De ce este indicat sa urmezi un curs PSI?

0 Shares
0
0
0

In viata de zi cu zi este indicat sa fii priceput in mai toate domeniile de activitate, insa este indicat sa fii priceput si in treburi mai practice, precum acordarea unui prim ajutor de exemplu.

De exemplu, in cazul in care iti doresti sa urmezi un curs care iti poate fi foarte util, ai putea sa te orientezi spre cursuri PSI, iar un asemenea curs te va ajuta sa fii specializat in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor.

Se spune ca in situatia in care izbucnesc din diferite motive incendii, pompierii sunt cei in masura sa se ocupe de stingerea focului, insa de foarte multe ori pana in momentul in care pompierii ajung la fata locului, flacarile pot sa distruga tot.

Tocmai de aceea este nevoie ca oamenii din jur sa sara foarte rapid in ajutorul celor care trec printr-un astfel de necaz, si sa ajute la stingerea flacarilor pana in momentul in care pompierii isi fac aparitia.

Ei bine, si pentru aceasta activitate, pana sa ajunga pompierii la fata locului, trebuie ca o persoana sa stie sa organizeze si sa coordoneze activitatea de stingere a incendiului, iar o astfel de persoana cu siguranta este cea care a urmat un curs PSI.

Acesta este si principalul motiv pentru care ar fi indicat sa iti indrepti cat mai rapid atentia spre un astfel de curs, care dureaza 108 ore, si care te poate ajuta foarte mult pe viitor.

Pentru a te inscrie la un astfel de curs vei avea nevoie de anumite documente, iar acestea sunt: cartea de identitate, certificatul de nastere, certificatul de casatorie sau decizia de divort daca este cazul, si trebuie sa ai cel putin studii medii (12 clase).

Odata ce prezinti toate aceste documente, cu siguranta te poti inscrie la un curs PSI, iar in urma absolvirii cursului vei intra in posesia certificatelor pentru ocupatia de “Cursul de Cadru Tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor” si a suplimentelor descriptive ce atesta competentele pe care le-ai dobandit in urma cursului.

Referitor la competenele pe care le vei dobandi in urma cursului acestea vor fi planificarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, organizarea activitatilor de aparare impotriva incendiilor, monitorizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, elaborarea documentelor specifice activitatii de aparare impotriva incendiilor.

Tot in urma absolvirii acestui curs psi vei mai dobandi si alte competente precum instruirea salariatilor in domeniul apararii impotriva incendiilor, controlul modului de respectare a masurilor de aparare impotriva incendiilor sau acordarea asistentei tehnice de specialitate in situatii critice.

Asadar, acestea fiind spuse, in momentul in care ai de gand sa optezi pentru un curs care iti poate fi util in viata in situatii de urgenta, cu siguranta ar fi indicat sa te orientezi spre un curs PSI, care te va putea ajuta sa previi un incendiu.

Deasemenea un astfel de curs te va putea ajuta sa organizezi foarte bine activitatea de stingere a incendiilor alaturi de oamenii care iti vor veni in ajutor, pana cand la fata locului vor ajunge pompierii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…