Generatoare de putere | Definitie, functionare si tipuri

0 Shares
0
0
0

Generatoarele de energie electrica sunt echipamente vitale pentru a asigura continuitatea puterii in caz de defectiune sau intrerupere a alimentarii cu energie electrica. Aflati cum functioneaza si ce tipuri exista.

Generatoarele de energie fac parte din acele echipamente vitale care permit continuarea dezvoltarii activitatilor, in caz de urgenta electrica. Ele servesc ca sisteme alternative de alimentare cu energie. Cand apare o reducere brusca, permite continuarea functionarii, deoarece faciliteaza faptul ca exista lumina, ca echipamentele din intreprinderi, companii sau cladiri pot continua sa functioneze si procesele nu se opresc.

La MGMEnergo.ro nu stim cu exactitate cum va arata viitorul, dat stim ca ferim produse de calitate pentru orice situatie.

Pe piata exista numeroase modele care variaza in functie de dimensiune, capacitate si pret. Pentru a-l alege pe cel potrivit, este esential sa cunoasteti bine aceste echipamente, functionarea lor si ce capacitate ofera. Revizuiti informatiile pe care le impartasim mai jos. Veti avea ocazia sa cunoasteti mai in detaliu fiecare element de valoare pe care il au generatoarele si cum va pot ajuta in afacerea dvs.

Ce sunt generatoarele de energie?

Sunt echipamente formate dintr-o carcasa metalica si care in interior au o putere generatoare de curent. Exista modele usoare si portabile care pot fi transportate peste tot sau modele supradimensionate care sunt stationare. Aceasta masina are puterea de a transforma energia mecanica in energie electrica. Acest lucru se realizeaza datorita componentelor sale reprezentate in principal de un rotor (parte in miscare) si stator (parte fixa).

Acestea sunt echipamente de mare valoare si utilitate pentru: spitale, case de ingrijire, companii de constructii, companii de tehnologie, centre educationale si tot felul de companii care nu pot ramane fara energie electrica pentru perioade prelungite, deoarece ramanerea fara energie electrica ar reprezenta un eveniment cu consecinte grave. Sau, este util in locurile in care nu exista energie electrica instalata disponibila, cum ar fi lucrari, cladiri, zone rurale sau tabere.

Cum functioneaza generatoarele de energie?

Generatoarele de energie functioneaza printr-un proces numit „inductie electromagnetica„. Adica, conductorul intern al masinii este indus o tensiune. Acolo executa miscari relative in directia unui camp magnetic. Cand se intampla acest lucru, se creeaza un curent care trece printr-un circuit care este conectat la o turbina.

Turbina este responsabila pentru generarea energiei care ajunge la sarcina externa, care nu este altceva decat energie cinetica, adica energia generata de miscarea mecanica. In cele din urma, prin aceste miscari, este transformata in energie electrica. In timp ce se intampla acest lucru, in exterior se formeaza un camp magnetic si o rezistenta continua intre bobina, miscare si invers. Prin urmare, pe masura ce curentul creste, forta care trebuie aplicata magnetului care impiedica slabirea sarcinii trebuie sa fie mai mare.

Este esential sa retineM ca generatoarele de energie pot varia in functie de tipul de curent pe care reusesc sa il produca. In acest fel, putem mentiona ca sunt impartite in doua grupuri mari, cum ar fi:

  • Generatoare electrice rotative alternatoare. Ele genereaza energie electrica in curent alternativ, printr-un inductor (rotorul) si un indus (stator).
  • Generatoare electrice rotative Dynamos.Acestea produc energie electrica in curent continuu. Inductorul sau este statorul, iar indusul este rotorul.

Ce sunt panourile solare si de ce ar trebui sa le folosesti?

Modulele fotovoltaice utilizeaza energia luminoasa ( fotoni ) de la Soare pentru a genera electricitate prin efectul fotovoltaic. Majoritatea modulelor folosesc celule de siliciu cristalin pe baza de plachete sau celule cu pelicula subtire . Elementul structural ( care poarta sarcina ) al unui modul poate fi fie stratul superior, fie stratul posterior. Celulele trebuie protejate de deteriorari mecanice si umiditate. Majoritatea modulelor sunt rigide, dar sunt disponibile si cele semi-flexibile bazate pe celule cu pelicula subtire. Celulele sunt de obicei conectate electric in serie, una la alta la tensiunea dorita si apoi in paralel pentru a creste curentul. Puterea ( in wati) al modulului este produsul matematic dintre tensiunea (in volti ) si curentul (in amperi ) al modulului. Specificatiile de fabricatie ale panourilor solare sunt obtinute in conditii standard, care nu este starea reala de functionare la care sunt expuse panourile solare pe locul de instalare.

O cutie de jonctiune PV este atasata in spatele panoului solar si functioneaza ca interfata de iesire. Conexiunile externe pentru majoritatea modulelor fotovoltaice folosesc conectori MC4 pentru a facilita conexiuni usoare rezistente la intemperii la restul sistemului. De asemenea, poate fi utilizata o interfata de alimentare USB.

Panourile solare folosesc, de asemenea, cadre metalice constand din componente de rafturi, console, forme de reflectoare si jgheaburi pentru a sustine mai bine structura panoului.

Un singur modul solar poate produce doar o cantitate limitata de putere; majoritatea instalatiilor contin mai multe module care adauga tensiuni sau curent la cablare si la sistemul fotovoltaic. Un sistem fotovoltaic include de obicei o serie de module fotovoltaice, un invertor , un pachet de baterii pentru stocarea energiei, controler de incarcare, cablaje de interconectare, intrerupatoare, sigurante, intrerupatoare, contoare de tensiune si, optional, un mecanism de urmarire solara .

Echipamentul este selectat cu atentie pentru a optimiza productia, stocarea energiei, reducerea pierderilor de putere in timpul transmisiei de putere si conversia de la curent continuu la curent alternativ.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…