Top 3 dispozitive pentru a va cunoaste glicemia

0 Shares
0
0
0

O modalitate usoara si rapida de a ramane la curent cu starea generala de sanatate

Cu totii suntem predispusi sa suferim de diabet, motiv pentru care este intotdeauna esential sa fim constienti de nivelul zaharului din sange. Din fericire, in prezent nu este necesar sa mergeti la un laborator sau la un centru medical pentru a fi constienti de acest lucru, astazi exista dispozitive concepute in acest scop pe care le puteti folosi acasa.

Mai jos va aratam cele mai bune dispozitive, astfel incat sa puteti fi intotdeauna constienti de nivelul de zahar. Magazinul Tehno Farm Daniel te asteapta cu produse pentru monitorizarea sanatatii si nu numai.

  1. Kit de testare a diabetului de precizie

Un instrument conceput pentru a va oferi rezultate rapide si precise in doar cinci secunde. Monitoarele lor recunosc datele care se afla intr-un lot criptat si le afiseaza intr-un mod clar si foarte usor de citit.

Sistemul sau de monitorizare de ultima generatie are o singura injectie de banda tactila, ceea ce va impiedica sa scoateti manual banda murdara. In plus, are o memorie interna in care este capabil sa stocheze pana la treizeci de citiri.

  1. 2. Glucometrul din sange

Acest kit include benzi de testare cu margini taiate, care sunt echipate cu enzime de ultima generatie care permit o masurare mult mai precisa a glicemiei. Dispozitivul utilizeaza o tehnica unica de imprimare automata cu carbon pentru a oferi date mai fiabile si mai precise.

Puteti stoca rezultatele testelor cu ora si data, acest lucru va permite sa urmariti mai organizat si sa stiti cum se descurca nivelul de zahar in fiecare zi.

  1. 3. Echipamente pentru acasa pentru diabetici

Un kit care contine tot ce ai nevoie pentru a masura nivelul glicemiei. Acest joc include o suta de benzi de testare, o suta de lancete, un dispozitiv de punctie, un dispozitiv de control si o carte de jurnal.

Este considerat testul numarul unu in lume, datorita preciziei si rezultatelor sale mai rapide. Fa un test de sange complet in confortul casei tale sau oriunde te intalnesti cu acest kit de dimensiuni compacte care include propria geanta de voiaj.

Ce este un aparat de masurare al zaharului din sange?

Un astfel de aparat de masurat zaharul din sange este un dispozitiv de masurare a glicemiei, pe care diabeticii il folosesc pentru a-si masura nivelul de zahar din sange la domiciliu.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de un glucometru. Este deosebit de util pentru persoanele cu diabet zaharat de tip I pentru a gestiona starea lor.
Initial, nivelurile de glucoza au fost testate in urina, dar aceasta procedura are mai multe dezavantaje. In special, nu permite testarea pentru niveluri scazute de glucoza.

Au fost dezvoltate contoare de zahar din sange de uz casnic care folosesc o picatura de sange injunghiat. Pielea este strapunsa cu un lancet si picatura de sange este plasata pe o banda de testare acoperita chimic care este introdusa in contorul de zahar din sange. Substantele chimice reactioneaza cu glucoza, iar contorul afiseaza citirea glucozei ca numar in milimoli pe litru (mmol/l) sau miligrame pe decilitru (mg/dl).

Ce este glicemia de fapt?

Glicemia se refera la concentratia de zahar sau glucoza din sange. In Statele Unite si in multe alte tari, este exprimat ca miligrame pe decilitru (mg/dl). In multe dintre tarile europene, glicemia sau zaharul din sange se masoara si ca milimol pe decilitru (mmol/dl). Aceste masuratori sunt denumite unitati SI.

Un control bun al glicemiei la pacientii cu diabet de tip 2 vaccinati SARS-CoV-2 reduce riscul de infectie epidemiologica

Glicemia este unul dintre cei mai importanti parametri ai sangelui de masurat, deoarece nivelurile anormale pot provoca complicatii severe.

Controlul glicemic in organism se realizeaza prin mai multe mecanisme fiziologice. Cateva exemple despre cum fluctueaza si este controlat nivelul zaharului din sange sunt prezentate mai jos:

Nivelurile de zahar din sange tind sa scada la punctul cel mai scazut dimineata, dupa o noapte de somn si, prin urmare, dupa ore de post.

Dupa masa, nivelurile glicemice cresc pe masura ce carbohidratii sunt descompuse in zaharuri mai simple, cum ar fi glucoza, si absorbiti din intestin in sange.

Nivelul glicemic scade dupa un antrenament sever atunci cand zaharul din sange este folosit ca sursa de energie pentru activitatea musculara.

Temperaturile extrem de scazute determina, de asemenea, o mare parte din zaharul din sange sa fie consumat, scazand astfel nivelul de glucoza din sange.

Nivelurile de glicemie sunt, de asemenea, afectate de procesul de gluconeogeneza, unde glucoza este produsa din surse non-carbohidrate, cum ar fi glicerol, acizi grasi si aminoacizi glucogenici.

Intr-o alta cale metabolica numita glicogenoliza, glicogenul din ficat este descompus pentru a elibera glucoza in sange.

Glicemia este unul dintre cei mai importanti parametri ai homeostaziei, deoarece glucoza este necesara pentru a furniza energia metabolica necesara pentru multe functii celulare.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…