De ce este indicat consumul de ciocolata?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vine vorba despre dulciuri, primul produs la care ne gandim, este cu siguranta ciocolata. Este delicioasa, insa cu siguranta nu toata lumea priveste cu ochi buni consumul de ciocolata.

Multi sunt cei care aleg sa isi puna pofta in cui atunci cand vine vorba despre ciocolata, pentru ca asociaza acest produs cu cresterea in greutate. De fapt, consumul de ciocolata (cu moderatie), are o multime de beneficii pentru sanatate, iar in randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi cateva dintre acestea.

Consumul de ciocolata ofera nutrienti

Ciocolata este incarcata cu minerale si fibre solubile. In general, contributia sa nutritionala consta in:

  • Fier.
  • Cupru.
  • Fosfor.
  • Magneziu.
  • Mangan.
  • Seleniu.
  • Potasiu.
  • Zinc.

De asemenea, trebuie sa aflati despre ciocolata ca are in compozitie grasimi saturate si mononesaturate. De asemenea, ofera o doza usoara de stimulente, cum ar fi cofeina si teobromina care ajuta la a fi activ.

Pastreaza sanatatea inimii

Ciocolata bogata in cacao contribuie la scaderea colesterolului rau si la cresterea colesterolului bun. Acest efect se datoreaza cantitatii mari de antioxidanti care ajung in fluxul sanguin dupa consum.

Acestia previn particulele de colesterol rau care afecteaza radicalii liberi. Pe termen lung, mai putin colesterol se acumuleaza in artere. Prin urmare, ciocolata este declarata a fi buna la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Imbunatateste circulatia

Printre beneficiile majore ale consumului de ciocolata, iese in evidenta capacitatea sa de a imbunatati fluxul sanguin si scaderea tensiunii arteriale. In primul rand, aportul sau de fier promoveaza circulatia oxigenului in sange.

Si in al doilea rand, flavanolii sai elibereaza oxid nitric in artere. Acest compus relaxeaza peretii arteriali si scade tensiunea arteriala.

Previne imbatranirea tesuturilor

Ciocolata contine polifenoli, flavanoli si catechine, compusi organici cu proprietati antioxidante. In organism, acesti compusi inhiba actiunea radicalilor liberi, responsabili pentru deteriorarea treptata a celulelor.

Prin urmare, unul dintre cele mai mari beneficii ale ciocolatei este efectul sau anti-imbatranire asupra tesuturilor. De fapt, studiile indica faptul ca continutul sau antioxidant depaseste continutul antioxidant al oricarui fruct.

Hidrateaza si protejeaza pielea

Consumul de ciocolata creste densitatea pielii si hidratarea, precum si imbunatateste protectia impotriva razelor soarelui. De asemenea, este util pentru prevenirea debutului ridurilor la o varsta frageda. Chiar si aplicarea sa topica este favorabila. De fapt, din acest motiv, mastile de fata din ciocolata si rujurile pe baza de cacao au devenit populare.

Creste concentratia

Ciocolata poate imbunatati functia creierului, astfel incat este adesea utila pentru studenti si pentru oamenii care au nevoie sa se concentreze pe o sarcina. Mai ales daca este vorba despre ciocolata neagra bogata in cacao.

Acest lucru se datoreaza faptului ca flavanolii imbunatatesc circulatia sangelui in artere si venele creierului, oferind in acelasi timp oxigenare crescuta. In acest fel, creste functia cognitiva, capacitatea de concentrare si fluenta verbala.

Mai mult decat atat, dupa am mentionat, ciocolata contine de asemenea substante stimulante, ar fi cofeina si teobromina care anima activitatea creierului.

Imbunatateste starea de spirit

Ati auzit ca ciocolata ii face pe oameni mai fericiti si mai tacuti. Acest efect asupra dispozitiei se datoreaza polifenolilor din cacao. Deci, daca doriti sa radeti mai mult, incercati o ciocolata neagra.

Dupa cum se poate vedea, ciocolata nu are decat beneficii pentru sanatate, daca este considerata cu moderatie. Cu toate acestea, exista persoane care refuza sa manance ciocolata.

In aceste conditii, pentru cei care doresc sa se bucure de beneficiile ciocolatei, exista cozonac Royal cu ciocolata de la Boromir. Acest cozonac are crema fina de ciocolata, cipsuri de ciocolata si glazura de ciocolata.

Cozonacul de la Boromir cu ciocolata, are urmatoarele informatii nutritionale pentru 100 de grame:

  • Valoare energetica: 1689,0 kJ / 403,0 kcal.
  • Grasimi: 19,2 g; din care acizi grasi saturati 9,6 g.
  • Glucide: 47,1 g; din care zaharuri 22,2 g.
  • Proteine: 10,5 g.
  • Sare: 0,8 g.

Asadar, daca doriti sa cunoasteti beneficiile ciocolatei si sa va bucurati de acestea dar nu doriti sa mancati din diverse motive ciocolata, puteti opta pentru cozonac Royal cu ciocolata. Acesta este facut din ingrediente de calitate superioara, si are cele mai bune valori nutritionale dupa cum se poate vedea.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…