De la ce varsta este recomandat inotul?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai placute sporturi, este fara doar si poate inotul, un sport care poate sa fie practicat atat de catre copii cat si de catre adulti.

Inotul este un sport care ne poate aduce o multime de beneficii, atat psihic cat mai ales fizic, motiv pentru care o multime de medici, terapeuti, si chiar si antrenori de fitness recomanda cu incredere acest sport minunat.

Trebuie mentionat faptul ca exista adulti care la peste 25-30 de ani si-au dat seama de cat de important este inotul, asa ca s-au inscris la cursuri de inot adulti la o astfel de varsta.

Exista insa si parinti care sunt constienti de faptul ca inotul este un sport extrem de sanatos, motiv pentru care au decis sa isi inscrie copiii la cursuri inot copii.

Exista o multime de specialisti care sustin faptul ca inotul este recomandat pentru copiii care inca nu au implinit varsta de 10 ani, datorita faptului ca muschii si articulatiile se pun in miscare fara sa trebuiasca sa suporte vreo greutate.

Mai exact, acest lucru inseamna ca inotul este un sport foarte sanatos pentru cei mici, si este un sport care nu le afecteaza in nici un fel cresterea celor mici. Plus de asta, inotul este extrem de util pentru copii datorita faptului ca poate contribui la dezvoltarea functiilor cognitive.

Deasemenea, inotul poate contribui la dezvoltarea atentiei si la dezvoltarea unui comportament concentrat spre atingerea unor obiective.

Un alt motiv pentru care cei mici trebuie inscrisi neaparat la cursuri de inot pentru copii este acela ca acest sport consturieste foarte frumos corpul uman, si dezvolta armonios personalitatea celor mici.

Se spune ca psihicul celor mici care sunt inscrisi la cursurile de inot va fi modelat in asa fel incat sa se poata obisnui cu munca. Se mai spune si ca psihicul copiilor care practica inotul va fi ghitat in orice actiune de ambitie.

In ceea ce priveste varsta de la care copiii pot sa fie inscrisi la cursurile de inot, specialistii spun ca aceasta ar fi de 4 ani. La varsta de 3 anisori, copiii sunt inca prea mici si le este destul de dificil sa se adapteze.

Exista insa si instructori care sustin faptul ca pana la varsta de 5 ani de zile, copiii pot sa invete doar cum sa ramana la suprafata si sa se deplaseze, insa dupa spusele instructorilor acestia folosesc inca miscari instinctive care nu sunt neaparat corecte.

Cu siguranta exista si parinti care se intreaba daca isi pot invata chiar ei copiii sa inoate. Ei bine, acestia pot sa desfasoare diferite activitati de acolodare a copilului in apa, insa in ceea ce priveste partea de initiere in tehnica inotului, aceasta trebuie facuta doar de catre un instructor de inot.

Specialistii sustin ca acei copii care sunt invatati de catre parintii lor sa inoate, invata tot felul de miscari care pana la urma nu sunt nici eficiente si nici corecte.

Asadar, parintii care sunt constienti de importanta inotului, pot alege sa isi inscrie copiii la cursuri inot, iar acest sport le va fi util acestora pentru tot restul vietii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…