De ce sunt necesare ambalajele biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata, cea mai mare problema a omenirii este poluarea. Fiecare dintre noi avem de suferit din cauza poluarii, care ne poate crea grave probleme de sanatate.

In mare masura, oamenii sunt principalii vinovati de nivelul poluarii din acest moment, pentru ca ei au defrisat paduri, au aruncat tone de deseuri in apa, au creat uzine care polueaza mult, etc.

Tot oamenii trebuie insa sa salveze acum mediul inconjurator, si eu si tu, si fiecare putem face acest lucru, folosind ambalaje biodegradabile, precum vesela de unica folosinta de pe https://neopack.ro, pungi biodegradabile, si alte ambalaje biodegradabile, care nu polueaza.

Vom discuta in randurile urmatoare despre acestea, si vom prezenta cateva dintre marile lor avantaje. Iata despre ce este vorba asadar:

Mai putine emisii de carbon

In scenariul actual, cea mai buna parte in ceea ce priveste materialele plastice biodegradabile este aceea ca, in timpul procesului de fabricare a bioplasticelor, emisia de carbon in aer care se adauga la efectul de sera si la incalzirea globala este minima. In timp ce fabricam o tona de plastic obisnuit, se emit cinci tone de carbon.

In medie, consumam peste 100 de milioane de tone de plastic in fiecare an. Conform raportului standard de productie 5:1, aceasta industrie produce 500 de milioane de tone de dioxid de carbon care intra in atmosfera noastra in fiecare an.

Este echivalent cu emisiile anuale de 19 milioane de vehicule. Cu toate acestea, fabricarea a fiecare tona de bioplastic emite doar aproximativ 8,8 tone de carbon. Este mult mai putin comparativ cu plasticul obisnuit, iar gazele cu efect de sera care se emit in timpul procesului de fabricatie vor fi cu 68% mai putine.

Reciclabil usor

Materialele plastice biodegradabile pot fi usor reciclate pentru a evita numarul tot mai mare de deseuri de plastic si emisiile de gaze cu efect de sera din productia industriei. Economiile nete de carbon pentru reciclare ar fi de pana la 30%, iar pentru unii cercetatori, economiile ar putea ajunge la 80% daca am trece la materiale plastice biodegradabile.

Descompunere naturala

Materialele plastice biodegradabile sunt compostabile, ceea ce inseamna ca se descompun in materiale naturale si se amesteca in sol. Aceasta descompunere are loc prin microorganisme naturale, cum ar fi bacteriile si ciupercile care exista in jur.

Aceste microorganisme metabolizeaza usor materialele plastice si descompun structura plasticului biodegradabil, care este benefic pentru mediu. Unele elemente chiar se descompun, nu in luni sau ani, ci in doar cateva saptamani. In timp ce cumparati, trebuie sa va asigurati din eticheta articolelor bioplastice ca acestea se descompun intr-un timp mai mic.

Fara eliberare de toxine sau substante chimice

Plasticele biodegradabile sunt non-toxice, deoarece nu contin carbon, nici substante chimice sau toxine in comparatie cu alte tipuri de materiale obisnuite. Plasticele obisnuite contin carbon, metan, compusi chimici si alte forme de poluanti.

Cand sunt eliminate si incep sa se descompuna sau cand sunt topite sau arse sau reciclate, acestea elibereaza carbon, substante chimice nocive si alti contaminanti in atmosfera.

De asemenea, pot contine materiale potential periculoase care ne-ar putea afecta sanatatea. Pe de alta parte, materialele plastice biodegradabile nu elibereaza carbon, substante chimice sau alte substante poluante.

Mai putin timp de intrerupere

Problema majora a plasticului traditional este ca dureaza foarte mult timp, in jurul a peste sute de ani pentru a se descompune odata aruncat, in timp ce materialele plastice biodegradabile folosesc materiale alternative, enzime sau substante chimice specializate pentru a descompune continutul intre trei si sase luni, odata expuse la elemente.

Consum mai mic de energie si mai putin petrol

Fabricarea materialelor plastice biodegradabile necesita mai putina energie decat productia de materiale plastice traditionale, ceea ce necesita mult mai multa energie. In comparatie cu productia de plastic din petrol brut, plasticul biodegradabil de aceeasi cantitate si calitate, si necesita cu 65% mai putina energie.

Devenim mai putin dependenti de petrol, pe masura ce folosim ambalaje biodegradabile, iar in acelasi timp, utilizarea petrolului poate fi limitata la alte scopuri precum transportul si incalzirea.

Reciclabil usor

Materialele plastice biodegradabile se pot recicla usor pentru a evita numarul tot mai mare de deseuri de plastic si emisiile de gaze cu efect de sera din productia industriei. Economiile nete de carbon pentru reciclare ar fi de pana la 30%, iar pentru unii cercetatori, economiile ar putea ajunge la 80% daca am trece la materiale plastice biodegradabile.

Concluzii:

Poluarea este cel mai mare inamic al omenirii, dat fiind faptul ca ne poate afecta sanatatea, insa de nivelul atat de mare al poluarii din zilele noastre, oamenii sunt responsabili.

Putem contribui si noi acum la reducerea nivelului de poluare, iar totul este foarte simplu. Trebuie sa folosim ambalaje obtinute din materiale plastice biodegradabile, care in comparatie cu ambalajele vechi din plastic, nu polueaza, iar odata ce sunt aruncate se descompun in doar cateva saptamani sau luni, nu in zeci sau sute de ani.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…