Istoria companiei Bridgestone

0 Shares
0
0
0

Istoria Bridgestone

Bridgestone Tire Company , una dintre cele mai importante companii producatoare de anvelope , a luat nastere in anul 1931 la initiativa unui prosper om de afaceri japonez , Shojiro Ishibashi.

Dat fiind faptul ca la momentul respectiv industria producerii de automobile era in plina ascensiune , fondatorul acestei companii a realizat ce potential poate sa aiba o afacere destinata producerii de anvelope , in conditiile in care in Japonia nu exista o companie specializata pe acest sector de productie.

[adsenseyu1]

Acesta companie s-a axat pe fabricarea de anvelope folosind numai tehnologie japoneza, avand o evolutie fantastica atat pe plan national cat si international .

In timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial Bridgestone Company este unicul furnizor de anvelope , producand exclusiv pentru armata Japoneza.

Compania a fost serios afectata de evenimentele din timpul razboiului astfel ca la terminarea conflictului armat , in anul 1945 , se demareaza un proces de reconstructie a fabricilor afectate de bombardamente.

In 1951 are loc lansarea pe piata a anvelopelor cu centura dubla de otel concomitent cu demararea unul proces de retehnologizare , proces a carui durata a fost estimata la 5 ani. In acelas an a fost inaugurata o noua aripa a companiei , in Kyobashi, Tochio , cladire ce astazi este sediul Muzeului Bridgestone.

Anii ’60 au insemnat o ascensiune fulminanta pe piata internationala , odata cu listarea la bursa a companiei. In anul 1967 se inaugureaza prima fabrica Bridgestone de pe taram American .

[adsenseyu2]

Odata cu achizitionarea companiei americane Firestone&Rubber Company din Tennessee , Bridgestone pune bazele primei unitati de productie din America de Nord.

Acesta achizitie a fost rampa de lansare pe integ continentul American , Europa si Oceania.

In 1983 s-a inceput productia de anvelope destinate camioanelor si autobuzelor.

Relansarea pe piata a brandului Firestone, in anul 1995 , face ca Bridgestone sa furnizeze pneuri pentru doua dintre cele mai importante curse automobilistice din America la momentul respectiv , Indianapolis si Indy Car.

Doi ani mai tarziu Bridgestone furnizeaza anvelope pentru cursele de Formula 1. Masinile echipate cu pneuri Bridgestone Protenza au ocupat primele 4 pozitii ale clasamentului in acel an .

Pneurile Bridgestone primesc o distinctie foarte importanta in anul 1998 , castigarea campionatului mondial alaturi de pilotul Mika Hakkinen si echipa Mc-Lauren Mercedes. Astfel compania castiga primul sau premiu important la categoria constructorilor.

In 2004 este demarat procesul de fabricare a pneurilor pentru echipa Suzuki , Moto GP.

In perioada urmatoare compania isi extinde reteaua de unitati de productie in Thailanda , India , Polonia China si Statele Unite.

Noul motto al companiei , “Your jurney , our passion “ (“ Calatoria ta , pasiunea noastra”) , reflecta preocuparea corporatiei de a produce si furniza produse cu un inalt standard de calitate.

Realizarea unor operatiuni economice de un real success , dezvoltatarea continua a tehnologiilor privind producerea anvelopelor , implementarea unor strategii pe termen lung si o echipa manageriala foarte performana sunt atuurile cu ajutorul carora compania isi asigura succesul pe piata mondiala.

In tara noastra anvelopele Bridgestone sunt comercializate prin intermediul B&T Anvelope Timisoara.

Managerul Bridgestone Romania , Cosmin Lixandru , declara intr-un interviu ca , compania poate sa ofere clientilor din tara noastra produse competitive de inalta clasa si calitate prin cele doua branduri Bribgestone si Firestone.

0 Shares
You May Also Like