Contributia Apple la dezvoltarea pietei de telefonie mobila

0 Shares
0
0
0

Atunci cand a fost lansat primul iPhone, acesta nu a avea succes foarte mare pe piata fiind in urma concurentei. La acea vreme avea o camera foarte slaba, nu includea 3G, nu avea transfer prin Bluetooth, etc.

In anii urmatori s-a vazut ca Apple a avut dreptate cand a anuntat ca va schimba fundamental smartphone-urile. Pana acum cateva generatii, Apple nu a adus nimic revolutionar si asta din cauza ca nu prea s-a mai inventat nimic cu adevarat in domeniul tehnologiei mobile. Practic Apple este o companie foarte buna la a impune trenduri, nu la dezvoltarea de tehnologie.

Secretul produselor Apple sta de fapt in interfata si servicii si totodata in felul in care au prezentat ce au creat aceste dispozitive. Apple practic a impus forma moderna a smartphone-ului. Piata de telefonie mobila s-a transformat uimitor, astfel incat toti producatorii de telefoane au urmat modelul celor de la Apple.

Ecran de sus pana jos si interfata complet tactila este creatie Apple. Mai realizau si altii acelasi lucru dar nu au fost luati in serios la vremea respectiva.

Apple practic a pus accentul pe ceea ce se poate face cu telefonul, nu pe ce hardware are in interior. Ei au fost primii care tineau diverse prezentari, fara a rosti o vorba despre capacitatea de memorie RAM sau despre frecventa procesorului.

Apple a creat un ecosistem de aplicatii, dezvoltand o metoda de a-l face profitabil pentru programatori. Mai existau si altele, cum ar fi de exemplu Windows Mobile, pe care se puteau cumpara diverse aplicatii, dar practic Apple a realizat-o mai bine.

Camera foto? Asa ceva era de mult pe telefoane, nefiind inventata de Apple.

Ecran de inalta rezolutie? Sa nu uitam isteria care a fost provocata de primul Retina Display si cum apoi toti producatorii de telefoane mobile au crescut rezolutia. Nu trebuie sa uitam si cine a facut ca Gorilla Glass sa fie ceva normal pe smartphone.

Jocuri pe mobil? Mai trebuie reamintit ca va puteati juca pe alte platforme in vremea cand Apple se lauda la lansari cu Infinity Blade, sau sa vedeti cum s-au realizat miliarde de dolari de catre dezvoltatorii de jocuri, totul pentru ca cei de la Apple au dezvoltat acesta piata…

Bineinteles, ca au venit altii din urma, care au avut la dispozitie cativa ani sa faca asta, reusind chiar sa depaseasca Apple. Incarcarea wireless este exemplul perfect de tehnologie buna care inca nu a fost adoptata de piata, desi aceasta este integrata in telefoane.

Daca Apple va anunta ca un dispozitiv de ultima generatie iPhone suporta wireless charging, imediat veti vedea ca practic toti producatorii vor insista pe acelasi lucru.

Practic compania Apple a  fost o deschizatoare de drumuri in ultimii ani pentru tehnologia de ultima ora, punand accentul pe software si nu pe hardware.

Toate aceste perspective de dezvoltare trebuie sa fie sprijinite de service iPhone, pentru cazurile in care aceste smartphone-uri se deterioreaza din diverse motive din cauza posesorilor sau forte majore care pot interveni in utilizarea lor.

0 Shares
You May Also Like
Review Samsung Galaxy J2 Core

BlogReview Samsung Galaxy J2 Core

Smartphone-urile sunt la momentul de fata cele mai cautate dispozitive de pe piata. Majoritatea magazinelor online care comercializeaza…