Bijuterii cu diamante: modul in care sunt produse diamantele si o alegere corecta a bijuteriilor de calitate

0 Shares
0
0
0

In prezent, bijuteriile cu diamante sunt cele mai pretioase din intreaga lume. De ani de zile, bijuteriile cu diamante au fost printre cele mai dorite pretioase pietre distinse si preferate de oameni. Civilizatiile orientale au fost primele care au descoperit aceasta bijuterie.

India este tara care s-a dovedit a fi, de-a lungul istoriei acestei pietre, cel mai extins producator al sau si a dat lumii cele mai magnifice diamante, cum ar fi Ko-i-nor (ceea ce inseamna munte de lumina) care a cantarit, in stare bruta, 78,5 carate de bijuterii. Vezi aici bratara tenis si selecteaza modelul potrivit pentru tine.

Calificativul diamantului provine din grecescul adamas sau adamantem, ceea ce inseamna invincibil. Intr-adevar, a fost adesea folosit pentru a simboliza eternul si infinitul. In plus, in trecut, au fost conferite tot felul de puteri ciudate acestei bijuterii.

Diamantul a ajuns in Europa in secolul al III-lea inainte de epoca noastra, probabil ca urmare a calatoriilor lui Alexandru cel Mare, care au provocat un schimb urias intre porturile Marii Rosii si cele de pe Coasta Malabar, in India.

Pretul diamantelor

Diamantele sunt atat de scumpe pur si simplu din cauza legii cererii si ofertei. In multe tari din lume este obisnuit sa se achizitioneze si sa se dea diamante atunci cand se casatoresc tinerii, in special in Statele Unite.

Acest fapt stabileste cererea de bijuterii cu diamante. Cele mai populare si controversate zone de productie de diamante implica numirea, cel putin, a productiei din Sierra Leone. De asemenea, cele din Angola si Liberia.

Productia de diamante muta anual cifra extraordinara de sapte miliarde de dolari (7.000.000.000.000.000 de dolari) care, dupa vanzarea si munca de bijuterii efectuate, presupune o piata mai mare decat aceasta cifra. Discutia despre obtinerea diamantelor s-a nascut pentru ca aceste zone sunt militarizate.

In comertul cu bijuterii cu diamante, mii de vieti se pierd pe an. Si se gestioneaza niste informatii care presupun ca aproximativ o mare parte din banii colectati cu comertul cu aceste pietre pretioase, sunt destinati conflictelor armate.

Pe de alta parte, exista un acord pentru regularizarea si stabilirea preturilor de vanzare ale acestor bijuterii, adica de reglementare a ofertei. Monopolul care controleaza toate mijloacele de taiere, lustruire si distributie a diamantelor, pe langa mijloacele de credit si finantarea lor la nivel mondial este grupul De Beers.

Acest grup cumpara diamantele la un pret fix din tarile africane, le stocheaza si le distribuie taietorilor din Anglia, Belgia, Israel si din alte parti ale lumii.

Alegerea bijuteriilor cu diamante

Pentru a alege o bijuterie cu un diamant veritabil trebuie sa se ia in considerare taiate, culoare si claritate.

Fiecare dintre acesti factori va afecta pretul piesei de diamant. Dimensiunea diamantului este masurata prin carate.

Preturile cresc rapid pe masura ce greutatea in carate a bijuteriei creste. Majoritatea diamantelor au defecte imperceptibile numite incluziuni, invizibile si imperceptibile cu ochiul liber.

Claritatea unui diamant este determinata de cantitatea si duritatea acestor incluziuni. Diamantele perfecte sunt foarte greu de gasit si se dovedesc a fi foarte scumpe.

Marea majoritate a diamantelor par albe, dar toate au urme galbene, acestea fiind cele mai luxoase diamante dintre cele din clasa incolora.

Cu toate acestea, un diamant cu o culoare galbena stralucitoare poate valora mai mult decat omologul sau incolor. Bijuteriile fantezie cu diamant vine intr-o varietate de culori profunde, inclusiv galben profund, roz, verde, albastru, si negru.

Pentru a pastra bijuteriile cu diamante in stare buna, este recomandabil sa le spalati din cand in cand cu apa si sapun, deoarece praful, grasimea pielii si alte substante va pot face diamantele sau pietrele sa-si piarda stralucirea.

Intretinere

In bijuteriile cu diamante cu reglaje metalice, trebuie acordata o atentie deosebita, deoarece pot zgaria piatra atunci cand se face orice miscare brusca de manipulare a piesei.

Pentru petele cele mai rezistente se poate folosi o solutie slaba de amoniac si apa (aproximativ o parte a ingredientului activ cu patru parti apa) si o perie de par foarte moale. Examinarile anuale cu ajutorul unui bijutier va permit sa pastrati bijuteriile cu diamante si alte pietre pretioase curate si plasate politicos in setarile dvs.

Un bijutier specializat poate curata pietrele cu abur sau ultrasunete, desi ultrasunetele nu sunt prea recomandate, deoarece aceasta metoda poate provoca fisuri interne sau defecte mai grave ale bijuteriilor cu diamante si, in consecinta, poate provoca scaderea costului acesteia.

Cand detineti bijuteriile cu diamante in casa dvs., depozitati piesele individual in pungi de un material moale pentru a le impiedica sa se atinga reciproc, impiedicandu-le sa se zgarie.

Valoarea acestei pietre pretioase creste cu 4 procente in fiecare an, ceea ce face ca achizitia sa sa fie o investitie sigura.

Exista un diamant pentru fiecare persoana si pentru fiecare buzunar, iar alegerea corecta nu este deloc o sarcina usoara. Nu numai ca iti cumperi o bijuterie, dar faci o investitie in acelasi timp.

0 Shares
You May Also Like
Istoria rochiilor

BlogIstoria rochiilor

O rochie este o piesa de imbracaminte purtata in mod traditional de femei sau fete, fiind alcatuita dintr-o…