Importanta e-mail marketing-ului

0 Shares
0
0
0

Marketing digital este un termen care exprima  o lista ampla de tehnici de promovare si strategii, ce include crearea de continut,email marketing, social media, etc. Email Marketing este extrem de important. Daca faci SEO si nu faci email marketing ,inseamna ca risti sa pierzi peste 90% din trafic!

Daca vrei sa-ti mentii si sa-ti fidelizezi clientii, probabil stii deja ca ai nevoie de o strategie de marketing completa, actualizata mereu in functie de o audienta schimbatoare, dar si de ultimele tendinte din domeniu.

Probabil e-mail marketing-ul face parte deja din strategia ta, de aceea este important sa fii la curent cu ultimele noutati pentru a-ti actualiza permanent tacticile si a preintampina schimbarile preconizate deja de specialisti.

Importanta e-mail marketing-ului

Dintre tacticile de digital marketing folosite de companii, e-mailul ocupa in continuare un loc central, iar tendintele promit o crestere si mai mare a acestui vector de comunicare dintre companii si clienti.

Cele mai importante trenduri in e-mail marketing se vor mentine , dar apar si cateva aspecte noi pe care ar trebui sa le iei in considerare.

Iata care sunt principalele cuvinte cheie care definesc viitorul e-mail marketing-ului:

  • Creativitate
  • Targetare
  • Multichanneling
  • Integrare de date

Viitorul e-mail marketing-ului promite de asemenea mai mult accent pe date, micro-momente si redactarea de continut inteligent.

E-mail marketing-ul axat pe date se refera la interpretarea informatiilor pentru a intelege mai bine clientii si nevoile lor.

Brand-urile se indreapta spre luarea unor decizii informate dupa obtinerea unor date de profunzime despre clienti.

Trend-ul presupune implementarea unui plan de e-mail marketing folosind informatii si insight-uri pentru a livra e-mailuri de campanii care targeteaza nevoile, preferintele si interesele fiecarui consumator.

Cunoasterea unor date demografice si comportamentale ale clientilor va juca un rol important in personalizarea campaniilor si luarea unor decizii mult mai bine informate in ceea ce priveste marketing-ul prin e-mail.

Micro-momentele apar atunci cand consumatorii folosesc un device din reflex (mai ales un smartphone, in ultimii ani) pentru a actiona spre satisfacerea unei nevoi – de a invata, a descoperi, a viziona sau a achizitiona ceva.

In aceste momente, asteptarile clientilor sunt mari – ei vor ceva si vor acum.

Pentru ca trend-ul este ca un client sa actioneze, cel mai frecvent spre achizitionarea unui produs, in cateva secunde de la primirea unei informatii, e-mail marketerii trebuie sa preintampine nevoile lor si sa fie mereu cu un pas in fata.

Continutul va deveni din ce in ce mai „smart”

Redactarea de continut inteligent sau axat pe consumator face parte din trend-urile importante preconizate in e-mail marketing.

Content-ul inteligent are o capacitate enorma de a atrage atentia consumatorilor si a crea conversii si le da specialistilor in e-mail marketing abilitatea sa se foloseasca de micro-momentele discutate anterior.

Ce rol ar putea avea inteligenta artificiala in e-mail marketing? Poate ti-ai pus deja aceasta intrebare citind randurile de mai sus.

Succint, inteligenta artificiala va putea fi folosita pentru a analiza modul cum citeste fiecare consumator un e-mail, care sunt interesele sale si a trimite e-mail-uri fiecarui consumator in parte cu continut relevant si personalizat.

Ce urmeaza?

Specialistii prevad schimbari importante in ceea ce priveste e-mail marketing-ul in urmatoarea perioada, cu implementarea unor modalitati noi de intelegere si atragere a consumatorilor folosind continut relevant pentru ei.

Pentru a beneficia de suport in campaniile de newsletter pe care le desfasori, dar si de o serie de functii care iti permit sa comunici mai bine cu abonatii tai, iti recomandam sa folosesti  o platforma de e-mail marketing dedicata.

0 Shares
You May Also Like