Cum isi petrec timpul batranii la azil?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, exista o multime de batrani singuri in Romania, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre acestia, si despre traiul lor.

Exista de exemplu batrani care nu au fost casatoriti niciodata, nu au copii si acum la batranete nu are cine sa se preocupe de soarta lor, asa ca pentru ei singuratatea este cu adevarat o mare povara.

Pentru oamenii invarsta care se afla in aceasta situatie, cu siguranta cea mai atractiva solutie este aceea de a renunta la tot pentru a se muta in camine de batrani private, iar astfel vor scapa de singuratate si de tristete.

Exista deasemenea in Romania foarte multi batrani care au copiii plecati la munca in strainatate, si care de foarte multi ani sunt singuri. Multora dintre acestia le este deja greu sa mai poata lucra in curte, le este greu sa isi mai poata face cumparaturile si practic le este greu sa mearga la toaleta sau sa se spele si sa se mentina curati.

Cu siguranta si batranii care se afla intr-o astfel de situatie, se pot gandi din ce in ce mai serios ca ar fi indicat sa renunte la singuratate si la viata grea pe care o duc, pentru a duce o viata lipsita de griji la azil.

Exista chiar si batrani care au copiii in tara, insa locuind in cine stie ce sate, iar copiii lor aflandu-se cu serviciul in marile orase ale tarii, avand copii la randul lor si un program foarte incarcat, acestia nu se mai pot ocupa si de soarta parintilor batrani.

Chiar si acesti oameni batrani se pot gandi sa se mute la azil, iar acolo vor putea fi vizitati in fiecare saptamana de catre membrii familiei. Cu siguranta decat acasa in singuratate, fara prea multe posibilitati, este mai rentabil traiul intr-un azil de batrani.

Unii batrani aleg sa se multe la azil dupa ce au ramas vaduvi. Batranetea poate fi o perioada frumoasa a vietii atunci cand ambii batrani traiesc si isi tin de urat unul celuilalt. Atunci cand un batran ramane vaduv, sau cand o batranica ramane vaduva, singuratatea este o adevarata povara, asa ca cei aflati in aceasta situatie se pot gandi foarte serios sa se mute la azil.

Ei bine, acestae sunt doar cateva exemple de situatii in care oamenii invarsta se pot muta la azil, renuntand la traiul in singuratate de acasa.

Probabil va intrebati de ce este mai indicat traiul intr-un azil, decat acasa in singuratate. Singuratatea este cea mai grea povara a batranetii, oamenii invarsta neavand activitati, pur si simplu se vor plictisi singuri, altii vor fi deprimati, si vor putea avea chiar ganduri negre.

In schimb, traiul la azil este unul cat se poate de placut in zilele noastre tinand cont de faptul ca in primul rand, batranii au parte de compania persoanelor de varsta apropiata, asa ca nu vor mai fi singuri.

In plus, zi de zi vor avea parte de mancare calda, vor primi mic dejun, pranz si cina, plus ca vor primi in fiecare zi si cate o gustare.

La azil, batranii au posibilitatea de a se uita la televizor, au deasemenea posibilitatea de a desfasura diferite alte activitati in curtea azilului alaturi de alti batrani, etc.

Posibilitatile de pe trecere a timpului intr-un azil sunt multiple, ceea ce inseamna ca batranii vor fi mereu prinsi in cate o activitate, astfel incat timpul lor va trece mult mai rapid decat ar crede.

Acestia vor putea iesi cand timpul le va permite, in curte pentru a se plimba, vor putea citi o carte in curtea azilului pe una din bancute, sau vor putea juca sah, remmy, carti, etc.

Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc faptul ca singuratatea este cea mai mare problema cu care se confrunta oamenii batrani, iar pentru a scapa de singuratate, acestia aleg sa se mute la azil.

Dupa cum am putut vedea, nivelul de trai din azilele din Romania este unul foarte bun, batranii primesc mancare, au posibilitatea de desfasura diferite activitati, si cel mai important, pot sa fie vizitati de catre membrii familiei in fiecare saptamana. Deci, traiul la azil este cat se poate de bun.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…