Solutii pentru supraincalzirea OnePlus 8/8 Pro / 8T / Nord

0 Shares
0
0
0

Va confruntati cu o problema de supraincalzire pe un telefon mobil precum OnePlus 8, 8 Pro, 8T sau OnePlus Nord? Ei bine, aceasta este o problema obisnuita si multi oameni se plang de aceasta problema, deci nu trebuie sa va faceti mari probleme. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a reduce supraincalzirea.

Deci, cum sa remediati problema de supraincalzire pe OnePlus 8, 8 Pro, 8T sau Nord? Iata o lista cu cateva lucruri simple pe care le puteti face.

Cum se remediaza problema de supraincalzire pe OnePlus 8, 8 Pro, 8T si OnePlus Nord

  1. Incercati sa evitati mediile fierbinti

Gama ideala de temperatura de functionare pentru majoritatea smartphone-urilor este cuprinsa intre 0 grade Celsius si 35 grade Celsius. Asadar, incercati sa evitati utilizarea telefonului in afara acestui interval de temperatura, deoarece acest lucru poate face ca telefonul sa se supraincalzeasca cu usurinta.

Daca locuiti intr-un loc fierbinte, nu puteti face prea multe pentru a scapa de caldura respectiva, dar va puteti odihni periodic telefonul pentru a-i permite sa se raceasca.

  1. Carcasa de protectie a telefonului poate fi problema

Uneori, problema ar putea fi cauzata de carcasa telefonului in sine. Daca utilizati huse care nu permit ca, caldura generata de telefon sa se disipeze, nu va trece mult timp pana cand se va ajunge la supraincalzire. Incercati sa scoateti carcasa de protectie a telefonului, pentru a afla daca este sau nu acest accesoriu, factorul care cauzeaza problema.

  1. Folositi accesorii de incarcare compatibile

Asigurati-va ca utilizati numai incarcator sau accesorii aprobate pentru telefoanele OnePlus. Incarcarea dispozitivului cu un incarcator care nu a fost special fabricat pentru OnePlus, sau incarcarea cu un astfel de accesoriu incompatibil sau defect nu numai ca poate provoca supraincalzire, dar va poate deteriora telefonul.

Acest dispozitiv pe care il detineti este scump, si cu siguranta nu doriti defectarea lui datorita unui incarcator de slaba calitate. Cumparati doar un incarcator adecvat si problema poate disparea.

  1. Opriti Bluetooth, 5G, WiFi, GPS etc.

Nu aveti nevoie de aceste servicii tot timpul, ceea ce inseamna ca este indicat sa le opriti cand nu le utilizati. In cazul in care pastrati aceste functii ale telefonului active chiar si cand nu aveti nevoie sa le utilizati, nu numai ca poate descarca bateria, ci si incalzeste telefonul, reducand semnificativ starea de sanatate a bateriei si, prin urmare, durata de viata a bateriei.

Opriti-le asadar ori de cate ori nu aveti nevoie de ele. Le puteti opri direct din panoul de setari rapide, in doar 2 secunde.

  1. Utilizati modul de economisire a bateriei

Cand activati aceasta caracteristica, in cazul in care nu stiati, aceasta va restrictiona acele servicii care ruleaza in fundal si va descarca bateria si va duce chiar la incalzirea telefonului. Activitatile precum notificarile, actualizarile automate etc. sunt oprite cand activati modul de economisire a bateriei.

Acest lucru va mentine telefonul rece. Pentru a activa modul de economisire a bateriei, accesati panoul de notificari si atingeti pictograma Economizor baterie pentru a activa aceasta functie a telefonului.

  1. Inchideti aplicatiile de fundal

Daca aveti prea multe aplicatii care ruleaza in fundal, telefonul dvs. se poate incalzi rapid. Mentinerea mai multor aplicatii pentru o perioada extinsa de timp va duce la o utilizare mai mare a procesorului, cauzand supraincalzirea telefonului. Incercati sa inchideti fortat toate aplicatiile pe care momentan nu le folositi, pentru a reduce supraincalzirea.

  1. Actualizati software-ul

Daca exista o eroare care cauzeaza problema supraincalzirii, actualizarea software-ului poate rezolva problema. Utilizati calea de mai jos pentru a actualiza software-ul:

  • Accesati Setari.
  • Atingeti Sistem.
  • Atingeti Actualizari de sistem.
  1. Resetati preferintele aplicatiilor

Utilizarea acestei optiuni va restabili toate aplicatiile la setarile lor originale. Acest lucru va exclude posibiltatea de a exista orice fel de conflict software care poate duce la o problema de supraincalzire. Pentru a realiza acest lucru, utilizati urmatoarea cale:

  • Accesati Setari.
  • Atingeti Sistem.
  • Apasati pe Resetare optiuni.
  • Atingeti Resetati preferintele aplicatiei.
  • Atinge Reseteaza aplicatii pentru a confirma actiunea.

Resetarea tuturor setarilor nu va va sterge datele personale, dar va reseta notificarile aplicatiei, aplicatiile implicite, permisiunile aplicatiilor, configuratiile VPN, eliminarea parolelor WiFi, stergerea tuturor dispozitivelor asociate etc.

  1. Resetati dispozitivul

Alternativ, daca doriti, puteti opta pentru restaurarea setarilor din fabrica, dar inainte de a face acest lucru, faceti o copie de rezerva a tuturor datelor si informatiilor. Pentru a efectua o resetare din fabrica, utilizati urmatoarea cale:

  • Accesati Setari.
  • Atingeti Sistem.
  • Apasati pe Resetare optiuni.
  • Apasati pe Stergeti toate datele (resetare din fabrica).
  • Atingeti Stergeti toate datele si confirmati resetarea.

Daca niciuna dintre aceste metode nu va ajuta, poate a sosit momentul sa mergeti cu telefonul intr-un service gsm, pentru ca specialistii sa se ocupe de remedierea problemei.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…