Ce sunt lazile de fructe si legume?

0 Shares
0
0
0

Lazile din plastic sunt utilizate pentru depozitarea diverselor marfuri si pentru transportul dintr-o locatie in alta. Marfurile sunt pozitionate intr-o lada, cu sau fara capac, si fixate sau stivuite pe un palet incarcat intr-un vehicul de transport, cum ar fi camion sau masina de tren si expediate la destinatie. Lazile din plastic asigura protectia marfurilor expediate si depozitate impotriva avariilor sau ruperilor si simplifica manipularea marfurilor.

In prezent exista trei tipuri de containere utilizate astazi pe piata: lazi din lemn, cutii de carton si lazi din plastic. Lazile din lemn au fost solutia traditionala pentru depozitare si manipulare in trecut. Cutiile de carton au fost un produs avansat folosit pentru marfuri usoare si sunt limitate in aplicarea lor.

Lazile din plastic sunt disponibile pe piata de aproximativ 28 de ani. In ultimii ani, lazile din plastic scoase pe piata de catre un producator ladite fructe si legume precum Schoellellalibert, au castigat o prezenta semnificativa pe piata si continua sa creasca.

Tendinta internationala s-a orientat catre utilizarea de lazi din plastic si acestea sunt deja utilizate pentru depozitare si transport intr-o gama larga de industrii precum: agricultura, automobile, constructii, imbracaminte, electronice, produse alimentare, fructe si legume, produse alimentare in lanturi de supermarketuri, brutarii, produse lactate, pescuit, transport marfa, articole de uz casnic, crese, produse farmaceutice, ambalaje, logistica, cauciucuri si marfuri albe.

Astazi, toate companiile din lanturile de aprovizionare, cer costuri mai mici de la fiecare dintre furnizorii lor pe masura ce concurenta creste. Ambalajele de transport returnabile si reutilizabile ofera nu numai costuri reduse, ci si eficienta crescuta in cazul majoritatii formelor de ambalare unidirectionala.

Lazile din plastic sunt utilizate intr-o gama larga de aplicatii. Unele articole, cum ar fi ambalajele alimentare, devin deseuri doar la scurt timp dupa cumparare. Cel mai mare avantaj al lazilor de plastic este ca pfera posibilitatea de a fi refolosite de multe ori.

Lazi din plastic pentru fructe si legume

Industria fructelor si legumelor isi extinde utilizarea in lazi din plastic. Milioane de tone metrice de fructe si legume proaspete parcurg zilnic drumurile lumii. Folosirea lazilor de plastic achizitionate de la un producator ladite fructe si legume reprezinta una dintre cele mai eficiente solutii de transportare a acestora prin toate legaturile lantului de distributie.

Lazile din plastic circula de obicei prin trei segmente ale industriei fructelor si legumelor: pe camp unde sunt culese fructele si legumele, in depozitele unde sunt ambalate si in magazine. Acestea sunt cele trei segmente.

Cutiile din lemn si carton au inca popularitate in randul personalului in industria fructelor si legumelor. Dar nevoia de a avea un avantaj competitiv ridicat face ca fermierul sa caute alternative mai bune pentru lemn si carton. Lazile din plastic sunt mult mai usor de manipulat decat lazile din lemn. Lazile din plastic sprijina o manipulare atenta datorita suprafetei netede, cum ar fi unghiile si aschii in lazi din lemn.

Cu unele fructe si legume care sunt cultivate chiar si in Romania, este nevoie de o lada rezistenta la apa, care sa permita pastrarea proaspata mai mult timp. Lazile din lemn sunt deschise si risca uscarea produsului, iar cutiile de carton cerat impiedica reciclarea acestora.

Circulatia este necesara in industria fructelor si a legumelor. Intr-o lada de plastic cu aerisire, produsul poate trai mai mult, imbunatatind astfel livrarea noua pe piata.

Lazile din plastic sunt produse prin extrudare sau prin metode de formare prin injectie. Lazile din plastic sunt identice intre ele, iar uniformitatea lor este eficienta din punct de vedere economic in stivuirea pe un spatiu de podea valabil intr-o fabrica, intr-un spatiu de depozitare sau intr-un spatiu de transport. Lazile din plastic pot fi usor stivuite pentru a obtine economii semnificative de spatiu valabil si costuri de transport.

In industria fructelor si legumelor, uneori mucegaiul este incarcat in lazile din lemn si ramane acolo. Aspectul lazilor din plastic este, de asemenea, foarte atractiv si incurajeaza achizitiile chiar din cutie si sunt rentabile in economisirea distribuirii bunului in rafturi.

Utilizarea inovatoare a cutiei pliabile din plastic ajuta magazinele in mod compact atunci cand nu sunt utilizate si se deschide cu usurinta atunci cand este nevoie. Carcasa pliabila din plastic este rezistenta, usoara, solida si poate permite circulatia aerului, daca este nevoie. Carcasa pliabila din plastic are manere usor de prindere si este usor de manevrat manual.

Cutiile din plastic sunt usor de curatat cu presiune ridicata sau spalate cu apa, in timp ce lazile din lemn sunt supuse bacteriilor si ciupercii in apa. De asemenea, sunt deteriorate de umezeala si isi schimba rezistenta si forma in prezenta apei. Acest lucru face ca lazile de plastic sa fie mai potrivite pentru industria fructelor si legumelor.

Aceste ladite din plastic sunt suficient de puternice pentru a face fata sarciniilor grele de fructe si legume, spre deosebire de carton, care este limitat in capacitatea sa de a transporta greutate mare. Totodata, aceste solutii de depozitare din plastic asigura o mai buna compatibilitate cu utilajele automate, decat lazile din lemn sau carton care nu suporta umezeala si temperatura diferita.

Tinand cont de toate detaliile amintite anterior, este cat se poate de firesc ca lazile din plastic sa fie utilizate in defavoarea celor din lemn sau carton.

0 Shares
You May Also Like

ProduseRole aggressive

Pe piata exista sute de perechi diferite de role. Pentru a alege o pereche buna de role trebuie…