Cum procedam cand nu se incarca telefonul?

0 Shares
0
0
0

Fiecare persoana foloseste smartphone-ul in foarte multe scopuri, iar din acest motiv este firesc ca asteptarile sa fie mari de la acesta. Cand spunem ca asteptarile de la un smartphone sunt mari, ne referim in mod evident la specificatiile tehnice ale acestuia, si la performantele pe care le poate avea.

Tocmai din acest motiv, majoritatea celor care cauta sa isi cumpere un smartphone nou, isi indreapta atentia spre dispozitive ale unor producatori renumiti de pe piata, iar Samsung sau Apple se afla in topul preferintelor utilizatorilor.

De mentionat insa este faptul ca pana si telefoanele cele mai scumpe ale acestor producatori de top de pe piata, se pot confrunta cu tot felul de probleme, iar una dintre acestea apare atunci cand telefonul nu se incarca.

Probabil va intrebati cum trebuie procedat in aceasta situatie, iar in continuare veti putea afla despre ce este vorba.

Asadar, primul si cel mai important pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand observati ca telefonul refuza sa se incarce, este sa va asigurati ca incarcatorul si adaptorul utilizat, nu sunt deteriorate.

In cazul in care observati ca aceste accesorii pentru smartphone sunt deteriorate, atunci este cat se poate de clar faptul ca din aceasta cauza, dispozitivul nu primeste curentul de care are nevoie pentru a se incarca.

Atunci cand observati ca incarcatorul si adaptorul pentru incarcare sunt deteriorate, trebuie sa gasiti alte accesorii compatibile, pentru a incerca sa va incarcati dispozitivul.

Daca insa, atunci cand studiati cu atentie incarcatorul si adaptorul, observati ca aceste accesorii se afla intr-o stare perfecta, dar telefonul refuza sa se incarce, este recomandat sa mergeti mai departe si sa verificati priza.

Incercati sa conectati un alt aparat electric/electronic la curent de la acea sursa de energie electrica, pentru a observa daca priza este functionala. Daca nici priza nu are o problema, trebuie sa mergeti la urmatorul pas.

Obtineti un incarcator compatibil, si verificati daca in acest fel, telefonul se incarca. Daca da, atunci lucrurile sunt simple, va trebui sa va cumparati un incarcator compatibil pentru dispozitiv, iar problema va fi rapid remediata.

Intre timp, cu incarcatorul care nu va mai incarca telefonul, incercati sa incarcati un alt telefon compatibil. In acest fel veti afla daca problema este a incarcatorului. Daca insa incarcatorul incarca un alt telefon, atunci nici acesta nu este defect.

Puteti incerca sa incarcati telefonul dupa cum spuneam cu un alt incarcator compatibil. Daca insa incarcarea esueaza, iar alt telefon poate fi incarcat cu incarcatorul dvs., atunci lucrurile deja se schimba, pentru ca incarcatorul nu are o problema, dar telefonul da.

Nu va ramane decat sa va asigurati inca odata ca portul de incarcare nu este infundat. Daca nu exista scame sau praf iar incarcarea nu functioneaza, urmeaza sa duceti telefonul intr-un service gsm.

Acolo, specialistii care zi de zi inlocuiesc piese telefoane defecte, cu piese telefoane noi, se vor ocupa de remedierea problemei. Vor indeparta portul de incarcare al telefonului (care este defect), si vor adauga o piesa noua. Dupa ce specialistii de la service se vor ocupa de aceasta problema, cu siguranta dispozitivul va incepe sa functioneze fara probleme.

Acestia sunt asadar pasii pe care trebuie sa ii urmati, in cazul in care telefonul dvs. refuza sa se mai incarce de la un anumit moment dat. Daca telefonul este compatibil cu incarcarea wireless, ar mai fi o solutie interesanta de incercat.

Ar fi indicat sa verificati daca, in cazul in care incarcarea folosind incarcatorul cu fir nu functioneaza, daca incarcarea wireless functioneaza. In aceste conditii, v-ati putea gandi si la aceasta optiune pentru a va incarca de fiecare data telefonul.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…