De ce este importanta matematica?

0 Shares
0
0
0

Pentru unii copii, matematica este cea mai frumoasa materie care se preda la scoala, insa exista copii care urasc aceasta materie, pentru ca nu o inteleg. Parintii cu siguranta insa sunt constienti de importanta acestei materii, asa ca aleg sa isi inscrie copiii la scoala de matematica Craiova.

In urmatoarele randuri vom descoperi cateva motive pentru care aceasta materie este atat de importanta, si de ce este indicat ca micutii sa fie atrasi de matematica.

Cel mai simplu caz in care este utila matematica, este atunci cand mergem la magazin si avem o anumita suma de bani in buzunar. Daca intentionam sa cumparam mai multe produse, trebuie sa stim sa facem niste calcule simple, pentru a afla daca ne ajung banii sa cumparam ceea ce ne trebuie. Cateva adunari si scaderi simple, inmultiri sau impartiri ne pot fi de mare ajutor in aceste caz.

Matematica este insa utila in foarte multe alte situatii, precum cele pe care le vom prezenta in urmatoarele randuri.

Matematica ne ajuta sa avem o gandire analitica. Am putea sa o definim ca fiind gandul indreptat spre descompunerea argumentelor in premisele sau expresiile care il compun, pentru a vedea relatiile care exista intre ele si incheierea lor, pentru a-si judeca veridicitatea sau fiabilitatea acestora.

Aceasta este ceea ce facem atunci cand facem o problema matematica: colectarea datelor, descompunerea locurilor, respectarea relatiilor care pastreaza sau rezolvarea sistematica a partilor lor in mod rational.

Daca suntem capabili sa intelegem matematica si sa ajungem la solutii logice, vom putea sa ne pregatim mintile atunci cand avem probleme reale. Putem sa cautam cea mai buna logica, sa vedem solutiile posibile si sa relationam datele pe care le avem pentru a ajunge la concluzie.

Gandirea analitica dezvolta capacitatea de a investiga si de a afla adevarul despre lumea din jurul nostru. Exista adevaruri pe care incercam sa le cautam si care se bazeaza pe dovezi si nu pe emotii. Este un gand care ne permite sa fim atenti pentru eroarea noastra si a altora, spre inselaciune si manipulare. Acest lucru este posibil deoarece matematica ne permite sa explicam in mod clar si logic, luand in considerare datele reale si care pot fi verificate.

Matematica dezvolta abilitatea de a gandi, pentru a gasi solutiile, trebuie sa va ganditi la un intreg proces coerent. S-ar putea spune ca matematica este fundamentala in educatia copiilor deoarece matematica ii invata sa gandeasca.

Datorita matematicii, putem explica modul in care functioneaza lucrurile, adica putem sa ne exprimam gandurile si ideile cu claritate, coerenta si precizie. Acest lucru este fundamental si foarte pozitiv, astfel incat toti ceilalti sa ne inteleaga si sa stim ca suntem oameni cu un gand clar si coerent. Modul nostru de a comanda idei si de a le exprima corect este o mare parte a imaginii noastre.

Matematica promoveaza intelepciunea. Matematica se aplica in alte stiinte, ca si in noile tehnologii si este foarte prezenta in viata noastra. De fapt, multe dintre fenomenele vietii noastre de zi cu zi sunt guvernate de stiintele exacte. Predarea matematicii ii ajuta si le permite elevilor sa ajunga la propria lor convingere, deoarece ii invata ca pentru a rezolva o problema trebuie sa ajunga la adevar, ceea ce nu exista nici o indoiala deoarece este obiectiv si logic.

Matematica ne inrautateste mintile si ne ajuta, in general, sa ne aprofundam si sa ne gandim cand ne confruntam cu probleme complexe. Viata noastra este compusa in mare parte din situatii de alegere, abordare, rationament si probleme pentru care trebuie sa se gaseasca solutii. In acest sens, matematica va ajuta sa va deschideti mintea si sa intelegeti ca exista doar o singura cale de a rezolva lucrurile. Este de a investiga si de a incheia in cele din urma.

Matematica este esentiala pentru a nu pierde bani. Atunci cand o multime de oameni creduli cheltuie bani pe diverse scheme de piramide, gandindu-se ca vor face o avere, o fac in primul rand pentru ca matematica lor nu este punctul lor forte. In special, daca sunteti putin familiarizati cu statisticile si calculele de interes, intr-un mod foarte usor veti recunoaste frauda economica si vanzatorii de ceata. Cu ajutorul stiintei cum ar fi matematica, veti evita risipa de bani pe diverse proiecte si sfaturi pe care credeti ca va pot ajuta.

Matematica este esentiala intr-o lume a schimbarilor constante. Noile tehnologii schimba modul in care lucram si traim. Daca nu doriti ca copilul dvs. sa foloseasca instructiuni sau sa plateasca in mod constant profesionisti pentru a nu fi speriat sa apese butonul gresit, matematica poate fi foarte utila in intelegerea modului si a motivelor pentru care lucrurile functioneaza asa cum functioneaza.

Matematica va fi mai mult reprezentata in viitor. Fie ca ne place sau nu, matematica devine un factor din ce in ce mai important intr-o varietate de industrii. Viitorii jurnalisti si politicieni vor vorbi mai putin si vor analiza mai mult.

Viitorul personal de politie si militarii vor folosi tehnologia care este cu siguranta o inventie a oamenilor de stiinta. Profesorii si asistentii medicali se vor baza deasemenea pe numere si tehnologie. Viitorii mecanici si tamplari vor folosi electronice de optimizare si analiza la fel de mult cum vor folosi un ciocan si o cheie.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…