De ce este bine sa fiti antreprenor si cum infiintati un SRL?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane au visat sau inca viseaza sa aiba propria afacere, asa ca in continuarea acestui articol vom prezenta cateva dintre cele mai importante beneficii de a fi antreprenor.

ITI STABILESTI PROPRIUL PROGRAM

Desi de multe ori antreprenoriatul poate necesita mult mai multe ore de munca, insa avantajul construirii unei afaceri este ca sunteti responsabil de a decide cand doriti sa lucrati. In locul monotonei 9-5 setari, puteti sa va bucurati de mult mai multa independenta si libertate. Nu este inseamna insa ca veti presta mai putina munca, ci mai degraba ca sunteti capabil sa alegeti cand doriti sa lucrati pentru a va acomoda cu alte activitati din viata dvs.

CREZI IN CEEA CE FACI

Munca in antreprenoriat este inspirata. In loc sa fiti doar un pion care lucreaza pentru o corporatie giganta, ierarhica, puteti vedea ideile dvs. facand diferenta si contribuind la construirea unei afaceri cu totul noi. Practic munciti pentru visul dvs. nu pentru visul altcuiva.

LOCUL DE MUNCA POATE VARIA

Nu va asteptati sa lucrati intotdeauna din interiorul unui birou in timp ce lucrati sau creati propriul dvs. start-up. Antreprenorii si alti fondatori start-up lucreaza adesea de acasa sau in timp ce calatoresc, in locul unui birou. Capacitatea de a renunta la a lucra constant intr-un birou este o modalitate excelenta de a putea experimenta o schimbare in peisaj si de a rupe monotonia de a lucra mereu in acelasi spatiu.

NU AVETI SEF

Aceasta este visul oricui. Cu siguranta cand sunteti antreprenor, sunteti propriul dvs. sef. Nu mai mergeti la munca cu gandul ca iar va cearta seful sau iar va reproseaza ca nu v-ati indeplinit bine sarcinile. Acum, dvs. sunteti seful, si ii puteti lua la rost pe cei care nu muncesc corespunzator.

ACTIVITATEA DVS. SCHIMBA VIATA UNOR OAMENI

O parte din ceea ce face un antreprenor este rezolvarea problemelor. Fac ceva mai eficient, ofera un serviciu mai bun sau construiesc un produs nou care ajuta oamenii in viata lor de zi cu zi. Oricare ar fi faptul ca antreprenorii incearca sa vanda, este menit sa schimbe si sa imbunatateasca vietile (si sa transforme un profit).

CONTRIBUITI LA DEZVOLTAREA LOCALA

A putea vedea cum afacerea dvs. a contribuit la economia locala si la furnizarea locurilor de munca este incredibil de plina de satisfactii. Rolul dvs. de lider de afaceri in comunitatea dvs. este important si respectabil.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple, insa cu siguranta a fi antreprenor va poate oferi o multime de alte beneficii si satisfactii. Ei bine, daca doriti sa incepeti propria afacere, cu siguranta trebuie sa luati legatura cu specialistii in servicii de infiintare firme in Bucuresti , care va pot infiinta firma. Inainte de toate insa, trebuie sa aflati ceea ce este un SRL.

SRL (Societate cu raspundere limitata) este fara doar si poate cea mai raspunandita forma de organizare a firmelor din Romania, care are o raspundere limitata in fata legii dar si fata de proprietarii acesteia. Totodata, Societatea cu Raspundere Limitata este si una dintre cele mai sigure pentru asociati. SRL-ul reprezinta si cel mai ieftin mod de a-ti deschide o firma, in conditiile in care capitalul social necesar pentru infiintare este de doar 200 de lei.

Infiintarea unei firme de tip SRL in 2019 poate fi realizata in doar 3 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului la Registrul Comertului din zona in care se afla sediul social al firmei.

Legislatie SRL

Legea care reglementeaza actele si pasii necesari pentru infiintarea Societatii cu Raspundere Limitata este Legea societatilor nr. 31/1990 – cu modificari (Legea nr. 163/2018). Capitalul minim pentru a infiinta un PFA este de 200 de lei.

Facand o comparatie cu PFA, unde proprietarii firmei sunt raspunzatori in caz de insolventa cu averea proprie, asociatii din cadrul unui SRL raspund numai cu patrimoniul inregistrat al companiei. Numarul asociatilor unui SRL este limitat la 50, insa facem precizarea ca o persoana fizica sau juridica poate sa fie asociat unic.

Pasii necesari pentru infiintarea unui SRL:

  • Trebuie rezervat numele viitoarei societatii (dupa ce este efectuata disponibilitatea denumirii pe site-ul Registrului Comertului). De asemenea, trebuie mentionata si forma juridica a societatii, insa in cazul de fata discutam despre SRL.
  • Trebuie mai apoi sa fie stabilit obiectul principal de activitate si a celor secundare.
  • Trebuie sa fie depus capitalul social al firmei.
  • Trebuie sa fie stabilit sediul social al firmei.
  • Trebuie redactat actul constitutiv al firmei.
  • Trebuie de-asemenea sa fie intocmita declaratie pe proprie raspundere.
  • Depunerea documentelor si inmatricularea firmei la Registrul Comertului.
0 Shares
You May Also Like