La ce remedii de detoxifiere sa apelez?

0 Shares
0
0
0

Odata trecute sarbatorile de Craciun, incepe perioada in care trebuie sa ne gandim cum sa ne mentinem in forma. De cele mai multe ori ne gandim sa mergem la sala de fitness si sa apelam la o dieta. Cea mai recomandata dieta dupa o perioada grea este acea de detoxifiere a corpului.

Pentru a tine aceasta dieta sunt cateva produse de detoxifiere care nu trebuie sa lipseasca din camara noastra. Continua sa citesti acest articol si vezi gama de produse pentru detoxifiere.

Produse de detoxifiere: ceaiuri din plante purificatoare

Cand ne gandim la produse de detoxifiere, primele care ne vin in minte sunt fara indoiala infuziile si mai ales ceaiurile din plante.  Unele dintre cele mai bune ceaiuri din plante pentru detoxifiere sunt urmatoarele:

Infuzie detoxifianta cu frunze de boldo: a fost intotdeauna cunoscuta pentru proprietatile sale digestive si gastroprotectoare, depurative si detoxifiante pentru ficat si pentru intregul nostru organism. Utile pentru oboseala ficatului si pentru tratarea cistitei si a constipatiei.

Ceai verde: este un binecunoscut antioxidant, deoarece este bogat in polifenoli si clorofila si un tonic, deoarece cofeina pe care o contine ne da energie, vitalitate si concentrare; de asemenea, accelereaza metabolismul datorita combinatiei de cofeina si polifenoli.

Ceai de plante Detox Mate: are proprietati antioxidante si de ardere a grasimilor. Mate contine aceeasi cantitate de cofeina ca si ceaiul verde si este foarte bun de baut rece, deci o solutie excelenta pentru cei care vor sa se detoxifieze pana si in zilele de vara.

Moringa: o infuzie facuta din frunze de moringa este cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante puternice pentru capacitatea sa de a elimina metalele grele, ca antidepresiv si, mai ales, ca agent anticancerigen, antiinflamator si de reducere a zaharului din sange cu spectru larg.

Gentiana: infuzia de radacina de gentiana este renumita pentru proprietatile sale digestive si de purificare a ficatului.

Angelica: o infuzie de detoxifiere cu radacina de angelica poate sa fie perfecta, pe de alta parte, are proprietati antiinflamatoare ale tractului intestinal, proprietati incalzitoare si tonice. Excelent digestiv si depurativ.

Turmeric: cel mai faimos condiment indian este un excelent curatator hepatic, protejeaza ficatul si este bogat in antioxidanti. Acesta poate fi folosit cu usurinta pentru a face infuzii de detoxifiere, fie in stare proaspata, fie sub forma de pulbere de turmeric.

Produse naturale de detoxifiere pe baza de fructe

Alaturi de legume, fructele sunt cu siguranta celalalt aliment principal si intr-o dieta de detoxifiere, de aceea trebuie sa incerci sa le incluzi in fiecare masa a zilei. Evident, fructele proaspete sunt o necesitate, la fel ca si sucurile naturale, dar exista si modalitati prin care putem incorpora fructele in mancarurile cu branza sau carne. Cum facem acest lucru? De exemplu, folosind produse din fructe de casa, cum ar fi compotul organic de kiwi, lamaie si ghimbir, care, datorita aromei sale usor picante, se potriveste foarte bine cu diferite tipuri de branza si carne fiarta.

In cele din urma exista foarte multe alegeri in gama de detoxifiere pe piata. Trebuie sa faci alegerea care se potriveste cel mai bine cu corpul si stilul tau de viata.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…