Diagnosticul problemelor unui smartphone – codurile de diagnostic

0 Shares
0
0
0

Codurile de diagnostic sau asa numitele “coduri secrete”, te ajuta sa accesezi functionalitatea interna a unui smartphone. Esti interesat de reparatii telefoane de calitate? Intra pe Service-Gsm.ro.

Majoritatea tehnicienilor care repara device-uri mobile, folosesc aceste coduri de diagnostic pentru a stii cu ce fel de probleme se confrunta telefonul care necesita reparatii, cu alte cuvinte pentru a stii ce sa repare.

Poate ca iti aduci aminte ca ori de cate ori ai fost la un service autorizat cu unul dintre smartphone-urile tale sau chiar cu telefoane mobile de generatie mai veche, primul lucru pe care l-a facut tehnicianul a fost sa introduca anumite coduri cu simbolul “#” in fata, urmat de cateva numere si alte simboluri.

Acestea nu erau altceva decat coduri de diagnostic, ce ajutau tehnicianul sa cunoasca problema exacta a telefonului tau.

Tehnicienii autorizati, au liste intregi cu astfel de coduri, coduri ce ii ajuta foarte mult la depanarea telefoanelor sau a altor device-uri mobile.

Exista liste cu astfel de coduri pentru telefoane mobile cu sistem de operare Android, pentru iPhone, pentru telefoanele produse in China (ale producatorilor chinezi), dar si pentru alte telefoane.

Majoritatea producatorilor de smartphone-uri, pun la dispozitie liste cu astfel de coduri, pentru ca magazinele sau service-urile partenere, sa poata repara mult mai usor aceste device-uri, atunci cand sunt returnate cu anumite probleme, de catre clienti/cumparatori.

Cum sa pui un diagnostic, cu ajutorul codurilor secrete.

Exista momente cand va trebui sa gasesti problema exacta pe care o are un anumit smartphone, poate fi chiar si al tau. Problemele pot aparea oricand si sunt evidente mai ales daca telefonul tau merge din ce in ce mai greu, nu mai incarca aplicatiile sau le incarca foarte lent, display-ul nu mai functioneaza cum trebuie, castile nu mai merg chiar si daca le-ai schimbat, etc.

Daca telefonul tau prezinta unele dintre aceste simptome, are o problema ce trebuie diagnosticata. Exista tool-uri incorporate pentru diagnosticul unor astfel de probleme, dar si aplicatii pe care le poti descarca dupa ce ai cumparat smartphone-ul.

Iata cateva coduri secrete de diagnostic, pentru mai multe modele de telefoane mobile, de la diferiti producatori:

–    iPhone –  3001#12345# * – acest cod iti va arata mesajul “Field Test” pe iPhone-ul tau si vei putea testa pe rand, fiecare parte a functiilor de baza ale telefonului.
–    Blackberry: TEST.
–    HTC: *#*#3423#*#*
–    LG: 2945#*# or 2945*#01*#
–    Motorola: ##7764726
–    Nokia: ##3282
–    Samsung: * #0011#
–    Sony: 904059+>

Toate aceste coduri, vor ajuta la identificarea problemelor software sau hardware, fiind mai usor pentru tine dupa aceea, sa gasesti o solutie de depanare. Trebuie sa tii cont de faptul ca aceste coduri, nu vor functiona totusi pe orice model de la producatorii respectivi, ci doar pe anumite modele.

Orice problema ar putea sa aiba smartphone-ul tau sau al altcuiva, este mult mai rapid si mult mai usor sa pui un diagnostic astfel, folosind aceste coduri secrete, decat sa testezi orice componenta interna in parte, pentru a vedea de unde este problema.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…