Ce este o polita RCA?

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca toti cei care isi cumpara un autoturism, au obligatia de a trece autoturismul pe numele lor in acte, dar au si obligatia de a-si inregistra masina la primarie si de a-si plati o polita de asigurare RCA.

Atunci cand discutam despre RCA, trebuie sa mentionam faptul ca aceasta este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, prin care tertii prejudiciati in urma unui eveniment rutier nedorit sunt despagubiti.

Indiferent de faptul ca discutam aici despre daune ale autovehiculelor, despre vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietarilor de masini, ele sunt despagubite de catre firma de asigurari.

Un amanunt foarte interesant legat de aceste polite de asigurare este acela ca ele se incheie pentru toate masinile inmatriculate in Romania, dar si pentru cele care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania (masinile cu numere rosii).

Referitor la polita de asigurare RCA este foarte important de mentionat faptul ca aceasta nu protejeaza autovehiculul soferului care a provocat accidentul, iar mai multe detalii se pot gasi pe Rca-auto.ro.

Deasemenea, soferii care au incheiata o asemenea polita de asigurare trebuie sa fie constienti de faptul ca nu vor primi despagubiri chiar si daca au fost declarati nevinovati.

Ei bine, un amanunt la fel de important precum cele mentionate pana acum, este acela ca polita de asigurare RCA are un obiectiv foarte bine definit. Soferul pagubit trebuie sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a soferului care a provocat accidentul.

Aceasta este insa o situatie favorabila atat pentru pagubit, dat fiind faptul ca isi poate repara masina pe baza asigurarii soferului vinovat, cat si pentru soferul vinovat, care nu mai trebuie sa ii ofere pagubitului o suma de bani pentru a-si repara masina.

Un alt amanunt foarte interesant este acela ca se poate intampla ca dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa provoace un mic accident auto, insa daunele sa fie mari sau foarte mari.

Cu siguranta el daca nu ar avea o situatie foarte buna din punct de vedere financiar nu ar avea de unde sa plateasca lucrurile deteriorate, iar din acest motiv ar ajunge sa se judece cu partile pagubite.

Din fericire insa, acum asigurarile rca sunt ideale pentru ca toti cei care au fost, sunt si vor fi implicati intr-un eveniment rutier, pentru ca nu mai trebuie sa plateasca din propriul buzunar daunele.

Despagubirile de pe urma accidentelor se pot plati si in cazul in care persoanele prejudiciate nu isi au sediu, resedinta sau domiciliul in Romania.

Inca un amanunt foarte interesant care trebuie luat in calcul, este acela ca in cazul in care se produce un accident rutier iar persoana care a provocat accidentul este o alta persoana decat proprietarul masinii, atunci cu siguranta firma de asigurari suporta despagubi in baza RCA-ului.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii cu privire la politele de asigurare RCA. Este foarte important ca toti cei care detin un autoturism, sau cei care intentioneaza sa isi cumpere unul in viitorul apropiat, sa tina cont de toate aceste aspecte importante privind polita de asigurare RCA.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…