De ce merita sa utilizam tehnilogia bluetooth?

0 Shares
0
0
0

In zilele nostre, este evident faptul ca fiecare persoana detine cel putin un telefon mobil inteligent, pe care il foloseste in foarte multe scopuri.

Exista atat telefoane mobile inteligente de ultima generatie, care dispun de specificatii tehnice impresionante, cat si telefoane mobile inteligente care au specificatii medii (smartphone midrange) sau smartphone-uri entry-level, care au si cele mai mici preturi.

Indiferent insa ca discutam despre cele mai performante telefoane de pe piata sau ca discutam despre smartphone-uri foarte ieftine, acestea sunt compatibile cu tehnologia bluetooth, astfel ca de la casti bluetooth la boxe portabile bluetooth sau alte accesorii, utilizatorii le pot folosi pe toate.

Bluetooth este o tehnologie de conectare fara fir care va permite sa conectati mai multe dispozitive in casa dvs. La fel ca Wi-Fi, puteti utiliza Bluetooth pentru a schimba fisiere si a opera electronice.

Castile fara fir, telefoanele mobile si chiar consolele de jocuri pot folosi Bluetooth intr-un fel sau altul. In timp ce Bluetooth are anumite limitari, cum ar fi o raza de actiune mai mica si o latime de banda mai mica decat Wi-Fi, poate face conectivitatea intre dispozitivele din casa dvs. mai fiabila decat alte alternative wireless.

Configurare simpla

Configurarea unei conexiuni Bluetooth intre doua dispozitive este rapida si usoara. Interfata exacta pentru a face acest lucru variaza in functie de dispozitivele dvs., dar pentru a conecta doua dispozitive trebuie sa faceti unul vizibil in timp ce celalalt scaneaza.

Odata ce dispozitivul de scanare il gaseste pe cel vizibil, initiati conexiunea si introduceti codul PIN conform instructiunilor din manualul de utilizare. Cam despre asta e. Nu ar trebui sa reconectati dispozitivele dupa ce au fost imperecheate.

Compatibilitate

O casca Bluetooth este compatibila cu orice alt dispozitiv care accepta Bluetooth, indiferent de marca, model sau design. Puteti sa utilizati aceasta tehnologie cu telefonul mobil sau sa o asociati cu consola de jocuri sau computerul pentru a conversa usor online.

Tastatura Bluetooth poate functiona cu computerul si PlayStation-ul. Singura problema pe care probabil o veti intalni este daca dispozitivul in cauza se poate imperechea doar cu un numar limitat de dispozitive.

Mai putin hardware

Evident, lipsa de fire este un beneficiu al Bluetooth-ului, dar este chiar mai putin voluminoasa decat Wi-Fi. Pentru a crea o retea wireless in casa dvs. utilizand Wi-Fi, veti avea nevoie de un router pentru a configura punctul de acces. Toate comunicatiile dintre doua dispozitive dintr-o retea fara fir trebuie sa treaca prin routerul dvs. wireless.

Cu Bluetooth, dispozitivele vorbesc direct intre ele. Atata timp cat dispozitivele dvs. au deja Bluetooth activat, nu aveti nevoie de hardware suplimentar pentru a le conecta. Daca aveti nevoie de hardware suplimentar, este sub forma unui mic dongle USB care adauga conectivitate Bluetooth computerului sau dispozitivului dvs.

Securitate

Bluetooth are o securitate inerenta in doua moduri. Primul este ca nu este intotdeauna difuzat, spre deosebire de o conexiune Wi-Fi. Cand doriti sa conectati doua dispozitive prin Bluetooth, le setati sa fie vizibile, numite uneori „descoperibile”.

Aceasta vizibilitate este necesara numai pana cand dispozitivele au fost imperecheate. Odata asociate, puteti dezactiva vizibilitatea si puteti mentine dispozitivul inchis pana cand vor fi necesare conexiuni noi.

Al doilea nivel de securitate este ca in majoritatea cazurilor va trebui sa autorizati conexiunea utilizand un cod PIN pentru a conecta doua dispozitive. De exemplu, daca aveti setul Bluetooth al laptopului pe care il puteti descoperi, un strain inca nu se poate conecta la computer pana cand nu aprobati manual conexiunea.

In cele din urma, gama mai mica de dispozitive Bluetooth inseamna ca este putin probabil ca utilizatorii din afara casei sa va vada dispozitivul Bluetooth.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…