De ce sa cumperi oliviere?

0 Shares
0
0
0

In acest ghid va oferim cateva sfaturi utile despre cum sa alegeti cele mai bune oliviere. Exista unele obiecte care sunt deopotriva utile si frumoase, capabile sa ne faca viata de zi cu zi mai confortabila, dar si sa dea o nota de stil casei, chiar si in bucatarie.

Bucataria, conform unui concept modern si perfect partajat, nu mai este considerata o camera de serviciu, asa cum era odata, ci chiar centrul casei, punctul de convivialitate prin excelenta si locul ideal pentru a se reuni si a discuta nu numai in timpul meselor, ci in orice moment al zilei.

Din acest motiv, bucatariile din ziua de azi sunt din ce in ce mai frumoase, dar si extrem de functionale. Aparatele de ultima generatie fac din ea un loc perfect pentru a lucra, dar si accesoriile de amenajare concepute pana la cel mai mic detaliu o fac placuta pentru a trai si a te bucura de ea.

Cum alegi cele mai bune oliviere?

In bucatarie, sa nu uitam ca si tu mananci si este corect sa poti face acest lucru intr-un confort maxim. Pentru a te simti confortabil in timpul meselor este de o importanta fundamentala sa ai totul la indemana, fara a fi nevoit sa te ridici continuu pentru a merge sa aduci ceea ce lipseste, intrerupand astfel in mod enervant pranzurile si cinele. Dintre obiectele indispensabile la masa, nu pot lipsii cateva oliviere.

Sticluta de ulei este un recipient mic, usor si la indemana, in care se toarna uleiul pentru a fi adaugat la mancaruri, un ajutor pretios care isi are radacinile direct in cea mai buna traditie culinara a noastra, ceea ce face ca uleiul de masline sa fie o pana in palaria gastronomiei noastre in ochii intregii lumi.

De fapt, in prezent, pe piata exista mai multe tipuri diferite de vase de ulei, in diferite materiale, dimensiuni, culori, modele si caracteristici. Tot ce trebuie sa facem este sa-l alegem pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre.

O sticluta de ulei frumoasa poate fi lasata la vedere in bucatarie, mai ales daca se asorteaza perfect cu mobilierul si celelalte accesorii. Exista modele asemanatoare sticlutelor de ulei de odinioara, dar si in ceramica pictata cu flori, sau intr-o varianta moderna, potrivita pentru mediile contemporane.

Aceste sticlute de ulei, realizate cu atentie la cele mai mici detalii, fac masa mai primitoare atunci cand sunt asezate, iar bucataria mai la moda atunci cand sunt asezate pe dulap sau pe raft.

Bineinteles, in primul rand, sticluta de ulei este recipientul pentru ulei, care are nevoie de cateva precautii mici, dar esentiale, pentru a ramane parfumat si proaspat. Nu-l lasati niciodata la lumina directa a soarelui sau in apropierea surselor de caldura, nu-l puneti niciodata in apropierea detergentilor, a vinului sau a otetului si, de preferinta, pastrati intotdeauna temperatura intre 12 si 18 grade.

Respectand aceste reguli de baza, acizii grasi continuti in mod natural in ulei nu se vor degrada, iar acesta va ramane autentic si gata sa dea gust mancarurilor preferate pentru o perioada lunga de timp.

Ce este ceramica si ce proprietati are?

Cristalinitatea materialelor ceramice variaza foarte mult. Cel mai adesea, ceramica arsa este fie vitrificata, fie semivitrificata, asa cum este cazul faiantei, gresie si portelan. Variatia cristalinitatii si a compozitiei electronilor in legaturile ionice si covalente fac ca majoritatea materialelor ceramice sa fie buni izolatori termici si electrici (cercetati in inginerie ceramica ).

Cu o gama atat de mare de optiuni posibile pentru compozitia/structura unei ceramice (aproape toate elementele, aproape toate tipurile de lipire si toate nivelurile de cristalinitate), latimea subiectului este vasta si atribute identificabile ( duritate , duritate ,conductivitatea electrica ) sunt greu de precizat pentru grup in ansamblu.

Proprietatile generale precum temperatura de topire ridicata, duritatea ridicata, conductivitatea slaba, modulele mari de elasticitate , rezistenta chimica si ductilitatea scazuta sunt norme,  cu exceptii cunoscute de la fiecare dintre aceste reguli ( ceramica piezoelectrica , temperatura de tranzitie sticloasa , ceramica supraconductiva ).

Multe compozite, cum ar fi fibra de sticla si fibra de carbon , desi contin materiale ceramice, nu sunt considerate ca facand parte din familia ceramicii.

Materialele ceramice cristaline cu orientare ridicata nu sunt susceptibile de o gama larga de procesari. Metodele de tratare a acestora tind sa se incadreze in una din doua categorii – fie realizarea ceramicii in forma dorita, prin reactie in situ , fie prin „formarea” pulberilor in forma dorita si apoi sinterizarea pentru a forma un corp solid.

Tehnicile de formare a ceramicii includ modelarea manuala (incluzand uneori un proces de rotatie numit „aruncare”), turnarea cu alunecare , turnarea cu banda (folosita pentru fabricarea condensatoarelor ceramice foarte subtiri), turnarea prin injectie , presarea uscata si alte variatii.

Multi experti in ceramica nu considera materialele cu caracter amorf (necristalin) (adica sticla) ca fiind ceramice, chiar daca fabricarea sticlei implica mai multe etape ale procesului ceramic si proprietatile sale mecanice sunt similare cu materialele ceramice. Cu toate acestea, tratamentele termice pot transforma sticla intr-un material semicristalin cunoscut sub numele de vitroceramic .

0 Shares
You May Also Like