Laptopul a devenit un dispozitiv existential utilizat cu aceiasi intensitate acasa si la serviciu. Mic, rapid, usor de transportat si folosit este acel device care ne face mai usoara existenta. In acesta sunt stocate informatii valoroase, de la conturi de email, la cele de cumparaturi, adrese importante, informatii legate de starea platilor si situatia bancara. Pe acesta stocam imaginile si clipurile cu cele mai frumoase momente din viata. Deci se poate spune ca defectarea acestuia ne pune in pericol bunastarea si amintirile. Totusi cand apar situatii neprevazute, chiar si cele mai putin importante informatii pot fi salvate, cu ajutorul serviciilor de recuperare date.
Datele sterse accidental si fisierele de pe laptopuri defecte pot fi recuperate partial sau total in functie de gravitatea situatiei. Iata care sunt cele mai frecvente cazuri si cele mai bune metode de recuperare date.
Cand putem solicita ajutorul specialistilor pentru recuperare date
Stergerea accidentala a informatiilor, virusarile, problemele electrice, probleme ale sistemului de operare, deteriorari mecanice, uzura si erorile umane sunt principalele cauze care duc la pierderea datelor din laptop.
Daca diskul nu sufera defectiuni mecanice ci doar din pricina unor erori, produse de virusi si fisiere corupte, procesul de recuperare date se poate face cu ajutorul aplicatiilor specializate. Totusi este important sa actionam rapid, intrucat orice rescriere poate determina pierderea definitiva a informatiilor. Cu cat cerem ajutor specializat mai repede, cu atat avem sanse mai mari sa recuperam un volum mai mare de informatii.
Defectiunile mecanice produse de lovituri, trantiri accidentale sau manipulare deficitara pot produce pierderi importante. Si in aceste situatii este important sa ii lasam pe specialisti sa remedieze problemele. Este mai usor si mai confortabil sa le permitem tehnicienilor ce au instrumentele necesare sa poata recupera date, decat sa cautam rezolvarea prin alte metode. In cazul defectiunilor mecanice sunt necesare echipamente speciale pentru a recupera informatiile. Ca procesul de salvare a datelor sa fie unul de succes este important ca unitatea hard sa nu fie deschisa la intamplare, ci in mediu organizat, steril.
Ce nu trebuie sa faci cand pierzi sau stergi date din laptop
Cand vine vorba de dispozitive electronice defecte sau care nu functioneaza corespunzator, exista o serie de lucruri pe care NU trebuie sa le faci, pentru a o putea salva fisierele importante si a recupera date.
In primul rand nu trebuie sa mai rescriem date. Daca hard-ul HDD sau SSD este sters din greseala este esential sa ne oprim. Orice activitate ulterioara poate duce la pierderea definitiva a informatiilor.
Al doilea lucru pe care nu trebuie sa il facem cand vine vorba de pierderea datelor este sa nu le salvam singuri! Chiar daca pe piata sunt numeroase softuri si aplicatii care promit recuperarea totala a datelor, multe dintre acestea pot avea rezultat opus. Nimeni nu contesta eficienta lor, insa lipsa de experienta personala este aspectul care ne impiedica sa le folosim corect! Cand dorim sa recuperam informatii importante, este esential sa nu actionam singuri, ci indrumati de specialisti.
Nu diagnostica singur problema! Zgomotele ciudate, functionarea defectuoasa, resetarile repetate sunt cateva dintre semnalele unor probleme ce pot duce la pierderea datelor. Cand ne confruntam cu acestea este important sa contactam specialistii care pot detecta rapid si diagnostica corect problema, astfel si datele personale importante pot fi recuperate in totalitate.
In final trebuie mentionat ca nu toate defectiunile laptopului pot fi remediate, insa actionat corect si la timp, informatiile importante pot fi salvate cu ajutorul specialistilor de recuperare date.