatirea necesara si mai multi ani de gestionare a hotelului sub centura, ati putea gasi un loc de munca pentru unul dintre marile hoteluri din Bangkok. Statiunile de 5 stele de pe Phuket, Samui si alte locatii de plaja pot fi, de asemenea, de interes.

Bucatar Chef

Bucatar Chef Seful Chef este o alta pozitie pe care strainii o ocupa de multe ori in cele mai bune hoteluri si restaurante din Bangkok. Probabil ca veti avea nevoie de aproximativ 5 ani de experienta pentru a fi serios luati in considerare pentru una dintre aceste pozitii.

Instructor de scufundari

Daca aveti o certificare PADI (Asociatia Profesionala de Diving Instructori), exista multe oportunitati de a lucra in Thailanda ca instructor de scufundari. Nivelul minim de certificare pe care ar trebui sa-l lucrati ca instructor de scuba diving ar fi PADI IDC (Instructor Development Course).

Suma de bani pe care o puteti face ca instructor de scufundari depinde de locatie si este, de asemenea, sezoniera. Plata va fi mai mare pe Koh Phi Phi decat Phuket, dar costul vietii este si mai scump acolo.

Exista un sezon scazut din mai pana in octombrie, in care vor exista mai putini clienti si oportunitati. Instructorii cu abilitati bune de vanzari vor putea castiga mai mult pe comisioane. Deci, in functie de locatie, de calificare si de sezon, un instructor ar putea castiga oriunde de la 30-80K baht pe luna.

Exista, de asemenea, o cerere pentru instructori de scufundari cu mai multe competente lingvistice. Cei care pot vorbi fluent germana, franceza, rusa sau mandarina ar putea sa-si gaseasca mai usor locul de munca si sa primeasca salarii mai mari.

Manager de Finante

O pozitie adesea disponibila la marile companii din Bangkok este managerul financiar si contabil. Va trebui sa aveti abilitati si experienta contabila puternica pentru a da o lovitura la una dintre aceste locuri de munca. Daca veti reusi, veti fi recompensati cu un salariu care face foarte confortabil traiul in Thailanda.

Asadar, acestea sunt cateva domenii de activitate interesante in care se pot gasi locuri de munca bine platite in Thailanda, asa ca romanii interesati, pot aplica pentru un asemenea job.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…