Spoturile radio reprezinta o sursa importanta de venti pentru orice post de radio. O productie de sporuri cum ar fi o productie spot radio Alba Iulia este, in general, realizata de profesionisti cuprinzand oameni de radio cu experienta, dar si actori talentati, care s-au remarcat, in primul rand, prin voce.
Daca sunteti interesati de o astfel de productie spot radio Alba Iulia, va invitam sa aruncati o privire pe Radiounirea.ro.
Productia de spoturi radio se realizeaza, de obicei, in trei etape. Un copywriter sau un scriitor de reclame scrie scenarul pentru reclama, o voce talentata citeste apoi acest scenariu si il inregistreaza si un specialist in domeniul productiei pune totul cap la cap.[adsenseyu1]
Rezultatul final prezinta, de obicei, muzica, efecte sonore sau ambele. Profesionistii in productia de spoturi radio au nevoie de mai putin de o zi pentru a realiza un spot de la zero. O singura persoana cu abilitatile si echipamentele potrivite poate produce un spot pe cont propriu, insa, procesul este adesea efectuat de catre o echipa de profesionisti.
Copywriting-ul este prima etapa de productie a spoturilor radio. Uneori, o afacere ar putea sa-si scrie propriul scenariu si mai apoi sa-l transmita unui post de radio sau unei companii de productie pentru a crea spotul.
Este mult mai obisnuit pentru un proprietar de afaceri sa prezinte postului de radio un concept care sa includa brand-ul si ideile sale, dupa care copywriter-ul sa se poata ghida. Scrierea efectiva a unui spot de radio este efectuata de obicei de catre personalul de marketing al unui post de radio. Uneori aceasta poate fi realizata de catre agentul de vanzari. Acest lucru depinde de cele mai multe ori de marimea postului de radio si de numarul de angajati al acestuia.
Odata ce scenariul este scris, acesta este trimis mai departe catre specialistul in titrare sau talentul vocal. Poate fi vorba de o singura persoana sau mai multe, acest lucru depinzand in mare parte de dimensiunea si complexitatea scenariului.
[adsenseyu1]
Talentul vocal citeste sau dramatizeaza scenariul intr-un studio de inregistrare izolat fonic. Specialistul va citi scenariul de doua sau trei ori, pentru a oferi tehnicianului mai multe optiuni de prelucrare. Vocea este inregistrata pe format digital sau banda, dupa care furnizata tehnicianului pentru ultimul pas al productiei de spoturi radio.
Folosind programe software de inregistrare digitala si mixing, tehnicianul va incarca apoi inregistrarile de voce intr-un computer. Acesta va adauga muzica de fundal, urmata de diferite efecte sonore. Software-ul este capabil sa utilizeze mai multe inregistrari audio, fiecare element fiind asezat pe o linie diferita.
Tehnicianul va ajusta, de obicei, nivelul audio al celor mai multe dintre aceste elemente astfel incat muzica sa nu acapareze vocea. Odata ce productia spotului radio este finalizata, clientul sau proprietarul afacerii pentru care se face reclama va verifica spotul de mai multe ori, inainte ca acesta sa intre in emisie.