Ce este un implant dentar?

0 Shares
0
0
0

Un implant dentar este o radacina artificiala plasata in loc de dinti pierduti, cu functia de a purta o lucrare dentara. Materialul implantului dentar este de obicei titan curat, nealiat.

Chiar si in cazul unei alergii la metal, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece titanul este pe deplin acceptat de corpul uman, asa ca daca aveti unul sau mai multi dinti lipsa, puteti opta cu incredere pentru un implant dentar ieftin in Bucuresti.

CUM FUNCTIONEAZA VIATA CU IMPLANTE DENTARE?

Un zambet splendid dezvaluie un stil de viata sanatos. Cu un zambet sanatos puteti trai o viata intreaga. Fata draguta si naturala ne face sa ne simtim mai bine. Ne putem bucura de mancarurile noastre preferate.

Putem fi perfect increzatori in ceea ce conteaza intr-adevar: acasa, la serviciu, in timpul liber, dar mai intai de toate, cand privim in oglinda. Putem pierde dinti in numeroase moduri, un accident sau o boala poate fi o cauza sau ar putea fi ereditara.

Oricare ar fi cauza, pierderea dintilor va avea un impact negativ asupra vietii noastre de zi cu zi. Am putea deveni incapabili sa ne bucuram de alimentele noastre preferate, am putea sa ne pierdem aspectul increzator, veselia si zambetul natural. Din fericire, astazi stomatologia moderna are numeroase solutii pentru inlocuirea dintilor deteriorati sau lipsa.

CUM ESTE PREGATIREA TRATAMENTUL DENTAL?

Inainte de a avea implanturi, trebuie efectuata o verificare initiala . La inceput se face o radiografie digitala panoramica pentru a determina cate implanturi sunt necesare. Ulterior, trebuie sa se determine daca exista suficient os pentru plasarea implanturilor. Deoarece radiografia este doar o imagine 2D, o scanare CT 3D este necesara pentru a vedea si adancimea osului.

Mai mult, doar o scanare CT permite o masurare precisa a substantei osoase care este necesara pentru a alege dimensiunea corecta a implantului. Pe langa situatia osoasa, starea generala de sanatate joaca un rol major, deoarece unii factori pot influenta puternic succesul implantarii. (de exemplu, diabetul, fumatul greu).

CARE ESTE PROCEDURA DE IMPLANTARE DENTARA?

PLANIFICAREA MUNCII DENTARE

Cand se face pregatirea si este posibila implantarea, dentitia ulterioara care trebuie fixata pe implanturi trebuie planificata. Aceasta determina, de asemenea, cantitatea si marimea implanturilor necesare si daca trebuie facuta o proteza temporara. In aceasta faza veti avea o imagine clara asupra intregii terapii si a costurilor aferente.

INTRODUCEREA IMPLANTULUI

Implanturile dentare sunt plasate in conditii sterile, de obicei in anestezie locala. Pentru pacientii cu anxietate se recomanda tratamentul sub anestezie generala. Dupa inserare intotdeauna se face un control X-ray. Dupa aproximativ 2-3 saptamani, cusaturile se dizolva.

DUPA IMPLANTARE

Este un proces de rutina si dureaza de obicei 15-20 de minute pe implant. Imediat dupa implantare, se efectueaza o radiografie de control pentru a vedea pozitia implanturilor si pentru a va asigura ca sunt complet acoperite de os. Dupa 2-3 saptamani, cusaturile sunt fie eliminate, fie dizolvate.

DUPA INGRIJIRE

Succesul pe termen lung al unui tratament implantat se bazeaza pe masuratorile igienice corecte si controale regulate, cel putin o data pe an.

ESTE NECESARA ANESTEZIA GENERALA?

Un subiect important si foarte solicitat este anestezia generala atunci cand vine vorba de o restaurare completa. Mai ales pentru pacientii anxiosi care se simt inhibiti la un cabinet de medic dentist, anestezia generala asigura o modalitate foarte confortabila de depasire a tratamentului.

Este recomandat in primul rand in prima parte in care noii dinti sunt preparati fie sub forma de macinare, fie prin implantare. Sondele viitoare nu sunt invazive si nu provoaca nici o durere sau disconfort deoarece nu are loc nicio invazie.

CE TIP DE RESTAURARI COMPLETE EXISTA CU IMPLANTURI DENTARE?

Vorbim despre o restaurare completa daca lipsesc cel putin jumatate pana la toti dintii si este necesara o munca dentara mare pentru a restabili functia de mestecat si vorbire. Avantajul unei restaurari complete la Evergreen Dental este ca aceste probleme pot fi rezolvate intr-un timp relativ scurt, de obicei cu una sau doua vizite.

In mod obisnuit, un pacient vine mai intai pentru implanturi, apoi pentru munca finala dentara. In cazul in care este necesara o grefa osoasa inainte de lucrul stomatologic, ar putea fi necesara o vizita suplimentara. Pe de alta parte, totul se poate face in timpul unei vizite, daca nu este implicata nici o interventie chirurgicala.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…