Care sunt cele mai descarcate aplicatii din lume?

0 Shares
0
0
0

Cu 59 de milioane de descarcari in luna aprilie exista o aplicatie care iese in evidenta de restul. Il aveti deja pe mobil?

Aplicatiile mobile continua sa creasca si sunt utilizate pe scara larga de catre utilizatori datorita avantajelor si functionalitatilor pe care le ofera. TikTok este regina aplicatiilor din intreaga lume, cu peste 59 de milioane de instalari, inaintea Facebook si Instagram. WhatsApp si Messenger, alte doua companii apartinand gigantului Facebook, completeaza primele cinci pozitii.

Cele mai descarcate app

Aceste date provin din estimarile descarcarilor de aplicatii (fara a include jocurile) facute de platforma Sensor Tower Store Intelligence pentru luna aprilie, ultima pentru care se pastreaza date complete. Aplicatiile preinstalate sunt excluse si sunt incluse numai instalatii unice, care nu colecteaza in niciun caz date de la magazine terte. Cifrele reprezinta, de asemenea, instalari agregate ale tuturor versiunilor aplicatiei. Pentru astfel de aplicatii, ai nevoie de baterie buna, deci monteaza un acumulator original.

In ceea ce priveste primul loc detinut de TikTok, tara care a facut cele mai multe descarcari ale acestei aplicatii a fost Brazilia, cu 13%. In cazul Facebook, India a contribuit cu 26% din descarcari, inaintea Statelor Unite, cu 7%.

Daca diferentiem pe platforme, in App Store aplicatia cu cel mai mare numar de descarcari este si TikTok, inaintea YouTube, Instagram, WhatsApp si Facebook. Urmeaza Zoom, Facebook Messenger, CapCut, Gmail si Google Maps.

In Google Play exista mici schimbari de pozitii, iar Facebook ocupa primul loc din aplicatia chineza, care se afla pe locul al doilea pe lista. Pe platforma Google, a treia cea mai descarcata aplicatie este Instagram, urmata de Snapchat, WhatsApp, Facebook Messenger, Zoom, Telegram, Google Meet si Hotstar.

In ceea ce priveste piata spaniola, TikTok a fost si cea mai descarcata aplicatie din anul global 2020, cu peste 8,4 milioane de instalari, potrivit informatiilor de pe pagina de analiza a aplicatiei Airnow Data.

La randul sau, aplicatia de mesagerie instant WhatsApp a realizat putin peste 6,6 milioane de descarcari, in timp ce Zoom a depasit 6,4 milioane de instalari. Aceste platforme au beneficiat in ultimii ani de masurile de distantare sociala si de restrictiile care au fost aplicate in Spania.

Retelele sociale si serviciile de comunicare online se afla in fruntea listei celor mai descarcate zece aplicatii la nivel mondial din 2021, in care TikTok a castigat primul loc, iar serviciile Meta completeaza podiumul.

TikTok a avut 656 de milioane de descarcari din Apple Store si Google Play Store, potrivit datelor colectate si partajate de firma de analiza Apptopia, ceea ce il face cea mai descarcata aplicatie a anului la nivel mondial.

Serviciile Meta, Instagram (545 milioane), Facebook (416 milioane) si WhatsApp (395 milioane) ocupa pozitiile a doua, a treia si a patra, in timp ce Telegram, cu cele 329 de milioane de descarcari, inchide Top5.

In Top10 se afla Snapchat (327 milioane), Zoom (300 milioane), Messenger (268 milioane), editorul video CapCut (255 milioane) si platforma de streaming muzical Spotify (203 milioane).

In cazul jocurilor video, Subway Surfers a urcat in fruntea clasamentului mondial, cu 191 de milioane de descarcari. Roblox (182 milioane), Bridge Race (169 milioane), Garena Free Fire – New Age (154 milioane) si Among Us (152 milioane) completeaza clasamentul celor mai descarcate cinci din App Store si Play Store.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…