Kava Kava provine de la planta Piper methysticum, care este originara din insulele Oceanului Pacific. In mod traditional, oamenii faceau o pasta din radacina plantei si o amestecau cu apa sau lapte de cocos pentru a crea o bautura.
Oamenii originari din insulele Pacificului de Sud folosesc aceasta bautura kava kava in timpul ceremoniilor culturale si religioase pentru a crea o stare de constiinta alterata. Oamenii pot face, de asemenea, pulbere sau tablete din radacinile uscate.
Consumul de kava are un efect relaxant, euforic. Oamenii de stiinta numesc medicamente care au acest efect calmant anxiolitic. Alcoolul, care are efecte similare cu kava, este un alt medicament anxiolitic. Aceste proprietati sunt motivele pentru care multi il folosesc ca medicament de agrement si medicament, deoarece poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii.
Utilizari si posibile beneficii pentru sanatate
Oamenii folosesc kava kava pentru a calma anxietatea si a promova somnul. Mai jos, analizam ce spune cercetarea.
Efecte anti-anxietate
Utilizarea principala a kava este reducerea stresului si a anxietatii. Cercetarile sugereaza ca kava ar putea ajuta la tratarea simptomelor tulburarilor de anxietate. Intr-un studiu randomizat controlat din 2013, oamenii de stiinta au dat 75 de persoane cu tulburari de anxietate, fie extract de kava, fie un medicament placebo pe parcursul a 6 saptamani.
La sfarsitul studiului, ei au descoperit ca kava a avut un efect mic, dar semnificativ asupra reducerii simptomelor de anxietate. In afara de durerile de cap, participantii nu au raportat probleme hepatice sau alte reactii adverse. Autorii sugereaza ca kava ar putea fi o optiune utila pe termen scurt pentru tratarea tulburarilor de anxietate.
Un studiu de revizuire din 2011 raporteaza ca kava kava poate imbunatati stresul si anxietatea. Cu toate acestea, autorii spun ca este nevoie de mai multe cercetari despre siguranta si eficacitate inainte de a deveni o terapie recomandata. NIH afirma ca studiile de cercetare privind eficacitatea kava kava produc rezultate mixte. Acest lucru face dificil sa trageti concluzii ferme despre cat de eficient este cu adevarat la tratarea anxietatii.
Efectele care favorizeaza somnul
Kava kava ar putea ajuta la inducerea somnului datorita efectelor sale anxiolitice. Din acest motiv, oamenii il folosesc si ca terapie alternativa pentru tulburarile de somn. Cu toate acestea, o analiza sistematica din 2015 nu a gasit nicio dovada ca kava poate ajuta la tratarea tulburarilor de somn. De asemenea, analiza nu a gasit nicio dovada pentru alte medicamente din plante, inclusiv: valeriana, musetel.
Cum se foloseste kava kava
In mod traditional, oamenii fac radacina de kava kava intr-o pasta si o amesteca cu apa sau o fierb intr-un ceai. De asemenea, este posibil sa cumparati ceai prematur de kava din unele magazine. Medicamentul poate veni sub forma lichida si se poate amesteca cu alte bauturi, cum ar fi sucul. Exista, de asemenea, tablete si capsule de kava kava pudra. Cercetarile sugereaza ca doza optima poate fi sub 250 miligrame de kava pe zi.
Interactiunile medicamentoase
Kava kava interactioneaza cu alcoolul. Consumul de alcool in timp ce luati kava ar putea creste riscul de afectare a ficatului unei persoane. Kava kava poate interactiona, de asemenea, cu mai multe alte medicamente, cum ar fi benzodiazepinele si antidepresivele. Din acest motiv, este important sa consultati un medic inainte de a lua decizia de a lua kava kava.
Kava kava este sigur de utilizat in timpul sarcinii?
Nu s-au facut putine cercetari cu privire la efectele kavei la femeile care sunt insarcinate. Pana cand sunt disponibile mai multe cercetari definitive cu privire la siguranta sa, este mai bine sa evitati utilizarea kava in timpul sarcinii.
Este sigur?
Medicii nu sunt siguri cat de multe kava poti lua in siguranta. Daca medicul dumneavoastra va ofera bine, utilizati cea mai mica doza posibila. Nu-l luati mai mult de 3 luni si evitati consumul de alcool in timp ce il utilizati.
Kava poate avea reactii adverse. Cele mai frecvente sunt: durerile de cap, ameteala, oboseala, depresia, diareea, probleme ale pielii.
Discutati cu medicul dumneavoastra daca va ganditi sa luati kava. Spune-i despre toate medicamentele pe care le iei. Aceasta planta poate interactiona cu unele medicamente precum ntiretrovirale utilizate pentru tratarea HIV / SIDA, benzodiazepine si barbiturice care trateaza anxietatea sau medicamente care trateaza boala Parkinson.