Idei de amenajare a gradinii cu flori

0 Shares
0
0
0

O gradina frumos amenajata cu flori este in sine o prezenta care imprima energie, si care iti fura privirea de la orice altceva e in jur. Jocul de culoare este necesar sa fie cat mai bine aranjat, in asa fel incat spatiul verde sa capete personalitate si sa iasa in evidenta printr-o frumoasa stratificare vizuala, care sa imbie la relaxare profunda. In urmatoarele randuri ale acestui articol veti putea descoperi mai multe idei interesante de amenajare mini gradini cu flori, pentru ca spatiul din fata sau spatele casei sa emane armonie.

Un spatiu mic in gradina nu este si nu trebuie privit nicidecum ca un obstacol, ci acesta reprezinta doar o provocare pentru solutii ingenioase. In cazul in care spatiul liber din gradina va permite, puteti opta pentru o decorare a gradinii in care florile ocupa doua planuri, cel orizontal si cel vertical, ceea ce inseamna ca veti valorifica la maxim spatiul disponibil si veti reusi sa obtineti contraste interesante pe fundalul din caramida.

Gradina cu flori nu este obligatoriu insa sa ramana in limita unor standarde pe care noi le stim prea bine. Puteti alege sa adaugati mici accente in decor, iar acestea cu siguranta vor face cu siguranta diferenta si vor dinamiza intregul tablou. Nu ezitati sa va folositi de orice obiecte pe care le aveti la indemana si pe care aveti posibilitatea sa le transformati in jardiniere originale.

Un mix interesant de culori s-ar putea obtine in cazul in care florile si arbustii si-ar face loc pe un fundal din caramida. In spate, o pergola cu siguranta ar aduce un plus de stil gradinii, si i-ar oferi coloanele unor trandafiri cataratori.

Adaugati borduri rasadurilor de flori, naturale sau artificiale. Este important sa faceti acest lucru datorita faptului ca aceste borduri vin la pachet cu un puternic rol estetic, stratificand peisajul. Nu trebuie sa uitam nici ca acestea vin si cu un rol unul practic, ceea ce inseamna ca vor reusi sa tina buruienile departe de flori.

Puteti avea de-asemenea o alta idee originala, ar fi aceea in care spatiul mic este pus in plan secund de un decor bine gandit, o gradina minunata in care ies in prim plan ghivecele de diferite specii de flori. Cu siguranta ar fi indicata o avalansa de culoare in acest colt de relaxare din coltul gradinii in care natura s-a strecurat printr-un numar foarte mare de mesageri care o delimiteaza perfect.

In cazul in care considerati ca prea multe flori nu sunt pe placul dvs., cu siguranta aveti si alte optiuni la dispozitie. De exemplu, in functie de cat de mica sau cat de mare este gradina, puteti opta pentru trotuare din beton, sau pentru trotuare pavate.

Daca de exemplu, aveti gradina impartita in doua jumatati egale, puteti ca intr-o jumatate de gradina sa aveti gazon si flori, iar in cealalta jumatate puteti opta doar pentru pavaj.

Puteti opta de-asemenea pentru o curte cu gazon, iar pe mijloc puteti crea doua benzi de beton, iar in spatiul dintre benzi, puteti planta flori care sa nu aiba o inaltime foarte mare.

Puteti opta de-asemenea pentru un gard viu, iar aceasta idee in mod evident nu este una rea, iar de-a lungul si de-a latul gardului puteti opta pentru flori. Puteti planta trandafiri, crini sau diferite alte flori, cat tine gardul de lung sau de lat.

In cazul in care aveti anvelope de la masina pe care nu le mai folositi, le puteti transforma in ghivece de flori, asezate langa gard sau in orice alta zona a gradinii doriti, iar in interiorul acestora puteti sa plantati flori. Exista multe persoane care fac acest lucru.

Asadar, acestea sunt cateva idei interesante de amenajare cu flori a gradinii dvs. Cu siguranta insa, daca aveti alte idei care vi se par mult mai interesante, puteti sa le puneti in practica. De-asemenea, puteti sa cautati pe Google, si in mod evident veti descoperi o multime de idei de amenajare a gradinii.

Atunci cand aveti idee despre cum doriti sa arate gradina dvs., cu siguranta puteti sa va indreptati atentia spre atelier Floricel, de unde va puteti alege toate florile necesare pentru a va amenaja gradina, si pentru a obtine propriul colt de rai.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…