Cat de bune sunt stafidele pentru sanatate?

0 Shares
0
0
0

Oamenilor le place sa consume tot felul de dulciuri care nu sunt tocmai sanatoase si care le pot crea mari probleme de sanatate. Cei care doresc sa manance in fiecare zi un desert delicios, isi pot indrepta atentia catre cozonacii de la Boromir, iar din multimea de sortimente de cozonaci, vor putea alege ceea cozonacii care le plac cel mai mult.

Multe persoane carora le plac cozonacii, isi indreapta atentia spre cozonaci cu nuci stafide si portocale de la Boromir Market, atat datorita gustului delicios al acestora, cat mai ales datorita beneficiilor pentru sanatate pe care le au de oferit stafidele, iar unele dintre acestea va sunt in continuare prezentate.

Ajutor in digestie:

A avea cateva stafide in fiecare zi este bine pentru stomac. Stafidele contin fibre care incep sa se umfle in prezenta apei. Acestea dau un efect laxativ stomacului si ajuta la ameliorarea constipatiei. De asemenea, aportul zilnic de stafide mentine miscarea intestinala regulata, iar fibrele ajuta la mentinerea toxinelor si a produselor reziduale in afara sistemului.

Nu este neaparat sa mancati stafide goale, ci puteti sa va bucurati de beneficiile pe care acestea le au asupra organismului si atunci cand sunt incluse in cozonacii de la Boromir.

Reduc aciditatea

Stafidele au in compozitie potasiu si magneziu la niveluri bune. Acestea ajuta la reducerea aciditatii si la eliminarea toxinelor din sistem, prevenind boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi si bolile cardiace.

Ajutor impotriva anemiei:

Stafidele au in compozitie o cantitate buna de fier si vitamine din complexul B, care ajuta la tratarea anemiei. Cuprul prezent in stafide ajuta si la producerea de celule rosii din sange.

Contribuie la prevenirea cancerului

Un antioxidant numit catehizare prezent in stafide, ajuta la protejarea organismului impotriva activitatii radicalilor liberi care pot provoca tumori si cancer de colon.

Ajuta la tratarea infectiilor

Stafidele contin fitonutrienti polifenolici, care sunt bine cunoscuti ca antioxidanti antiinflamatori. Acestea prezinta proprietati antibacteriene care ajuta la scaderea riscului de febra si la uciderea bacteriilor. Astfel, daca aveti cateva stafide pe zi incluse in dieta (chiar si cand vine vorba despre stadifele din cozonacii de la Boromir este valabil) va puteti feri de frig si de infectii.

Ajuta la reducerea slabiciunii sexuale

Consumul de stafide este de asemenea bun pentru viata sexuala. Stafidele contin un aminoacid numit Arginina care creste libidoul si induce excitarea. Are efecte pozitive pentru barbati si este utilizat pentru tratarea disfunctiei erectile.

De asemenea, energia adaugata a stafidelor va ajuta viata conjugala. Va amintiti de traditia din India in care noilor miri li se da un pahar de lapte fiert cu stafide si sofran? Aceasta este o practica veche care valideaza eficacitatea stafidelor.

Pentru gestionarea greutatii:

Daca incercati cu disperare sa va ingrasati, atunci stafidele pot fi una dintre cele mai bune solutii. Stafidele sunt bogate in fructoza si glucoza si va ofera o multime de energie. Va vor ajuta sa castigati in greutate fara a acumula colesterol rau. De aceea, este recomandat ca dupa masa sa mancati 2-3 sau chiar mai multe felii din cozonacii de la Boromir.

Avand in vedere toate aceste beneficii pe care stafidele le au de oferit, este cat se poate de firesc sa va indreptati atentia spre cozonaci cu stafide, fie ei cozonaci care contin doar stafide sau cozonaci cu stafide, nuci si portocale pe care ii puteti gasi la Boromir.

In plus, de la Boromir Market aveti posibilitatea de a va alege si diferite alte sortimente de cozonaci deliciosi, in functie de preferinte. Mai mult decat atat, de la Boromir Market puteti alege diferite alte deserturi delicioase, cum ar fi turta dulce de exemplu sau diferite sortimente de prajituri.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…