Google Keyword Planner pentru optimizare SEO

0 Shares
0
0
0

Keyword research-ul este una dintre activitatile de baza in orice campanie SEO. Daca il faci gresit, toate eforturile tale (si bineinteles si banii investiti) vor fi in zadar. Optimizare seo pas cu pas, numai pe DanBradu.com.

De aceea, ai cu siguranta nevoie de un tool foarte bun pentru a face acest lucru. Sunt deja cativa ani, de cand THE tool For Volume Research reprezenta singurul tool free de la Google, tot ceea ce aveai nevoie pentru a face un research asa cum trebuie.

Acest tool insa, este istorie acum din pacate. Avem si vesti bune insa: exista in ziua de astazi mai multe alternative pentru aceasta aplicatie. De exemplu, exista un nou tool chiar de la Google, care are functionalitati asemanatoare si anume Google Keyword Planner, care poate face foarte multe dintre lucrurile pe care le faceau si tool-urile “old school” si este si mai potrivit pentru research-ul de tip PPC keyword, decat pentru cel SEO, organic.

Exista si alte tool-uri, asa cum ar fi Bing Keyword Tool sau WordTracker Keyword Tool sau altele (platite), fiecare avand avantaje si dezavantaje, asa cum vom putea observa in continuare, in acest articol.

Google Keyword Planner – cel mai bun tool de keyword volume (volum al cuvintelor cheie).

Noul Google Keyword Planner ofera multe dintre functionalitatile vechiului tool dar are cateva optiuni mai bune decat toate celelalte tool-uri la un loc, inclusiv cele comerciale, platite. Iata cateva dintre avantajele folosirii Google

Keyword Planner:
–    Datele sunt furnizate de insasi compania Google. Evident, datele furnizate de Google sunt mai de “incredere”, decat cele provenite din surse 3rd party.
–    Posibilitati foarte bune pentru planning-ul cuvintelor cheie locale (local keywords). Daca faci SEO local, atunci vei aprecia cu siguranta posibilitatile extinse ale acestui tool (de exemplu daca ai ca si audienta, populatia unui oras mic).
–    Cuvintele cheie sugerate sunt grupate. Acesta nu este nicidecum un feature nou, dar este foarte bine implementat in acest tool si poate fi folosit pentru a vedea grupuri de cuvinte cheie, in loc de cuvinte cheie separate.

Acestea nu sunt singurele avantaje ale Google Keyword Planner, dar cu siguranta sunt suficiente pentru a te face sa-l folosesti.

Dezavantajele Google Keyword Planner:

Dezavantajele acestui tool pentru research-ul cuvintelor cheie nu sunt foarte multe, dar cele care sunt, merita mentionate aici:
–    Ai nevoie obligatoriu de un cont AdWords – deoarece acest tool nu este pus la dispozitie de catre companie separat, ai nevoie sa folosesti un cont de AdWords.
–    Nu se pot face cautari/research pe fraze intregi. Acestui tool ii lipseste optiunea respectiva si daca aveti neaparat nevoie de ea, nu o veti gasi folosind aceasta optiune.
–    Nu este capabil de “device targeting”.

Cu toate astea, in ciuda acestor dezavantaje, Google Keyword Planner este un tool excelent si gratuit, pe care il puteti folosi cu incredere in orice campanie SEO. Aplicatia este mult mai buna decat cele ale competitiei, avand optiuni care nu sunt prezente nici macar pe solutiile platite, care pot fi gasite in comert pentru sume destul de mari.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o companie SEO?

BlogCe este o companie SEO?

Pâna acum, probabil ati auzit despre beneficiile SEO si de ce fiecare companie are nevoie de serviciile unor…
Ce este un software developer?

BlogCe este un software developer?

Dat fiind faptul ca locurile de munca din domeniul IT sunt o optiune tentanta, o multime de tineri…