Mai mult ca sigur foarte multe persoane au auzit despre germeni si seminte pentru germinare, insa cu siguranta nu toata lumea detine multe cunostinte despre acestia.
Ei bine, trebuie precizat ca germenii sunt seminte germinate cu ajutorul apei, iar vlastarii sunt seminte germinate in pamant sau in apa si care cresc in dimensiune pana la 10 centimetri.
Un amanunt interesant este acela ca la semintele germinate in apa se consuma si samanta cat si planta, pe cand la semintele germinate in pamant se consuma doar planta.
Este important de precizat faptul ca se pot gasi diferite tipuri de germeni, iar aici amintim germenii de grau, germenii de mazare, germenii de lucerna, germenii de naut, germenii de mazare, germenii de broccoli, germenii de fasole, germenii de rosie, germenii de schinduf, germenii de ridichi, germenii de armurariu.
In ceea ce priveste vlastarii, trebuie precizat faptul ca acestia sunt de trifoi rosu, de floarea soarelui, de ceapa, de praz, de iarba de grau sau de iarba de orz.
Un detaliu important care este necesar sa fie amintit in acest articol este acela ca majoritatea germenilor si majoritatea vlastarilor sunt alimente vii si care au un continut ridicat de vitamina A, C, E, dar si un continut bogat de complexul vitaminic B.
Totodata, germenii si vlasarii contin foarte multe minerale precum fier, fosfor, magneziu, calciu, crom, seleniu dar si clorofila (care are un efect antioxidant foarte bun, dar si efect de detoxifiere).
Mai mult decat atat, atunci cand discutam despre germeni si vlastari trebuie precizat faptul ca acestia au un numar mare de fibre in compozitia lor care au rolul de a reduce colesterolul, de a stimula activitatea sistemului imunitar, dar si de a reduce constipatia.
Pentru ca toata lumea sa stie cat de importanti sunt germenii, in cele ce urmeaza in acest articol vom enumera cateva tipuri de germeni, si vom discuta despre compozitia lor.
Exista de exemplu germeni de grau, care sunt bogati in vitaminele A, B, C, E, dar care contin si clorifila. Acestia ajuta la oxigenarea celulelor rosii din sange, curata ficatul, stimuleaza fertilitatea si protejeaza impotriva factorilor cancerigeni.
Exista germeni de lucerna care sunt bogati in vitaminele A, C, E, K si minerale, iar acestia sunt indicati pentru ca regleaza colesterolul si ajuta la tratarea diabetulu, a artritei si a ulcerului.
Exista deasemenea si germeni de armurariu care sunt necesari pentru a regenera celulele hepatice, si pentru a impiedica acumularea de toxine. Acestia sustin sistemul imunitar.
Germenii de ridichi sunt necesari si ei pentru ca ajuta printre altele sistemul circulator, si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali.
Germenii de broccoli sunt si ei necesari pentru ca sunt de 5 ori mai eficienti in lupta impotriva cancerului decat o planta matura.
Germenii de schinduf au rolul de a regla colesterolul, de a stimula lactatia si de a tine sub control diabetul, osteoporoza si anemia. Acestia au si efect afrodisiac.
Exista germeni de naut care ajuta inima, ficatul si pancreasul sa functioneze bine, sau germeni de linte care cresc nivelul de energie din organism printre altele.
Important de precizat este faptul ca germenii pot sa fie consumati la orice masa, si pot fi inclusi in salate sau in prepararea unor mancaruri speciale.