Cuptor pizza: tipuri, modele si caracteristici

0 Shares
0
0
0

Pentru pizzerii, producatorii ofera diverse tipuri si modele de cuptoare profesionale pentru pizza. Controlul temperaturii, caracteristicile interne de design si caracteristicile tehnice ale unui astfel de cuptor pizza îsi permit sa coci nu numai pizza traditionala, ci si pâine, placinte si alte produse din aluat.

Cuptoarele moderne pentru pizza difera în ceea ce priveste consumul de energie, capacitatea camerei, metoda de gatire si timpul în care pizza se coace. Prin urmare, fiecare proprietar de pizzerie trebuie sa fie întotdeauna foarte receptiv la noile evolutii din sectorul HoReCa, pentru a alege echipamente pizza potrivite pentru nevoile sale.

Eficienta unui cuptor pizza de calitate

Profesionalismul unui pizzar nu este suficient pentru a obtine o pizza buna. Ai nevoie de un cuptor pizza profesional foarte bun, care sa mentina temperatura potrivita si sa nu piarda caldura în timpul coacerii. Exista diferite tipuri de cuptoare profesionale pentru pizza. Pe lânga cuptorul traditional pe lemne, exista multe alte tipuri de cuptoare electrice de pizza performante de ultima generatie si multe alte modele de cuptoare pizza profesionale pe gaz potrivite pentru pizza feliata sau pizza rotunda.

Alegerea de echipamente pizza potrivite pentru propria afacere de catering, depinde de diversi factori: tipul de pizza (coapta pe tava sau asezata direct pe suprafata de coacere), numarul de pizza care se prepara în fiecare zi. Desigur, alegerea este si o chestiune de principiu pentru operator.

Pentru a avea o pizza foarte buna este de asemenea necesar, sa ai un cuptor pizza profesional excelent, care sa se adapteze diferitelor nevoi. Printre ultimele inovatii tehnologice, se numara cuptoarele rotative pentru pizza, adica aparate profesionale foarte puternice, cu ardere combinata pe lemne si gaz, permitând pizzarului sa aleaga cel mai bun sistem, în functie de nevoile sale. Prin urmare, poti alege între doua sisteme de functionare si acest lucru este foarte practic. Rezultatul este o pizza coapta uniform, potrivita pentru o pizzeria foarte solicitata.

Cuptoare pizza pofesionale electrice si caracteristicile lor

O parte critica a muncii de preparare a pizza, este mutarea si rotirea acesteia în cuptor. Solutia în acest caz, este un cuptor rotativ. Cuptoarele rotative sunt echipate cu un computer care îi permite pizzarului sa lucreze usor si intuitiv. Cuptoarele rotative profesionale pot îmbunatati cu adevarat fluxul de lucru, mai ales când sunt multi oaspeti în pizzerie. 

Alegerea cuptorului potrivit poate determina viitorul unei afaceri de catering. Sfatul este asadar sa alegi cuptoare pizza profesionale de calitate si sanu încerci sa economisesti bani, deoarece cuptorul este punctul focal al unei pizzerii.

Cuptoarele rotative au avantaje si dezavantaje. Un avantaj este ca modelul rotativ este solutia optima pentru pizzeriile care nu au personal calificat si doresc totusi sa atinga cote mari de vânzari. Dezavantajul consta în costurile ridicate de întretinere si functionare ale acestui tip de cuptor. Proprietatile cuptoarelor profesionale clasice au fost, de asemenea, îmbunatatite tehnologic. 

La cuptoarele electrice, rezistentele care degaja caldura sunt fierbinti, la cele pe gaz caldura este generata ca o flacara situata pe partea inferioara si laterala a cuptorului, în timp ce modelele pe lemne genereaza caldura din lemn. Aceste tipuri diferite de cuptoare degaja caldura diferit si fiecare dintre ele are avantajele sale.

Cuptoarele electrice pentru pizzerii sunt perfecte pentru a face pizza dintr-o bucata. De fapt, ele coc pizza uniform, în timp ce alte tipuri de echipamente pizza (cum sunt cele pe gaz) nu garanteaza acest rezultat. Cuptorul electric atinge temperaturi ridicate (pana la 300-350 grade C) si este dotat cu sistem de control al temperaturii si mânere termorezistente pentru siguranta angajatilor.

Unele cuptoare electrice au douasau mai multe suprafete de coacere reglabile, pentru a gati diferite tipuri de pizza în acelasi timp. Cuptorul electric profesional este rapid si usor de curatat si este solutia potrivita pentru pizzerii si toate unitatile de catering care folosesc tavi de copt.

Echipamente pizza profesionale pe gaz si lemne si caracteristicile lor

Cuptorul profesional pe gaz are costuri de functionare mai mici decât cuptoarele electrice de pizza. Exista multe pizzerii care opteaza pentru aceste tipuri de cuptoare, în special cele care ofera pizza traditionala italiana. Cuptoarele de pizza pe gaz sunt de obicei echipate pentru sisteme GPL sau metan si ajung la aproximativ 450 de grade C. 

Cuptorul profesional pe gaz este cea mai buna solutie pentru a atinge temperaturile potrivite de coacere. Cuptorul profesional pe gaz este dotat cu teava de fum pentru evacuarea fumului, mânere termorezistente si alte dotari speciale care fac cuptorul mai usor de folosit. Atinge rapid temperatura optima pentru coacerea de pizza delicioasa. În plus, este ieftin, usor de utilizat si este usor de curatat.

Cuptoarele profesionale pe lemne, pe de alta parte, sunt cele mai bune cuptoare pizza profesionale care sporesc gustul si mirosul produselor coapte. Doar cuptoarele de pizza pe lemne pot face asta. În plus, este posibil sa selectezi (în prealabil) mirosul pe care vrei sa-l dai camerei de ardere, prin simpla schimbare a tipului de lemn. 

Ramurile din maslin, nuci, alun si ienupar sunt deosebit de potrivite pentru a face acest lucru. Bucatile de pizza se pastreaza în cuptorul pe lemne pâna se coc corespunzator, în functie de tipul de pizza si de preferinta. Încalzirea are loc prin trei fenomene fizice: convectie, conductie si radiatie. Diferenta dintre aceste trei moduri este modul de coacere mai lent. Coacerea cu radiatii, pe de alta parte, este mai rapida, dar necesita mai multa atentie.

Din punct de vedere ecologic, se poate spune ca modelele de cuptoare pizza profesionale pe lemne sunt prietenoase cu mediul, deoarece lemnul este o materie prima regenerabila. În ultima vreme, inovatia si tehnologia au schimbat si caracteristicile cuptorului traditional pe lemne. 

De altfel, noile modele de cuptor pizza profesionale pe lemne sunt realizate din materiale refractare de prima clasa si cu mare atentie la detalii. Sunt concepute pentru profesionistii care doresc un produs inovator si rapid cu costuri de functionare reduse. Alegerea unui cuptor profesional pe lemne înseamna, de asemenea, versatilitate, costuri reduse de operare si energie si rezultate rapide.

0 Shares
You May Also Like