Huawei este o companie care in ultimii ani si-a facut din ce in ce mai mult simtita prezenta pe pietele din Vest. Esti interesat de reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe Service-Gsm.ro!
Producatorul chinez, a intrat in principal foarte puternic pe pietele din Europa, cu niste device-uri ce au inceput sa fie din ce in ce mai raspandite, in magazinele de electronice de pe batranul continent.
Ca urmare a lansarii-cheie a lui Mate 7 anul trecut, Huawei a inceput sa adopte un sistem de lansari cu care eram obisnuiti mai degraba la cei de la Samsung, cu device-urile din seriile mai mici (seria P) lansate undeva in primavara si Phablet-urile Mate in toamna.
[adsenseyu1]
Anul acesta cei de la Huawei au lansat Mate S, acesta nefiind un succesor direct pentru Mate 7, dar fiind cu siguranta un device din linia Mate. Mai intai de toate, sa va prezentam specificatiile oficiale:
In “inima” lui Mate S, putem observa un HiSilicon Kirin 935. Acesta este de fapt acelasi SoC ce se poate observa si pe modelele de baza (Huawei P8 de exemplu), cu singura diferenta ca are o frecventa de clock mai mare cu 200 megaherti.
Arhitectura foloseste niste core-uri mai mici de tip A53, in detrimentul unor core-uri mai mari (A57), dar tactate la o frecventa mai mica. Core-urile A53 sunt tactate la 2.2 ghz. Gpu-ul este un ARM Mali T624MP4 tactat la 680mhz.
Alegerea companiei de a folosi acelasi SoC ce poate fi gasit si pe Huawei P8, ne poate da o idee initiala despre performantele acestui device, dar sa speram ca nu vom mai intalni problemele de performanta si blocaje, cu care ne-am confruntat atunci cand am primit Huawei P8. Din nefericire, se pare ca HiSilicon si TSMC nu au fost capabili sa livreze succesorul pe 16nm Kirin 950 la timp pentru a putea fi implementat in acest produs, iar compania il va implementa abia pe Mate 8.
[adsenseyu1]
Totusi, sa nu vorbim de rau smartphone-ul. Nu este catusi de putin, un device de lepadat.
De fapt, ca sa aducem in discutie un prim mare plus, putem mentiona ca Mate S, este primul device de la Huawei care vine cu un display de tip AMOLED. Calitatea ecranului a crescut asadar, foarte mult, mai ales daca o comparam cu display-urile de pe Mate 7 si P8, ce sufereau de backlight bleeding si unghiuri de vizualizare destul de mici.
De aceasta data, Huawei a ales sa foloseasca un display de la Samsung, aceasta constituind un upgrade semnificativ, adus calitatii ecranului. Noul display are o marime de 5.5 inch cu o rezolutie full hd – 1080p. Deoarece este un ecran AMOLED, constrastul, claritatea si luminozitatea, sunt mult mai bune ca la modelele anterioare.
Pe partea de camera, Mate S, adopta sistemul gasit si pe P8. Aceasta inseamna ca vom gasi la interior fara doar si poate, acelasi senzor Sony RGBW IMX278, cu o apertura F/2.0 si stabilizare optica de imagine. Camera frontala este de 8 megapixeli si se aseamana foarte mult si ea, cu cea de pe Huawei P8.