Tot ce trebuie sa stiti despre ERP

0 Shares
0
0
0

ERP reprezinta planificarea resurselor intreprinderii, dar ce inseamna ERP? Cel mai simplu mod de a defini ERP este sa te gandesti la toate procesele de baza necesare pentru a conduce o companie: finante, resurse umane, productie, lant de furnizare, servicii, achizitii si altele. La nivelul sau de baza, ERP integreaza aceste procese intr-un singur sistem.

Cu toate acestea, sistemele moderne de ERP sunt altceva decat ERP de baza. Cele mai moderne sisteme ERP in Romania folosesc cele mai noi tehnologii, cum ar fi invatarea automata si inteligenta artificiala (AI) pentru a oferi inteligenta, vizibilitate si eficienta in toate aspectele unei afaceri.

Sase beneficii cheie ale ERP

  1. Productivitate mai mare

Rationeaza si automatizeaza procesele de afaceri de baza pentru a ajuta toti angajatii din organizatia dvs. sa faca mai mult cu mai putine resurse.

  1. Informatii mai profunde

Elimina multimea de surse de informatii, astfel ca obtineti o singura sursa de adevar si obtineti raspunsuri rapide la intrebari de afaceri critice pentru misiunea dvs.

  1. Raportare accelerata

Raporteaza rapid rapoartele de afaceri si financiare, si impartaseste cu usurinta rezultatele. Cu un ERP modern actionati asupra informatiilor si imbunatatiti performanta in timp real.

  1. Risc mai mic

Maximizeaza vizibilitatea si controlul afacerii, asigura respectarea cerintelor de reglementare si prezice si previne riscul.

  1. Simplificare IT

Folosind aplicatii ERP integrate care partajeaza o baza de date, puteti simplifica IT-ul si puteti oferi tuturor un mod mai usor de a lucra.

  1. Agilitate imbunatatita

Cu operatii eficiente si acces gata la datele in timp real, puteti identifica si reactiona rapid la noile oportunitati.

Cum functioneaza sistemele ERP?

Un sistem ERP este format din diferite aplicatii de planificare a resurselor intreprinderii, care comunica intre ele si partajeaza o baza de date. Fiecare aplicatie (denumita modul ERP) se concentreaza de obicei pe o singura zona de afaceri.

Puteti combina diferite module pentru a satisface nevoile dvs. Finantele, resursele umane, vanzarile si logistica sunt puncte de plecare populare. Exista de asemenea module specifice industriilor, de la fabricatie la vanzare cu amanuntul.

Tipuri de ERP

  1. Cloud ERP

In ERP cloud, software-ul ruleaza pe o platforma de cloud computing a furnizorului. De intretinerea sistemului se ocupa de furnizor. Exista de asemenea, posibilitatea de a utiliza un cloud public sau privat, care castiga popularitate din cauza costurilor reduse.

  1. ERP pe premisa

Acesta este modelul traditional pentru implementarea software-ului unde controlezi totul. Software-ul ERP este instalat in centrul de date la locatiile dorite. Instalarea si intretinerea hardware-ului si software-ului este responsabilitatea personalului dumneavoastra.

  1. ERP hibrid

Pentru companiile care doresc un amestec de ambele tipuri de ERP prezentate anterior, pentru a-si satisface cerintele de afaceri, exista modelul de ERP hibrid. Acesta este locul unde unele dintre aplicatiile si datele dvs. ERP vor fi in cloud si altele la premisa. Uneori, acest lucru este denumit ERP pe doua niveluri.

Cinci semne sunteti gata pentru un sistem ERP

Cele mai multe companii incep sa foloseasca o varietate de instrumente simple si autonome pentru a gestiona diferite procese, cum ar fi QuickBooks sau foi de calcul Excel. Iata cinci semne ca le-ati depasit si aveti nevoie de un sistem ERP modern.

  1. Va petreceti mai mult timp pentru activitati zilnice

Daca veti avea nevoie de mai mult pentru a gestiona activitatile cheie, este posibil sa fie de vina prea multe aplicatii diferite. Software-ul ERP integreaza solutii si date intr-un singur sistem cu o interfata comuna, ceea ce faciliteaza ca unitatile de afaceri sa comunice si sa isi faca treburile in mod eficient.

  1. Aveti multe intrebari de afaceri fara raspuns

Puteti raspunde cu usurinta la intrebari importante despre afacerea dvs., cum ar fi veniturile pe linia de produs sau numarul de returnari? Daca nu, sistemele segregate si lipsa accesului la metrici si KPI pot sa va revina. Software-ul de planificare a resurselor companiei este conceput pentru a rezolva aceste provocari.

  1. Aveti procese de afaceri ramase

Exista zone in care procesele dvs. se indeparteaza de dvs.? Poate va este mai greu sa gestionati stocurile, sa satisfaceti clientii sau sa pastrati costurile in control. Daca da, este posibil ca procesele dvs. de afaceri sa fie nevoite sa fie restructurate pentru a se adapta la crestere sau schimbarea prioritatilor, o potrivire naturala pentru software-ul ERP.

  1. Aveti procese manuale cu mai multe seturi de date.

Majoritatea departamentelor dvs. utilizeaza propriile aplicatii si procese pentru a finaliza lucrurile? Daca da, este posibil sa petreceti prea mult timp pentru introducerea de date duplicate. Atunci cand informatiile nu pot circula intre sisteme, raportarea dureaza mai mult, se intampla deseori erori, iar procesul decizional este impiedicat.

  1. Va lipsesc oportunitatiel care se misca rapid

Petreceti atat de mult timp pentru a va desfasura activitatea, incat nu puteti urmari noi oportunitati interesante? Sistemele ERP mai noi includ capacitati avansate si inteligente, cum ar fi invatarea automata si analiza predictiva, care faciliteaza identificarea si valorificarea noilor proiecte profitabile.

0 Shares
You May Also Like