Importanta optimizarii seo pentru e-commerce

0 Shares
0
0
0

V-ati intrebat vreodata care este cel mai bun mod de a va promova magazinul online si de a spori vanzarile? Cum puteti creste traficul organic catre magazinul dvs. de comert electronic fara a va baza pe PPC si publicitate platita?

In cazul in care nu v-ati intrebat pana acum aceste lucruri, cu siguranta ar trebui sa faceti cat mai repede acest lucru. Daca v-ati intrebat deja, raspunsul este optimizare seo pentru siteurile de e-commerce. Mai multe detalii insa puteti descoperi in randurile acestui articol, deci cu siguranta veti avea interesul pentru a citi pana la final.

Ce este SEO pentru e-commerce?

Optimizarea seo pentru e-commerce este un termen folosit pentru a descrie procesul de optimizare a motorului de cautare pentru magazinele online. In cuvinte simple, este vorba despre un set de reguli care trebuie aplicate unui site de comert electronic, astfel incat sa fie compatibil cu motoarele de cautare.

Este optimizarea seo pentru e-commerce diferita de optimizarea seo pentru site-uri sau bloguri? Este acelasi lucru cu un nume diferit? Probabil veti dori sa stiti si care sunt raspunsurile pentru aceste intrebari, sau mai bine spus, care este raspunsul potrivit.

Ei bine, nu chiar. Optimizarea seo e-commerce include toate conceptele de SEO, cu adaugarea unor linii directoare specifice magazinelor online care ar putea sa nu fie aplicabile altor tipuri de site-uri web.

De exemplu, pentru un site necomercial, este posibil ca paginile categoriei sa nu fie atat de importante in ceea ce priveste SEO, dar pentru un site web de comert electronic sunt importante si necesita o atentie speciala.

O alta diferenta este blogging-ul. Un blog activ are un rol diferit de jucat atunci cand faci SEO pentru site-uri web de comert electronic si atunci cand faci SEO pentru site-uri web non-e-commerce.

Avantajele optimizarii seo asupra e-commerce

Care sunt avantajele SEO pentru site-urile de comert electronic? De ce ar trebui proprietarii de magazine sa investeasca in SEO? In cazul in care nu stiti care sunt raspunsurile acestor intrebari, trebuie sa cititi in continuare.

Expunerea la motoarele de cautare

Un site de comert electronic, este in realitate, o afacere online. Nu este un hobby sau un site creat pentru distractie, ci pur si simplu este o afacere care trebuie sa faca vanzari, sa profite si sa creasca in timp.

Motoarele de cautare raspund la milioane de interogari pe zi si multe dintre ele sunt legate de comertul electronic. In afara de a merge direct pe eBay sau Amazon, mii de oameni pe zi folosesc motoare de cautare, si in majoritatea cazurilor, cauta pe Google un produs pe care doresc sa il cumpere.

De mentionat este faptul ca optimizarea seo e-commerce va va ajuta sa obtineti o expunere foarte buna in motoarele de cautare si sa obtineti un trafic mare.

Clasare foarte buna pentru cuvintele cheie importante

Obtinerea traficului de la motoarele de cautare este primul pas, dar nu este suficient. Ceea ce aveti nevoie este traficul vizat. Traficul organic vizat provine de la utilizatori care stiu exact ce vor. Acesti utilizatori au o intentie clara si isi exprima intentia atunci cand introduc o interogare in caseta de cautare Google.

De exemplu, atunci cand un utilizator tasteaza in caseta de cautare “unde gasesc o camera video HD rezistenta la apa”, este foarte clar faptul ca intentia lui este de a cumpara acest produs, iar daca aveti un site de comert electronic care vinde camere video, este tipul de utilizator care cel mai probabil va deveni client.

Prin intermediul comertului electronic SEO, veti putea identifica si optimiza acele cuvinte cheie cu coada lunga care va pot aduce un clasament mai ridicat si pot face diferenta pentru afacerea dvs.

SEO Este singura modalitate de a crea o afacere online de lunga durata

Daca aveti deja un magazin online, ar trebui sa stiti ca exista o serie de modalitati de a obtine trafic instant pe site-ul dvs. web. Google Adwords este una dintre cele mai populare si eficiente modalitati de a obtine trafic rapid, urmata de Facebook si alte retele sociale (in functie de nisa dvs.).

Problema cu aceste metode este ca, odata ce incetati sa platiti pentru publicitate, traficul si vanzarile vor scadea. In ceea ce priveste SEO insa, lucrurile sunt total diferite.

O campanie SEO bine conceputa va aduce trafic pe site-ul dvs. 24X7 pentru lunile sau chiar anii urmatori. Este nevoie de timp pentru ca SEO sa functioneze, dar rezultatele sunt de lunga durata, creand un ROI mai mare pe termen lung, comparativ cu orice alta tehnica de marketing.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…