De cate tipuri sunt panourile solare?

0 Shares
0
0
0

Foarte multa lume a auzit discutandu-se despre panourile solare, insa nu toata lumea stie ce sunt acestea, de cate tipuri sunt acestea si cat de utile pot sa fie ele pentru locuinte, pentru firme sau pentru fabrici.

Ei bine, atunci cand discutam despre panouri solare trebuie sa precizam mai intai de toate faptul ca ele au fost create cu scopul de a capta iar mai apoi de a transforma energia solara.

In primul rand, putem aminti panourile fotovoltaice, care sunt panouri solare ce capteaza si transforma energia solara in energie electrica.

Dat fiind faptul ca aceste panouri fotovoltaice creaza energie electrica si sunt atat de utile, oamenii au ales sa isi instaleze panouri fotovoltaice acasa, dar au ales sa isi doteze chiar si firmele cu astfel de panouri.

Este cat se poate de adevarat faptul ca panourile fotovoltaice sunt destul de costisitoare, insa trebuie precizat ca ele reprezinta o alegere inteleapta, deoarece banii investiti vor fi recuperati, pentru ca nu va mai fi nevoie de plata energiei electrice consumate.

Cel de al doilea tip de panouri solare, este reprezentat de panourile solare termice, cele care au fost special create pentru a capta si pentru a transforma energia solara in energie termica.

Pe langa faptul ca panourile solare termice sunt ideale deoarece ofera energia termica de care are nevoie o locuinta, ele pot sa ofere si necesarul de apa calda al unei locuinte.

Panourile solare termice se impart in doua categorii, astfel ca pe piata se gasesc atat panouri solare presurizate cat si panouri solare nepresurizate, iar in continuarea acestui articol vom discuta despre acest aspect.

Intre cele doua tipuri de panouri solare termice exista mai multe diferente, iar prima este legata de pretul de achizitie al acestora. Cei care vor cauta panouri solare presurizate de vanzare, cu siguranta vor observa faptul ca acestea sunt de cel putin doua ori mai scumpe decat panourile solare nepresurizate.

Avantajul pe care il au insa panourile solare nepresurizate in fata panourilor solare presurizate, in afara pretului este acela ca ele se monteaza foarte usor. Privind montajul insa, dezavantajul este acela ca ele trebuiesc montate la o inaltime de 3 metri deasupra celui mai inalt consumator.

In ceea ce priveste randamentul oferit atunci cand discutam despre incalzirea apei, trebuie precizat ca ambele panouri solare au performante similare daca discutam despre incalzirea apei in cantitati mici.

In schimb, atunci cand incepem sa discutam despre incalzirea apei in cantitati mari, cu siguranta panourile presurizate sunt mult mai performante.

Panourile solare presurizate au in componenta lor o automatizare de control privind nivelul apei, al temperaturii si al presiunii de lucru. Atunci cand discutam insa despre incarcarea cu apa, atat panourile solare presurizate cat si cele nepresurizate se incarca automat.

Inca un motiv pentru care panourile presurizate sunt mult mai eficiente este acela ca ele pot sa fie folosite pe tot parcursul anului, in timp ce panourile solare nepresurizate pot sa fie folosite doar 8 luni pe an, iar odata cu aparitia iernii apa din bazin trebuie sa fie golita.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…