Ce este dermopigmentarea

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, numarul femeilor care au optat pentru procedura de dermopigmentare a crescut, insa se pare ca din ce in ce mai multe femei isi doresc sa se inscrie la cursuri dermopigmentare.

Este firesc acest lucru, in conditiile in care femeile sunt pasionate de frumusete, le place sa mearga la salon, si pot castiga multi bani aplicand procedura de dermopigmentare. In urmatoarele randuri vom vorbi despre aceasta procedura.

Cu procedura care de-altfel mai este numita machiaj permanent, semipermanent sau dermopigmentare, se intentioneaza pigmentarea la suprafata a pielii printr-o zgarietura plina de culoare. Tehnica provine de la tatuajul traditional, dar atat instrumentele, cat si pigmentii sunt rezultatul unor studii si tehnologii, astfel incat este posibila operarea pe fata cu siguranta si delicatete maxima.

Este considerata un machiaj „permanent”, deoarece dureaza mult mai mult decat machiajul cosmetic (in unele cazuri chiar ani), dar a fost definita si ca „semipermanent”, deoarece spre deosebire de tatuaj, tinde sa se usureze in timp, in functie de pe mai multi factori precum calitatea pielii si stilul de viata.

Se mai numeste dermopigmentare, deoarece foloseste pigmenti micronizati, redusi la particule minuscule si atat de bine primiti de piele; in plus, aceste particule de pigment sunt acoperite cu materiale care nu provoaca niciun raspuns imunitar din partea organismului. Practic, corpul nu respinge pigmentul ca un dusman care trebuie luptat si expulzat cat mai curand posibil.

Aceasta noua generatie de pigmenti bio-compatibili inveliti, au o stabilitate deosebita a culorilor. Ei sunt sub orice aspect, considerati hipoalergenici.

Tratamentul consta in aplicarea acestor pigmenti colorati pe suprafata pielii printr-un ac steril specific de unica folosinta. Tonul de culoare ales are tendinta de a se lumina in urmatoarele doua ore din cauza unei consecinte de oxidare. Dupa cateva zile, odata cu exfolierea naturala a pielii, tonul se estompeaza pana cand pierde de la 10 la 50% din culoare.

Intalnirile ulterioare garanteaza perfectiunea fata de locul de munca planificat. Durata timpului tratamentului depinde de zona tratata si de tonalitatea culorii utilizate. Aproximativ doi ani pentru culorile stralucitoare, durata nedefinita pentru culorile inchise si negrul. Se estompeaza progresiv, in functie de tipul de inlocuire a pielii si a celulelor. Pentru o dezlantuire optima, va recomandam o retusare la fiecare 8-12 luni.

Dermopigmentarea buzelor: ce este?

Dermopigmentarea buzelor, sau asa-numitul machiaj permanent sau semi-permanent, este o tehnica care consta in injectarea de pigmenti minerali bioresorbabili in dermul buzelor folosind un ac foarte fin. Mult timp asociate cu o coloratie prea vizibila, tehnicile de machiaj semi-permanente s-au imbunatatit si au tendinta de astazi la rezultate mult mai naturale.

Pentru cine este machiajul permanent al buzelor?

Se adreseaza femeilor care doresc sa creasca foarte usor volumul buzelor atunci cand sunt prea subtiri sau inexistente, sa-si intareasca conturul pentru a le face mai clare sau pur si simplu pentru a-si colora gura, astfel incat sa nu fie neaparat (re) pus ruj in fiecare zi.

Il putem sterge daca rezultatul nu este satisfacator?

Da, dar trebuie sa folositi un laser, o tehnica foarte scumpa si dureroasa. Deci trebuie sa va ganditi cu atentie inainte de a incepe!

Este dureros? Care sunt posibilele reactii adverse si contraindicatii?

Cu siguranta chiar daca rezultatele finale sunt placute si de admirat, in ceea ce priveste aplicarea procedurii, nu este placuta si, de obicei, se simt cateva furnicaturi, dar este totusi un tratament suportabil. Daca tratamentul este cu adevarat „confortabil”, este intotdeauna posibil sa se aplice unguent anestezic.

Singurul efect secundar care poate aparea este o usoara umflare a buzelor, doar in aceeasi zi. Important este sa va asigurati ca cosmeticianul foloseste un pigment de calitate. Asadar, nu ezitati sa cereti sa vedeti containerul in care se afla si trebuie sa fie marcat „steril”.

Este posibil sa se realizeze un machiaj ascuns?

Desigur, conceptia despre machiajul semipermanent este de a oferi fetei o luminozitate si definitie noua, fara a fi observata: pur si simplu o fata mai tanara si frumoasa. Apoi va veti juca asa cum doriti, cu machiajul cosmetic, culorile si nuantele in functie de moda si de starea de spirit.

Voi avea nevoie de o ingrijire specifica a pielii tratate, dupa aceasta?

Dermopigmentarea devine parte a pielii dvs., veti avea nevoie doar de o oarecare atentie in prima saptamana dupa tratament, atunci va trebui doar sa va bucurati.

Singurul sfat este: nu aplicati produse exfoliante pe zona tratata, deoarece acestea vor grabi pierderea de culoare, ceea ce va determina sa efectuati mai des retusuri. Un alt sfat pentru a obtine un galbenel mai bun este intotdeauna sa va pastrati pielea bine hidratata, la fel cum puteti face deja cu ridurile.

Exista contraindicatii?

Ca si contraindicatii secundare, dermopigmentarea nu este recomandata in caz de herpes. Daca doriti cu adevarat sa incercati, atunci trebuie sa faceti un tratament cu trei zile inainte de sesiune. De-asemenea, exista si alte contraindicatii, cum ar fi infectii ale pielii, piele cu keloide, diabet necontrolat, buze active pe buze si pentru liniile oculare:, conjunctivita activa, glaucom.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…