De ce se crapa parbrizele masinilor Skoda?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand aveti nevoie sa va inlocuiti masina, cu siguranta puteti sa luati in considerare ideea de a va alege un model de la Skoda, iar o asemenea masina merita toata atentia dvs.

In urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre cele mai importante motive datorita carora este necesar sa va alegeti o astfel de masina. Iata asadar despre ce este vorba.

  1. Modelele Skoda, dedesubt sunt Volkswagens. De la mijlocul anilor 90, Skoda foloseste aceeasi tehnologie si componente ca si grupul auto german, care detine si Audi, Seat, Bentley si Lamborghini. Dar modelele companiei costa mult mai putin, astfel incat oamenii de rand sa isi poata permite o astfel de masina.
  2. Aceeasi marime, dar mai mare. Skoda si-a ambalat intotdeauna masinile, astfel incat s-au simtit intotdeauna mai mari decat rivalii din segmentul lor.
  3. Valoare buna. In ciuda partajarii numeroase componente cu Volkswagens, modelele Skoda sunt de obicei mai ieftine decat VW-urile comparabile, insa cu siguranta calitatea modelelor de la Skoda nu este inferioara.
  4. Am mentionat ca sunt mai mari? Daca comparati capacitatea portbagajului Fabia cu Volkswagen Polo, exista 35 de litri in plus (315 litri, comparativ cu cei 280 litri ai Polo): cu scaunele din spate in jos, exista 228 litri in plus.
  5. Consum mic si intretinere ieftina. In comparatie cu alte modele din aceleasi segmente, modelele de la Skoda au un consum de combustibil mai mic, iar intretinerea modelelor Skoda este mai ieftina.

Indiferent ca este vorba despre inlocuirea capetelor de bara, a unei planetare sau a parbrizului, intretinerea Skoda nu va produce pagube majore. Referitor la parbrizele Skoda, la fel ca si in cazul altor marci auto, acestea din diferite motive se pot fisura sau sparge, astfel incat singura solutie mai poate fi inlocuirea acestora cu un parbriz nou, ales de pe https://www.parbrizeacasa.ro/parbrize-auto/parbrize-skoda.

Vom aborda acest subiect in continuare si vom discuta despre parbrizele masinilor Skoda (si nu numai), si vom vedea care sunt cauzele deteriorarii lor.

Este putin cunoscut faptul ca parbrizul are un rol esential in siguranta soferului si a pasagerilor. Ofera 34% din integritatea structurala a masinii dvs., iar un parbriz montat corect este esential pentru desfasurarea corecta a airbag-urilor.

La fel de bine, parbrizul este conceput pentru a va proteja de elemente si, in acest sens, suporta multa greutate. Deteriorarea parbrizului la un moment dat in timpul vietii masinii dvs. este inevitabila.

Cum parbrizele sunt crapate sau crapate?

Un parbriz de buna calitate este surprinzator de robust, cu toate acestea sunt fabricate cu sticla, astfel incat pot fi deteriorate. Iata cateva dintre cele mai comune motive pentru care parbrizul poate fi crapat sau crapat:

Molozuri rutiere

Rocile, pietrele, pietricelele si pietrisul aruncate de alte pneuri ale masinilor (sau care cad din spatele unui camion) sunt printre cele mai frecvente cauze ale avariilor parbrizului. Aceste proiectile mici, dure, care calatoresc cu viteza, pot afecta cu usurinta parbrizul si pot provoca craoarea sticlei sau fisurarea sa.

Desi nu puteti face multe pentru a evita sa fiti lovit de o piatra aleatorie, lasand spatiu suficient intre masina si vehiculul din fata, va reduce sansele sa se intample. De regula, reduceti viteza daca o alta masina depaseste si aveti grija suplimentara atunci cand calatoriti pe pietris sau in zone aflate in curs de constructie.

Vremea rea

Vremea in continua schimbare este de asemenea, o cauza comuna a deteriorarii parbrizului. Ramurile de copaci si alte resturi suflate de vanturile puternice pot provoca acelasi tip de pagube ca si pietrele, precum si grindina. Daca aveti un garaj sau un alt loc de parcare acoperit, ar putea fi o idee buna sa-l utilizati pe vreme furtunoasa si sa va feriti de drumuri!

Schimbari bruste ale temperaturii

O cauza mai putin cunoscuta de deteriorare a parbrizului este o schimbare brusca rapida a temperaturii, ceea ce poate determina sticla sa se contracte sau sa se extinda. Adeseori, eroarea umana are un rol de jucat.

Instalare slaba sau calitate a sticlei

Fisurile de stres pot afecta si un parbriz, ca urmare a slabiciunii structurale a geamului in sine. Aceste fracturi apar adesea mai intai in jurul marginilor parbrizului, care este zona cea mai predispusa la fisurare si poate fi cauzata si de instalarea incorecta.

Acesta este motivul pentru care este important sa va asigurati ca parbrizul dvs. a fost montat corect de catre un tehnician experimentat si este confectionat din materiale de inalta calitate – astfel incat, in cazul unei coliziuni, parbrizul dvs. poate oferi suportul si protectia structurala pentru care este proiectat.

Coliziuni

Acest lucru ne aduce la ultima noastra cauza comuna de deteriorare a parbrizului: accidente si coliziuni. Acestea pot varia de la accidente de circulatie care implica doua sau mai multe vehicule, pana la soferi lovind accidental un animal pe sosea. Cu siguranta din cauza impactului, parbrizul se va crapa.

Cea mai buna metoda de a va proteja parbrizul impotriva acestui tip de daune este de a conduce cu atentie si vigilenta si de a fi la curent cu imprejurimile dvs

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…