Ghid pentru incepatorii in afaceri: Salonul Cosmetic

0 Shares
0
0
0

Atunci cand dispunem de  dorinta de a ne deschide o afacere in domeniul de infrumusetare, nu trebuie sa omitem faptul ca poate fi atit o un business placut cit si o eventuala capcana financiara, daca nu gestionam totul cu atentie. In ceea ce priveste o astfel de afacere, exista nenumarate aspecte care este necesar sa fie luate in considerare atunci cand optam sa ne aventuram in lumea proprietarilor de saloane cosmetice.

In primul rand, se considera important de subliniat existenta unei experientei anterioare in domeniu, iar aici nu se face referire la o experienta de lucru in salon ci la intelegerea unei afaceri si a demersului complicat al lucrurilor, pana la obtinerea produsului finit. Asadar, o experienta in marketing si promovare poate fi cheia succesului afacerii tale. Asemeni oricarei afaceri in domeniul de oferit servicii directe publicului, promovarea corecta si eficienta a salonului este motorul progresului.

In al 2-lea rand, este necesar ca locatia viitorului salon sa fie pe cat se poate, central si amplasata pe strazi largi, principale si fara concurenta in zona, astfel incat sa nu fie de la inceput o limita imaginara impusa. Intotdeauna, afacerile deschide in zonele limitrofe ale oraselor vor beneficia de mai putin succes, fata de cele centrale.

In al 3-lea rand, trebuie mentionat bugetul. Atunci cand se doreste deschiderea unui salon, este importanta investitia inca de la inceput in echipamente profesionale si in game de produse de calitate. Desi poate parea un lucru banal, intotdeauna, un client, va face diferenta intre o lampa led unghii profesionala, de calitate, si una destinata uzului personal, sesizand direferente majore in modul in care aparatura isi va face treaba in serviciul oferit.

Nu se va compara o lampa care usuca produsele de manichiura aplicate, in 30 de secunde cu una care face acelasi lucru in aproximativ 120 de secunde. Calitatea scuteste timp si va demonstra faptul ca salonul este cu adevarat profesionist din toate punctele de vedere. Asadar, acest punct, bugetul, este extrem de important de luat in calcul atunci cand va avantati in aceasta aventura.

Da, este adevarat ca la o prima vedere, un salon poate parea ca necesita o investitie relativ mica,  insa, nu omiteti faptul ca, pe langa echiparea profesionala, exista si alte costuri extra, care sunt prezente in orice afacere, legate de exemplu de design interior, de autorizare, reclama  etc.

Totusi, un design modern, cu o zona de asteptare frumoasa si eleganta, nu este chiar usor de obtinut daca nu exista buget alocat acestui aspect. De asemenea si campaniile de marketing sunt importante si destul de costisitoare, fiind absolut necesare pana cand reputatia salonului se va raspandi direct prin recomandari de la clientii care au plecat multumiti dupa experienta avuta in salonul vostru.

Atentie, a nu se uita nici de cheltuielile care vor aparea odata cu personalul. Acestea trebuie avute in vedere pe o perioada de minim 6 luni, pentru a va asigura ca, desi va lua mai mult timp ca salonul sa creasca si sa se scoata investitia, totul va fi facut ca la carte, iar angajatii vor fi totusi fericiti si apreciati asa cum trebuie, indiferent de durata aparitiei adevaratului succes.

Asadar, acestea fiind mentionate, inarmati-va cu rabdare, ambitie si tehnici de marketing, astfel incat sa reusiti sa faceti din afacerea voastra un real succes.

0 Shares
You May Also Like