Ce spun specialistii despre sexul in timpul pandemiei si influentele sale psihologice?

0 Shares
0
0
0

Sexul a fost intotdeauna un mare calmant al stresului si un stimulent al dispozitiei; a experimenta placere si intimitate ne face sa ne simtim bine! In acest moment se pare ca ar trebui sa folosim orice putem pentru a ne ridica moralul, inclusiv optiunile mai erotice aflate la dispozitia noastra.

Cei care vor sa intre pe https://www.money-studio.ro/despre-moneystudio/ ar trebui sa faca asta fara sa se simta prost.

Sexul ne poate ajuta sa ne simtim mai in ton cu partenerul nostru si cu noi insine; ne poate ancora in prezent, facandu-ne sa ne simtim stabili si siguri (ceea ce este o raritate in acest moment). Oamenii spun intotdeauna ca miscarea fizica, cum ar fi sala de gimnastica sau plimbarile, sunt excelente pentru sanatatea noastra mentala si sunt lucruri pe care ar trebui sa le mentinem, oricum putem, in lockdown.

Astfel, sexul, ca activitate destul de energica, care ne face sa ne solicitam inima, este o idee buna pentru imbunatatirea sanatatii noastre mentale.

Concluzia este ca, in perioadele de stres, toata lumea reactioneaza diferit in ceea ce priveste interesul pentru sex. Vedem impacturi mari ale COVID-19 asupra vietii indivizilor, inclusiv anxietatea asupra sanatatii, incertitudinea financiara, amenintarea la adresa sigurantei, izolarea sociala si cererile crescute asociate ingrijirii cu norma intreaga a copiilor, pentru a numi doar cateva.

Pentru unii oameni, oricare dintre acesti factori poate fi un „ucigas al libidoului” semnificativ. Pentru altii, sexul (singur sau in parteneriat) poate fi o sursa de gestionare a stresului, una care permite abilitarea de a simti placere, control in timpul incertitudinii, eliberarii de energie si legaturii cu cineva pe care il iubim.

Orice nivel de dorinta pe care il simtiti sau nu il simtim este in regula – nu adauga mai mult stres vietii voastre, crezand ca nivelul dorintei este prea mare sau prea scazut; nu exista un nivel „corect” al dorintei sexuale.

Un alt lucru de luat in considerare este modul in care  dai dovada de dragoste in acest timp. Ingrijirea de sine nu a fost niciodata mai importanta decat este acum. Daca unul dintre modurile in care poti avea grija de tine este sa fii sexual, atunci da-ti permisiunea de a face acest lucru.

Daca descoperi ca sexul te ajuta sa gestionezi mai bine stresul, ai putea aprecia unele dintre beneficiile pentru sanatate ale sexului obisnuit, probabil deosebit de relevante in acest moment.

Cercetarea sugereaza o legatura intre orgasme si actul sexual si reducerea tensiunii arteriale, precum si intre activitatea sexuala si de control al durerii, imbunatatirea functiei imune si imbunatatirea capacitatii cognitiva la adulti in varsta. Atingerea sexuala placuta este, de asemenea, asociata cu imbunatatirea sanatatii genitale.

Cercetarea cu privire la aceste aspecte este transversala si, prin urmare, nu ofera capacitatea de a deduce relatii cauzale (adica persoanele mai sanatoase ar putea fi mai susceptibile de a face sex), dar pare putin probabil ca experientele sexuale pozitive sa aiba efecte negative asupra sanatatii si bunastarii.

Mass-media ar fi putut avea, de asemenea, un rol in modul in care cuplurile fac fata stresului pandemic, dirijand si modeland perceptia si asteptarile relatiei lor sexuale.

Acoperirea mass-media a amplificat efectele psihosociale ale acestei pandemii prin comunicarea sentimentelor de incertitudine sau chiar de panica, care se aplica si mesajelor despre potentialele efecte pozitive sau negative ale lockdownului asupra sexului si a relatiilor, creand astfel noi norme si cerere de performanta sau oferind scuze, care ar putea induce sau agrava probleme relationale si sexuale. In functie de informatiile pe care aleg sa le urmeze, cuplurile ar putea incepe sa actioneze intr-un mod care sa confirme aceste mesaje pozitive sau negative despre COVID-19 si relatiile (sexuale).

Toate cuplurile si indivizii trebuie sa respecte regulile de izolare, ceea ce inseamna ca unele cupluri ar putea fi separate unele de altele in acest moment sau ar fi putut experimenta o perioada lunga de separare care se apropie acum de sfarsit, cel putin deocamdata. In aceste situatii, intimitatea este posibila! Trebuie doar sa imbratisam latura creativa a creierului nostru.

Persoanele care au experimentat relatii la distanta vor atesta ca, desi pot fi initial o provocare, separarea poate crea mai multa deschidere si intimitate cu partenerii nostri. In era digitala actuala, sunt disponibile nenumarate optiuni pentru a ramane conectat erotic la partenerul nostru: sex pe telefon, sexting, apel video sex, schimb de imagini, videoclipuri, poezii sau povesti erotice, pentru a numi doar cateva!

Deblocarea ar putea fi de fapt un moment minunat pentru face totul fata in fata. Cu toate acestea, nu este vorba doar despre sex (socant, stiu), iar cuplurile trebuie sa mentina intimitatea in alte moduri.

Poate inseamna ca va sunati reciproc si va urmariti acelasi film impreuna, aveti o data de apel video, va trimiteti scrisori descriind toate lucrurile pe care le iubiti unul la celalalt. Indiferent de lucrurile pe care le-ai face de obicei cu partenerul tau, care te fac sa te simti conectat, gandeste-te la modul in care poti recrea acel sentiment de la distanta.

 

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…