Cum se alege mobilierul pentru living?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege mobilierul pentru living?Amenajarea camerelor este o activitate placuta, dar are toate sansele sa devina o activitate stresanta daca nu stiti exact ce va doriti in sensul acesta.

Cand alegeti mobilierul pentru living este cel mai important sa puteti gasi un echilibru intre estetica si utilitate. Puteti afla cum se alege mobilierul perfect pentru living fara sa cheltuiti foarte mult. Daca nu gasiti nimic in magazine o idee foarte buna este sa apelati la mobila la comanda.

Pentru ca amenajarea unui living sa nu devina un cosmar ar trebuie sa incepeti prin a va pune cateva intrebari care sa va ajute sa va faceti o idee generala despre modul in care vreti sa arate si sa fie utilizata camera.

Mai intai ar trebuie sa va ganditi la modul in care incaperea respectiva urmeaza sa fie folosita per ansambu: vreti sa fie o camera formala dedicata pentru musafiri sau o incapere in care sa va puteti relaxa mai mult. Urmeaza sa fie si copii sau animale de companie in camera? Veti organiza petreceti sau veti vedea filme aici?

Principalele piese de mobilier care se gasesc intr-un living sunt canapeaua, masuta de cafea, fotoliile, comoda si in cazul in care mai aveti spatiu poate fi inclusa si biblioteca. Alegerea mobilei trebuie facuta in functie de utilitate, calitate si stil.

Daca sunteti dispusi sa investiti mai mult atunci ar fi recomandat sa va uitati dupa mobila de calitate. De asemenea, inainte de a determina ce mobila urmeaza sa cumparati trebuie sa va dati seama ce stil urmeaza sa abordati. Vreti ca livingul sa fie traditional, contemporan, casual sau antic?

Stilul contemporan se bazeaza pe simplitate si utilizeaza culori cum ar fi bej, alb , culori neutre, gri si negru.

Materialele cel mai des utilizate sunt metalul, suprafetele lacuite si sticla. Mobilierul pentru living in stil traditional este elegant si formal, are piese de mobilier colorate si incarcate. Aranjamentele traditionale antice combina mai multe stiluri si au piese de mobilier vechi in culori cat mai naturale.

Daca aveti copii ar trebui sa va ganditi ca mobilierul ar trebui sa fie mult mai rezistent la diverse socuri, zgarieturi si uzura. Puteti si este recomandat sa cumparati huse si materiale de protecte care sa poata fi spalate.

Materialele ar trebui sa fie rezistente la pete si sunt folositoare atat pentru familiile mari cu animale de companie si copii cat si pentru persoanele care obisnuiesc sa organizeze petreceri la care nu se poate sa nu se verse macar un pahar.

Cand amenajati livingul canapeaua este piesa de mobilier centrala si de aceea trebuie sa analizati atent situatia inainte de a investi in ea.

Tinand cont de faptul ca aceasta piesa de mobilier va fi foarte folosita ar trebui sa fie in primul rand comoda. Este la fel de important si ca aceasta sa se potriveasca cu modul in care a fost amenajat livingul.

Un prim pas in momentul in care alegeti o canapea ar fi sa va faceti toate masuratorile si sa va notati dimensiunile care incap in aceasta camera fara sa para foarte inghesuita. In acest mod veti evita sa alegeti o canapea, sa o cumparati si sa va dati ulterior seama ca nu incape.

0 Shares
You May Also Like