Centralele pe lemne precum cele pe care le puteti descoperi accesand https://www.incalzire-sanitare.ro/instalatii-incalzire/cazane-pe-combustibil-solid/cazane-pe-lemne-din-otel, exista de mai multi ani, dar au fost candva date la o parte din cauza costului redus al combustibililor fosili si al energiei electrice.
Acum ca, costul combustibililor fosili si al energiei electrice este in crestere si noi cercetari care expun efectele nocive pe care le ard combustibilii fosili asupra mediului nostru, cautam o alternativa sigura si ieftina si am gasit-o! Combustibilii combustibili fosili ne-au familiarizat cu termenii „efect de sera” si „incalzire globala”. Odata cu cresterea preturilor la petrol, propan si energie electrica, oamenii cauta solutii alternative la facturile lor din ce in ce mai mari de incalzire.
In calitate de consumatori, noi, suntem blocati sa platim orice pret solicita o corporatie pentru combustibilii fosili. De asemenea, amploarea pagubelor pe care le au combustibilii fosili asupra mediului nostru include livrarea sa.
Pe masura ce oamenii de stiinta isi continua cercetarile, ar trebui sa ne schimbam modalitatile de a pastra mediul in loc sa-l distrugem in continuare.
Arderea lemnului taiat este o sursa de energie care a existat de la descoperirea focului, si care este extrem de eficienta si in clipa de fata, motiv pentru care ar fi indicat sa luati in calcul ideea de a va incalzi locuinta cu un cazan pe lemne, si cu siguranta va veti bucura de multe beneficii majore, iar cateva veti descoperi in continuare.
Primul si cel mai important pentru foarte multi proprietari de centrale pe lemne este: „Nu esti dependent de companiile de petrol, electricitate, propan sau gaz”. Daca doriti sa va obtineti propriul lemn, incalzirea este gratuita! S-ar putea sa fi auzit zicala „lemnul se incalzeste de doua ori”. Permiteti-mi sa va spun ca taierea si colectarea lemnului nu este pentru cei slabi. Este o munca grea, dar va intrati forma rapid si nu mai trebuie nici sa mergeti la sala, si economisiti si bani.
Daca nu doriti sa va taiati manual lemnul si totusi doriti sa economisiti aproximativ 50% sau mai mult din costul facturii, fie puteti alege sa inchiriati o drujba, fie, cumparati una, pe care sa o folositi de fiecare data cand aveti nevoie. In acest fel, veti economisi timp.
Cat de eficiente sunt cazanele de lemn in aer liber
Aceste cazane care functioneaza si ofera caldura datorita arderii lemnului, pot fi raspunsul la preturi mai mari de energie.
Ce s-ar intampla daca ar exista o modalitate de a va incalzi casa, de a va oferi toata apa calda de care aveti nevoie pentru bai, dusuri, spalatorie si multe altele, pentru a va incalzi piscina, spa-ul si orice altceva ati dori sa va mentineti cald cu o resursa cu adevarat eficienta si regenerabila? Ce s-ar intampla daca ati putea ajuta mediul in timp ce va incalziti casa? Ce s-ar intampla daca ati putea face toate acestea GRATUIT?
Suna prea bine ca sa fie adevarat, nu-i asa? Exista insa o resursa care se potriveste tuturor acestor specificatii. Este chiar in curtea ta. Lemnul este usor de gasit si de achizitionat.
Cuptorul modern din lemn in aer liber profita de cele mai noi dezvoltari in tehnologia incalzirii. Instalati un asemenea cazan pe lemne in afara casei dvs. si folosind apa pentru schimbatoarele de caldura din aer, cuptorul din lemn in aer arde curat si eficient.
In cele mai multe cazuri, acesta poate fi conectat la sistemul dvs. existent pentru a distribui caldura.
Deoarece tot combustibilul dvs. este pastrat afara, nu veti avea probleme privind depozitarea lemnului in casa. Unitatea de ardere a lemnului in aer liber va arde toate dimensiunile si toate tipurile de lemn … chiar si acele bucati noduroase greu de despartit. Partea cea mai buna este ca trebuie sa va hraniti soba de lemn in aer liber o data sau de doua ori pe zi, chiar si pe vremea cea mai rece. ncarcati soba cu lemne dimineata si seara, iar unitatea va face restul.
Carbunele, gazul si petrolul sunt resurse neregenerabile bazate pe fosile. Si in ultimul an, costurile pentru aceste marfuri au crescut. Preturile la electricitate cresc si ele. Impactul asupra mediului al acestor combustibili este, de asemenea, un factor care trebuie luat in considerare. Metodele utilizate pentru extragerea combustibililor fosili sunt daunatoare.
Sistemele casnice, cu exceptia cazului in care sunt intretinute in mod constant si profesional, nu sunt arzatoare eficiente. Energia electrica este adesea produsa de instalatiile pe baza de carbune sau de barajele hidroelectrice care afecteaza ecosistemele noastre fragile.
In mod evident nu exista alta sursa de incalzire a casei care sa va ofere toate avantajele unui sistem alimentat cu lemne. Este ecologic, rentabil si eficient sa aveti o centrala pe lemne, asa ca luati in calcul aceasta posibilitate, iar costurile pe care le veti avea de suportat ulterior pentru a va incalzi locuinta, vor fi minime.