Cum alegi o pilota?

0 Shares
0
0
0

Pilota este un accesoriu pentru pat, care are rolul de a inlocui vechea plapuma care se folosea in trecut. Ei bine, atunci cand discutam despre pilote, trebuie sa mentionam faptul ca acestea tin foarte bine de cald, si sunt mult mai usoare si mai moderne decat vechile plapume pe care le foloseam acum mai multi ani de zile.

Ei bine, tinand cont de faptul ca pe piata se gasesc acum o multime de pilote si de alte accesorii pentru pat, in continuarea acestui articol vom discuta putin despre criteriile in functie de care trebuie aleasa o pilota.

In primul rand, o pilota trebuie aleasa in functie de anotimp, dat fiind faptul ca se gasesc piote care pot sa fie mai groase potrivite doar pentru iarna, sau pilote mai subtiri, care sunt ideale de primavara si pana toamna.

Se pot gasi insa si pilote cu interior din silicon, care pot sa fie folosite pe tot parcursul anului, insa se pot gasi o multime de pilote, precum cele pentru primavara – toamna care se pot cumpara impreuna si se pot prinde intre ele formand astfel o pilota perfecta pentru iarna.

O pilota pentru sezonul cald trebuie s aiba o densitate de 200 de grame pe metru patrat, in timp ce o pilota pentru iarna trebuie sa aiba o densitate de 400 de grame pe metru patrat.

Un alt criteriu de care trebuie tinut cont atunci cand vine vorba despre alegerea unei pilote, este reprezentat de materialul din care aceasta este confectionata. Aici este important de precizat ca se pot gasi pilote care sa fie umplute cu puf natural (puf de gasca de exemplu), insa se pot gasi si pilote care sa fie umplute cu puf siliconat, silicon, bumbac, matase sau lana.

In ceea ce priveste pilotele cu puf, trebuie mentionat ca ele au avantajul faptului de a fi foarte usoare, si de a fi deasemenea foarte calduroase, insa dezavantajul lor este acela ca necesita foarte multa atentie la modul de intretinere. Aceste pilote nu sunt recomandate pentru persoanele alergice.

Exista insa si pilote din microfibre, care se intretin si mult mai usor decat pilotele din puf, si care sunt si mai ieftine. Deasemenea, aceste pilote permit aerului sa circule, iar astfel asigura o aerisire buna. Mai mult decat atat, sunt si antialergice.

Un mare dezavantaj insa pe care il au aceste pilote este reprezentat de faptul ca odata cu trecerea timpului ele se taseaza, iar astfel apar spatii care permit trecerea aerului rece.

Ei bine, indiferent de materialul din care sunt confectionate aceste pilote, trebuie mentionat faptul ca ele sunt rezistente la spalare la temperaturi mari. Un alt amanunt foarte interesant si de care trebuie tinut cont este acela ca o pilota trebuie spalata cel putin odata pe an, insa spalarea de doua ori pe an este mult mai indicata.

Exista pilote care pot sa fie spalate acasa, insa exista si pilote care ar fi indicat sa fie duse la curatatorie.

Asadar, acestea sunt cateva detalii foarte importante de care trebuie tinut cont atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei pilote.

0 Shares
You May Also Like