De ce sa va incinerati decedatii?

0 Shares
0
0
0

Se spune ca in viata nu poti fi sigur de foarte multe lucruri, iar aceasta afirmatie este una cat se poate de reala. De exemplu, astazi esti sanatos tun, esti plin de viata si ai parte de tot ceea ce iti doresti, in timp ce maine poti pierde totul, sau iti poti pierde propria viata.

Poti avea astazi un job super atractiv, care sa iti aduca in fiecare luna venituri de cateva mii de euro, in timp ce maine poti fi concediat. Poti avea o avere impresionanta, iar in scurt timp poti ajunge falit.

Acestea sunt doar cateva exemple de situatii care sunt schimbatoare in decursul vietii. Ceea ce este insa cert, este faptul ca vom muri cu totii intr-o buna zi. De fapt, acesta poate fi singurul lucru de care putem fi siguri 100% in viata ca se va intampla, dar nimeni nu stie cand, cum si in ce conditii isi va gasi sfarsitul.

Ei bine, in ceea ce priveste moartea, exista multe persoane care inca de dinainte ca acest moment sa vina, discuta cu familiile lor, si solicita ca dupa ce vor parasi aceasta lume, sa fie incinerate si nu inhumate.

Exista multe motive datorita carora, multe persoane aleg sa fie incinerate intr-un crematoriu in Transilvania decat sa fie inhumate, iar in continuare vom vedea care sunt cateva dintre acestea.

In primul rand costurile ridicate ale inmormantarii reprezinta un motiv datorita caruia, multi oameni aleg sa fie incinerati dupa moarte, decat sa fie inhumati. Cei care locuiesc in marile orase ale tarii, cu greu gasesc locuri de veci libere in cimitire, pe care le pot rezerva sau cumpara, pentru a se asigura ca au propriul loc de veci.

Si cei care sunt norocosi si gasesc un astfel de loc, ajung sa plateasca sume destul de mari pentru a-si cumpara casa vesnica. Apoi, construirea unui mormant costa iarasi foarte multi bani (construirea unei cripte), iar deja costurile depasesc cu mult costul incinerarii intr-un crematoriu Transilvania.

Apoi, cand are loc tragicul eveniment, familia indoliata care isi inhumeaza decedatul, trebuie sa cheltuiasca o suma destul de mare de bani, pentru ca stim cu totii cum decurg inmormantarile in Romania (participa multe persoane, iar familiile indoliate ofera pachete in memoria defunctului).

Deja, tinand cont de aceste costuri, se poate spune ca inhumarea este de aproximativ 3 ori mai scumpa in comparatie cu incinerarea umana.

Apoi, indiferent ca persoana decedata este inhumata intr-un mormant clasic sau este asezata intr-o cripta, cei ramasi in urma trebuie sa se preocupe de ingrijirea mormantului, iar pentru cei foarte ocupati, acesta este un lucru in plus.

Asadar, exista mai multe motive datorita carora, foarte multe persoane aleg sa fie incinerate si nu inmormantate. In aceste conditii, incinerarea creste in popularitate, iar oamenii isi doresc sa afle cum decurge intregul proces.

Ei bine, cand o persoana isi pierde viata, familia trebuie sa detina documentele necesare pentru incinerare (certificat de deces, certificat pentru imbalsamare, adeverinta pentru incinerare si aviz sanitar pentru transport), iar apoi trupul neinsufletit este transportat la crematoriu.

Acolo, ii sunt indepartate bijuteriile, stimulatoarele daca este cazul, iar apoi corpul este asezat intr-un sicriu inflamabil si introdus in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic. Aceste camere sunt foarte bine izolate pentru a rezista la temperaturi foarte ridicate.

Corpul va arde pana cand se va descompune la stadiul de ramasite. Materialele straine precum implanturile dentare, tijele metalice, placutele, etc. se elimina, dupa care ramasitele sunt macinate, asezate intr-o urna si predate familiei.

Intregul proces dureaza intre 1 si 3 ore, in functie de greutatea corpului persoanei incinerate, si in functie de materialul sicriului.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…