Beneficiile utilizarii unor fitinguri din alama

0 Shares
0
0
0

Exista multe tipuri diferite de fitinguri disponibile pentru a cumpara aceste zile, ceea ce face greu sa stiti care tip este cea mai buna alegere pentru proiectele dvs. In acest articol, vom arunca o privire la fitingurile de alama, la ce sunt folosite, de ce sunt folosite si la ce sunt unele alternative la fitingurile din alama.

Pentru ce sunt folosite fitingurile din alama?

Alama este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru fabricarea fitingurilor. Zincul si aliajul de cupru au fost folosite de secole datorita proprietatilor lor unice, care le fac o alegere buna pentru o varietate de utilizari.

Desigur, in istoria mai recenta si in timpurile moderne, cea mai uzuala utilizare a alamelor este cea a tevilor si a fitingurilor utilizate in instalatiile sanitare. Fitingurile de teava din alama sunt considerate a fi adesea alegerea preferata a instalatorilor si a altor profesionisti din domeniul constructiilor din cauza proprietatilor dinamice. Fireste, in ceea ce priveste alama ca material, acesta este mai durabil si mai flexibil decat alte optiuni de materiale si este si mult mai rezistent la coroziune.

Fitingurile de teava din alama sunt utilizate in mod obisnuit pentru a transporta apa, substante chimice, gaze inflamabile, suspensii si alte substante sanitare. Racordurile din alama vin intr-o gama larga de forme si dimensiuni ale firului pentru a conecta, adapta sau controla orice lichid sau gaz din tevi.

In afara de instalatii sanitare, se pot folosi de-asemenea fitinguri din alama pentru unele aplicatii pentru automobile, cum ar fi franele cu aer, capetele furtunului si supapele de combustibil. De asemenea, puteti gasi fitinguri din alama in adaptoare cu bila, fitinguri racitoare frigorifice si fitinguri de compresie.

De ce sunt utilizate armaturile din alama?

Eficacitatea alamei ca material pentru fitinguri pentru teava va ofera componente sigure si durabile in sistemul dvs. de instalatii sanitare. In timp ce acestea pot fi un pic mai scumpe decat alte tipuri de fitinguri, fitingurile din alama sunt o alegere ideala pentru ca astfel veti scapa de a cheltui banii in plus. Iata cinci motive pentru care ar trebui sa folositi fitinguri de alama pentru urmatorul proiect de instalatii sanitare:

  1. Sunt durabile – Fitingurile din alama au fost folosite atat in ??instalatiile sanitare rezidentiale, cat si in cele industriale, deoarece sunt excelente pentru utilizarea in conditii grele si raman in stare buna timp de mai multi ani de zile. Cand aveti un proiect sanitar care necesita o durata lunga de viata, alama este o alegere buna deoarece dureaza mult timp fara a se dezintegra sau chiar a crapa. Este, de asemenea, perfect pentru utilizarea in liniile de alimentare cu apa calda.
  2. Pot rezista temperaturilor ridicate – Ca cel mai potrivit material pentru distribuirea apei calde, alama ofera o conductivitate exceptionala si imbunatateste eficienta sistemului de distributie. De fapt, fitingurile din alama pot tolera temperaturi mult mai ridicate decat fitingurile din alte materiale, pana la punctul de a fi rezistente la foc.
  3. Fitingurile din alama sunt maleabile – S-ar putea sa descoperiti ca trebuie sa formati un montaj pentru a face sa functioneze in anumite zone. Daca este asa, alegerea ideala este o montare din alama. Alama este un metal maleabil – mult mai mult decat fierul sau otelul. Asta face ca fitingurile din alama sa fie o optiune foarte flexibila pentru multe puncte de apa calda.
  4. Fitingurile din alama sunt rezistente la coroziune – alama nu rugineste la fel ca alte materiale si este foarte rezistenta la coroziune. Rugina si coroziunea accelereaza rapid procesul natural de uzura si de rupere a armaturii, astfel ca atunci cand cautati fitinguri de lunga durata, alama este cel mai bun material pentru lucrare.
  5. Fitingurile din alama sunt versatile – Puteti gasi fitinguri de alama in toate tipurile si dimensiunile, astfel incat sa puteti gasi mereu exact ceea ce aveti nevoie pentru proiectele dvs. specifice de instalatii sanitare.

Exista atat de multe tipuri diferite de accesorii de alama pe care le puteti utiliza, ceea ce le face atat de versatile. Iata cateva dintre cele mai comune:

  • Cuplaje pentru tevi: utilizate pentru a conecta conducte de aceeasi dimensiune (cu exceptia cazului in care este un cuplaj de reducere, unde tevile au dimensiuni diferite);
  • Adaptoare pentru tevi: folosite pentru a schimba tipul conexiunii (mascul sau femela) la capatul unei tevi;
  • Nipluri de tevi: utilizate in mod obisnuit pentru conectarea a doua fitinguri;
  • Tuburi de tevi: in forma de “T”, utilizate atunci cand sunt necesare mai multe ramuri de alimentare cu apa;
  • Coturi de teava: folosite pentru schimbarea directiei de curgere dintre tevi.
0 Shares
You May Also Like