Este touchscreen-ul telefoanelor mobile un mare castig al tehnicii?

0 Shares
0
0
0

Ce ar trebui sa stiti despre un touchscreen capacitiv? Acesta este un ecran care are o vizualizare interactiva folosita in tehnologia utilizata la realizarea smartphone-urilor pentru a oferi  posibilitatea utilizatorilor sa atinga pur si simplu ecranul unui smartphone pentru o comanda rapida.

Deci un touchscreen telefoane de tip capacitiv va detecta sarcini electrice unice pentru corpul uman si utilizatorul poate sa comunice prin intermediul mainii, fara un stilou sau un mouse. Orice buton sau dispozitiv periferic suplimentar nu mai este necesar, de aici simplitatea gadgetului.

Tehnologia este precisa si nu este nevoie de alte instrumente. Primul gadget care a folosit tehnologia touch capacitiva a fost iPhone-ul.

Dupa ce a fost lansata pe telefoanele mobile, a inceput sa fie foarte folosita, iar in prezent este existenta pe majoritatea telefoanelor mobile. In afara de acest touch capacitiva, se foloseste si tehnologia rezistiva, dar aici se foloseste fie mana, fie un stilou, pentru ca suprafata acustica reprezinta un format mai complex, dar si mai costisitor, bazat pe unde sonore.

Apple foloseste touch-ul capacitiv, care difera de alte tehnologii pentru ca raspunde la comenzi multi-touch. Nu se mai pierde timp ca fiecare atingere sa fie inregistrata. Comenzile multi-touch emise peecran sunt mai atractive, astfel utilizatorii vor tasta mai multe comenzi chiar si in timpul unei conversatii pe retelele de socializare.

Noile modele sunt diferite pentru ca nu mai exista butoane, care erau mai greu de manevrat si in timp aspectul acestor butoane se deterioara. Foarte multi utilizatori butonau pana nu se mai vedeau literele de pe taste. De aceea unii producatori vor incerca sa protejeze acest touchscreen cu ecrane de sticla, pentru a oferi conditiile optime.

Sunt niste gadgeturi cu atat mai valoroase, care fiind protejate, vor rezista in timp, iar posesorii de gadgeturi vor fi incantati, cu siguranta. Putem vorbi insa si de defectiuni, care pot sa apara, dar se pot repara sau inlocui in service-urile gsm care se ocupa cu profesionalism de aceste operatiuni. Nu mai exista bariere pentru specialistii din service-urile gsm.

Ecranul tactil este special pentru aceste telefoane mobile, este acea suprafata de plastic pe care se afiseaza simboluri grafice. Este un dispozitiv de intrare ca un monitor, care reactioneaza la atingere. Se atinge o pictograma de pe suprafata ecranului si se executa comanda corespunzatoare pictogramei. Nu este magic?

Deja face parte din viata noastra, nu mai pare atat de uimitor. Sa putem sa selectam si sa manipulam informaiile de pe ecran, doar cu mana si sa obtinem informatiile foarte rapid este ceva firesc si demn de apreciat, de aceea foarte multi asteapta acum de la touchscreen-urile telefoanelor sa devina din ce in ce mai performante, dar este bine sa recunoastem ca touch-ul este un mare castig al tehnicii si va trece cu siguranta bariera timpului in tehnologia moderna care se poate dezvolta pe viitor.

Touch-ul va ramane piese de rezistenta pentru orice marca de telefon mobil folosita de catre orice utilizator, din orce colt al lumii, pentru ca este performant.

0 Shares
You May Also Like
Review Samsung Galaxy J2 Core

BlogReview Samsung Galaxy J2 Core

Smartphone-urile sunt la momentul de fata cele mai cautate dispozitive de pe piata. Majoritatea magazinelor online care comercializeaza…