Epilarea definitiva periculoasa sau nu?

0 Shares
0
0
0

Epilarea definitiva se face cu ajutorul unui aparat epilare definitiva. Cam asta este tot ceea ce stim noi despre aceasta procedura dar sunt mult mai multe lucruri de spus. Tocmai de aceea in articolul acesta vom trata o problema spinoasa si anume cat de nociva pentru organism este epilarea definitiva si cat de mult ne afecteaza sanatatea aceasta procedura.

Suntem convinsi ca este important sa stim toate aceste detalii pentru simplul fapt ca tot mai multe femei apeleaza la procedura aceasta de epilare si ca ea a devenit tot mai cautata. De aceea noi va recomandam sa va documentati foarte bine inainte de a merge la sedinte de epilare definitiva.

Disperate sa scape de parul pe care nu il doresc pe corp, sunt tot mai multe femei care aleg sa apeleze la epilare nefinitiva. Parerile despre eficienta pe care o are acest tratament sunt impartite. Sunt si voci care spun ca procedurile de epilare definitiva nu e tocmai permanenta insa sunt exista si voci ale specialistilor care spun ca daca tratamentele sunt aplicate corect atunci pacientul va scapa definitiv de par.

Epilarea definitiva, dupa cum spune si numele sau este definitiva. Exista si pacienti care dezvolta foliculi pilosi in zona tratata la 8 ani de la interventie. Aceste situatii sunt extrem de rare. Sunt si zone prost tratate si insuficient tratate si atunci parul va creste din nou sau va fi mult mai subtire decat parul initial, insa lucrul acesta tine de aparatele care s folosesc mai mult fata de tehnica.

Daca tratamentul este realizat corect si toti factorii ce tin de epilarea definitiva sunt corecti, atunci si rezultatele sunt corespunzatoare. Foliculii de par distrusi sau nedistrusi, nu se mai refac.

Dincolo de tehnologia utilizat si de experienta pe care o are farmacistul care se ocupa de tratament este necesar sa tinem cont si de mostenirea genetic a pacientilor. Astfel pacientii care au pielea de tipul mediteranean sau persan si care sunt diferiti de pacientii din tara noastra de exemplu pot sa aiba surpriza neplacuta ca parul lor sa revina mai repede dupa tratament.

Persoanele cu dereglari hormonale care apeleaza la epilarea definitiva ar trebui sa faca si o vizita la medic inainte de asta. In cazul acesta este bine venita si o vizita la endocrinolog pentru ca altfel acest tratament poate sa fie degeaba.

Persoanele care sufera de dereglari hormonale pot sa apeleze la aceste tehnici de epilare insa rezultatele sunt mai proaste pentru ca daca avem stimuli puternici pentru foliculii de par ei se dezvolta mult mai intens fata de alte persoane si atunci trebuie sa fie eliminat mai intai stimulul.

Cele mai des intalnite astfel de metode de eliminare a firelor de par sunt IPL si laser. In mod teoretic metoda cu laser e mult mai eficienta decat metoda ipl dar un bun specialist poate genera rezultate extrem de bune cu oricare dintre cele doua.

Diferenta dintre ipl si laser este cea de lumina. Lumina poate fi coerenta si va merge intr-o singura directie si va avea o singura lungime de nda sau poate si cu spectru larg.

0 Shares
You May Also Like
Istoria rochiilor

BlogIstoria rochiilor

O rochie este o piesa de imbracaminte purtata in mod traditional de femei sau fete, fiind alcatuita dintr-o…